AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

Mam pytanie odnośnie zleceń oczekujących i anulowania pozostałych oczekujących jeśli jedno się zrealizuje (OCO).

Mianowicie, jeśli chcę zagrać na wybicie z konsolidacji to czy jest możliwość ustawienia takiej kombinacji zleceń oczekujących, żeby efekt był następujący:

pierwsze zlecenie oczekujące: wejście powyżej konsolidacji + zdefiniowany SL i TP,
drugie zlecenie oczekujące: wejście poniżej konsolidacji + odpowiedni SL i TP,
jeśli dowolne zlecenie z tych dwóch się zrealizuje to żeby drugie zostało automatycznie anulowane

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
brodaty pisze:
a to zrzut z zaznaczoną świecą (ale już po zmianie)
Powiedz mi jeszcze, czy robiłeś restart platformy lub było jakieś rozłączenie platformy?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 1 minutach:

Witam.
MOCKBA pisze:Mam pytanie odnośnie zleceń oczekujących i anulowania pozostałych oczekujących jeśli jedno się zrealizuje (OCO).

Mianowicie, jeśli chcę zagrać na wybicie z konsolidacji to czy jest możliwość ustawienia takiej kombinacji zleceń oczekujących, żeby efekt był następujący:

pierwsze zlecenie oczekujące: wejście powyżej konsolidacji + zdefiniowany SL i TP,
jeśli dowolne zlecenie z tych dwóch się zrealizuje to żeby drugie zostało automatycznie anulowane

Pozdrawiam
Czegoś takiego zleceniami OCO imho nie wykonasz. Można by to było zrobić za pomocą automatu, ale narazie ta opcja nie jest dostępna w Alior Traderze.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
brodaty
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: brodaty »

MaRCHeW pisze:Witam.
brodaty pisze:
Powiedz mi jeszcze, czy robiłeś restart platformy lub było jakieś rozłączenie platformy?

Pozdrawiam
Karol Marchewka
nie, odszedłem od kompa na jakiś czas (max 20min chyba) i jak wróciłem to bary były "złączone"
W czasie uczty nie opowiadaj, jak należy jeść, ale jedz, jak należy.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

MOCKBA napisał:
Mam pytanie odnośnie zleceń oczekujących i anulowania pozostałych oczekujących jeśli jedno się zrealizuje (OCO).

Pozdrawiam

Czegoś takiego zleceniami OCO imho nie wykonasz. Można by to było zrobić za pomocą automatu, ale narazie ta opcja nie jest dostępna w Alior Traderze.
A moim zdanie wykonasz. Tworzysz dwa zlecenia Limit i Stop z przypisanymi do tego SL i TP. Następnie w panelu Zlecenia bieżące wybierasz opcję Modyfikuj zlecenie, a tam w sekcji Powiąż z (OCO) wybierasz numer zlecenia (tego które ma dopisane SL i TP). Tym sposobem powinieneś osiągnąć to czego chcesz.

Pozdrawiam
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

brodaty pisze:
brodaty pisze:

Pozdrawiam
Karol Marchewka
nie, odszedłem od kompa na jakiś czas (max 20min chyba) i jak wróciłem to bary były "złączone"
Dziwna sprawa, poobserwuję wykresy 4h. Jakby Ci się to zdarzyło jeszcze raz to daj znać.
Nie chcę Ci wciskać, że czegoś nie zauważyłeś ale może po 20 minutach ukształtowanie jednej i drugiej świecy było podobne i przez to odniosłeś wrażenie, że te świeczki się połączyły?

Looknij jeszcze na godziny otwarcia tych świec, czy się zgadzają.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 2 minutach:

Witam.
Dariusz Wiśniewski pisze:

MOCKBA napisał:

Pozdrawiam

A moim zdanie wykonasz. Tworzysz dwa zlecenia Limit i Stop z przypisanymi do tego SL i TP. Następnie w panelu Zlecenia bieżące wybierasz opcję Modyfikuj zlecenie, a tam w sekcji Powiąż z (OCO) wybierasz numer zlecenia (tego które ma dopisane SL i TP). Tym sposobem powinieneś osiągnąć to czego chcesz.

Pozdrawiam
No jak ładnie :D Cały czas się człowiek uczy :) Dzięki Darek :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
brodaty
Stały bywalec
Stały bywalec

MaRCHeW pisze:
brodaty pisze:

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dziwna sprawa, poobserwuję wykresy 4h. Jakby Ci się to zdarzyło jeszcze raz to daj znać.
Nie chcę Ci wciskać, że czegoś nie zauważyłeś ale może po 20 minutach ukształtowanie jednej i drugiej świecy było podobne i przez to odniosłeś wrażenie, że te świeczki się połączyły?

Looknij jeszcze na godziny otwarcia tych świec, czy się zgadzają.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
nie wiem jak ustawić żeby wyświetlały się godz świec na dole wykresu H4, teraz wyświela mi się tylko data (dla innych TF jest OK)
a co do świeczki na 98% nie przewidziało mi się - ustawiłem zlecenie Buy Stop powyżej max inside bara i mi weszło, potem poszło nawet troche wyżej na następnym barze .
Pamiętam to, bo troche żle ustawiłem zlecenie (zapomniałem o spreadzie) i nawet troche się wkurzyłem :roll: . także pamiętam że był insidebar i potem otworzył się nowy bar na którym weszło mi zlecenie, nawet patrzyłem specjalnie dlaczego mi tak wcześnie zlecenie weszło (przez ten spread)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
brodaty pisze: nie wiem jak ustawić żeby wyświetlały się godz świec na dole wykresu H4, teraz wyświela mi się tylko data (dla innych TF jest OK)
Looknij na screenshot i na panele z lewej strony wykresu.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
brodaty
Stały bywalec
Stały bywalec

brodaty pisze: nie wiem jak ustawić żeby wyświetlały się godz świec na dole wykresu H4, teraz wyświela mi się tylko data (dla innych TF jest OK)
Looknij na screenshot i na panele z lewej strony wykresu.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
no OK,
insidebar po którym wchodziłem był z 6:00
zlecenie weszło mi o 10:32
teraz bar z 10:00 jest inny niż w momencie uruchomienia zlecenia

szkoda że nie zrobiłem screenshota tylko przerysowałem sobie kawałek wykresu w momencie ustawiania Buy Stopa.... :(

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
brodaty pisze: no OK,
insidebar po którym wchodziłem był z 6:00
zlecenie weszło mi o 10:32
teraz bar z 10:00 jest inny niż w momencie uruchomienia zlecenia

szkoda że nie zrobiłem screenshota tylko przerysowałem sobie kawałek wykresu w momencie ustawiania Buy Stopa.... :(
Będę przyglądał się wykresom 4h. Może faktycznie coś jest nie tak.
Jak zauważysz ten problem jeszcze raz to najlepiej zrób screeny. Łatwiej będzie odtworzyć problem.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Czy są jakieś instrumenty, których w tym momencie nie ma w Alior Traderze, a chcielibyście mieć możliwość inwestowania w nie?

Pozdrawiam
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

ODPOWIEDZ