Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Borek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Borek »

mój dzisiejszy trejd, co prawda countertrend bardziej ryzykowny... ale jak widać idzie dobrze. Przyczyna wejścia to pinbar i 2 insidebary. TF daily.
Plus odbicie od poziomu na weekly 1.6745.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Ok temat up.

Witam wszystkich, po miesiącu słodkiego nieróbstwa i rozbijania sie po Europie, okolicach, ew. ogródkach znajomych czas wziasc sie do roboty.

Obiecuje odpisać na wszystkie mejle do końca tygodnia (dzięki Czerwinek i Bigben za mega pomysł, wygląda fajnie i myślę ze możemy pokombinować.)

Wracamy do rysowania.

Niech moc bedzie z wami !

Happy Trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
majacek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: majacek »

Chciałbym podzielić się refleksją na temat opisywanej w wątku metody: od grudnia coraz śmielej pogrywam sobie na pinbarach na dziennych wykresach i jestem coraz bardziej przekonany, że to działa. W zasadzie zdecydowana większość tradów była zyskownych, jeśli nie zarobiłem, to zawdzięczam to swojej niecierpliwości, tradycyjnie też blokuje mnie strach i chciwość (do tej pory moje forexowanie zdecydowanie nie było pasmem sukcesów). Oczywistą niedogodnością są rzadkie sygnały.

Na dziś wypatrzyłem piny na dziennych EURGBP i AUDNZD, co o nich sądzicie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

majacek moim zdaniem eur/gbp nie jest najlepszym pomysłem myślę, że ten pin bar wynika z formacji HT, która miała tu miejsce i naszły na siebie poziomy fibo i byłby to całkiem fajny trade, gdbym tylko tutaj widział jakiś opór, ale niestety żadnego oporu nie widzę, co nie znaczy, że nie wchodzić w ten trade to moje zdanie. Ale myślę, że warto na tej parze grać longi (oczywiście po jakiś potwierdzeniach w świecach i poziomach) o czym również mnie przekonała analiza z jednej strony dotycząca tej pary, link poniżej:
http://fx.edu.pl/2011/05/04/eurgbp-prze ... ego-oporu/

Obrazek
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
majacek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: majacek »

czerwinek pisze:eur/gbp nie jest najlepszym pomysłe
Zgadzam się, wejście w ten setup może mieć sens tylko po dodatkowym potwierdzeniu, w okolicach 8970

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Jakbyś chciał wejść w shorta przy przebiciu 0.8970 to OK, można próbwać tylko dosyć szybko po 50 pipsach jest już kolejne silne wsparcie w okolicach 0.8920. Najlepiej by było jakby cena doszła do poziomu 0.8920 i tam się pinbar jakiś pojawił i grać wtedy longa.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

majacek nie wiem czy grasz trochę HT, ale teraz na EUR/GBP była fajna możliwość wejścia w sell z małym SL, wypełniła się formacja, którą przedstawiłem na zrzucie wcześniej. Tylko ciężko było zagrać to ponieważ wcześniej na H4 były dwa pin bary i myślałem, że formacja została unieważniona jednak jak spojrzeć teraz to mimo wszystko formacja HT fajnie zadziałała. można było próbować wejść na nakładających się poziomach fibo z małym SL, tylko, że to jest pod prąd oraz TP max 100 punktów od szczytu ale w tym przypadku i to byłoby dobre.

Awatar użytkownika
FxDemon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: FxDemon »

majacek pisze:Na dziś wypatrzyłem piny na dziennych EURGBP i AUDNZD, co o nich sądzicie
Moim zdaniem AUDNZD ciekawie wyglada na shorta :-)

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

Asmo witaj ! już myślałem, że nie wrócisz :wink:
majacek pisze:Na dziś wypatrzyłem piny na dziennych EURGBP i AUDNZD, co o nich sądzicie
Mam shorta na AUD/NZD, ale mam też longa na GBP/NZD hehe, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

riddle pisze:Mam shorta na AUD/NZD, ale mam też longa na GBP/NZD hehe, zobaczymy co z tego wyjdzie.
riddle z tego wynika, że najlepiej jakbyś zagrał longa GBP/AUD :)

ODPOWIEDZ