<kerimb> pisze:raposo pisze:I tu właśnie może pojawić się problem w postaci komunikatu "EA is prohibited", a nie ma znaczenia, że nie służy to do zawierania transakcji. Identycznie będzie ze skryptami.
I tutaj będziecie mieli idealny przykład jak broker w łatwy sposób może dowiedzieć się czy ludzik wali za pomocą EA. Będzie to niejako dopełnienie prowadzonej przeze mnie między innymi batalii czy takie coś jest możlwie. Moje zdanie było, że tak - jest możliwe.
A może mała prowokacja?

Taa... Ty to jak walniesz to normalnie jak łysy grzywką

Powiedz, że mi w jakiż to sposób chcesz zmusić brokera do sprawdzenia czy używasz EA na koncie konkursowym gdzie EA są zablokowane ?
Innymi słowy jeśli nie zajarzyłeś: jak uruchomisz EA na koncie gdzie tego zrobić się nie da? Tylko podaj konkretne rozwiązania a nie teoretyczne gdybania ....
Co do programów typu Luktom Visual Order Editor: nie będą działać. Podobnie ja wszelkie skrypty modyfikujące SL/TP.
Samo SL/TP natomiast da się ustawić ręcznie. Powinien działać również Trailing SL z terminala (przynajmniej działał na rachunkach przed rozpoczęciem konkursu, po nie wiem bo nie odpalałem jeszcze terminala ...)