XTB TRADING CUP 2011

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

sergii pisze:Wszystko wpisuję jak należy, w przypadku handlu akcjami na MT4 nie ma tego problemu.
Nie masz już co się nawet logować ... Ja mam już 1000000% ... :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 02 maja 2011, 10:53 przez <kerimb>, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

sergii pisze:Wszystko wpisuję jak należy, w przypadku handlu akcjami na MT4 nie ma tego problemu.
Co prawda ręki sobie uciąć nie dam ale wiedząc jak działa MT4, pozostaję przy swoim, że coś jest wprowadzane nie tak ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

pepe007
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pepe007 »

Witam wszystkich, mam pytanie do kogoś z XTB. Jak koledzy pisali o tym, że zlecenia SL nie są dozwolone w konkursie, to traktowałem to z przymrużeniem oka. Ale jak zadzwoniłem na infolinię i miła dziewczyna powiedziała mi że to prawda, że dopuszczalne są tylko zlecenia z palca to troszkę mnie zatkało. Przypuszczam, że jest to totalne nieporozumienie, nie wyobrażam sobie żeby w takim konkursie nie było można stosować zleceń typu Stop Loss, to nie byłby wtedy konkurs inwestycyjny tylko jakaś dziwna loteryjka. Dobrze byłoby jednak żeby ktoś z XTB rozwiał te wątpliwości.

Nuvolari
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nuvolari »

juz sie sam pogubilem..

zlecenia oczekujace sa traktowane w tym konkursie jak EA? :lol:

ustawiam np buy stop, tp i sl. i co to jest zabronione?

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Mnie się wierzyć nie chce. Może tej pani się coś pomyliło.
Chociaż nie takie absurdy już widziałem.
Np. FIGfx blokuje konta użytkownikom jeśli napiszą coś złego na nich na forum FPA.
I maja to w regulaminie :)
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

wojtek2009
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wojtek2009 »

Mozna ustawiac oczekujace , stopy i take profit tez. :lol:

Norman

Nieprzeczytany post autor: Norman »

§ 7
Składanie zleceń następuje w sposób analogiczny do wersji rzeczywistej systemu transakcyjnego Organizatora z zastrzeżeniem ust. 3

Ustep 3 sami sobie poszukajcie :lol:

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

<kerimb> pisze:
raposo pisze:I tu właśnie może pojawić się problem w postaci komunikatu "EA is prohibited", a nie ma znaczenia, że nie służy to do zawierania transakcji. Identycznie będzie ze skryptami.
I tutaj będziecie mieli idealny przykład jak broker w łatwy sposób może dowiedzieć się czy ludzik wali za pomocą EA. Będzie to niejako dopełnienie prowadzonej przeze mnie między innymi batalii czy takie coś jest możlwie. Moje zdanie było, że tak - jest możliwe.

A może mała prowokacja? :mrgreen:
Taa... Ty to jak walniesz to normalnie jak łysy grzywką :) Powiedz, że mi w jakiż to sposób chcesz zmusić brokera do sprawdzenia czy używasz EA na koncie konkursowym gdzie EA są zablokowane ?
Innymi słowy jeśli nie zajarzyłeś: jak uruchomisz EA na koncie gdzie tego zrobić się nie da? Tylko podaj konkretne rozwiązania a nie teoretyczne gdybania ....

Co do programów typu Luktom Visual Order Editor: nie będą działać. Podobnie ja wszelkie skrypty modyfikujące SL/TP.
Samo SL/TP natomiast da się ustawić ręcznie. Powinien działać również Trailing SL z terminala (przynajmniej działał na rachunkach przed rozpoczęciem konkursu, po nie wiem bo nie odpalałem jeszcze terminala ...)
Green
Obrazek
Obrazek

dragonek43
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dragonek43 »

ale piekny ruch na srebrze poszedl :D

Dodano po 14 minutach:

cos czuje ze wyniki beda dobre po 1 dniu ... pewnie czolowka po 400% jak nie lepiej

DM_POZNAŃ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: DM_POZNAŃ »

dragonek43 pisze:ale piekny ruch na srebrze poszedl :D

Dodano po 14 minutach:

cos czuje ze wyniki beda dobre po 1 dniu ... pewnie czolowka po 400% jak nie lepiej
400%? nie ma szans, pamietaj ze to jest srednia z 3 rachunkow. O ile z forexewogo mozliwe ze tyle daloby sie wykrecic, ale z np. z akcyjnego to juz ciezko.

ODPOWIEDZ