No i jednak można kulturalnie się wypowiedzieć. Dzięki MaRCHeW za info. Wcale nie jest powiedziane że nie otworzę konta real w Internbanku ale najpierw muszę sprawdzić wszystkie potencjalne zagrożenia. Czytam też forum IBFX i tam ludzie często narzekają na rozszerzanie spreadu poza czasem publikacji danych, to prawda czy nie?MaRCHeW pisze:Witam.
Rooney jeśli chodzi o wady to:
1. ruchomy spread ma każda platforma MT4,
2. wykonywanie zleceń ma jedne z lepszych (szybszych) na platformie MT4.
3. requoty ma każdy broker MT4.
4. co do trailing stopa się nie wypowiadam bo nie używam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Interbank FX
Witam.
Fryk'u miał wtedy zły dzień i trochę ponarzekał na IBFX'a ale później mu chyba przeszlo
. Ja nie zauważyłem rozszerzania spreadu jeśli nie ma poważnych danych. Choć moja EA gra tylko w nocy i nie otwiera zleceń na danych i rozszerzonym spreadzie więc aż tak się nie przyglądałem. Nie mam czasu na siedzenie przed monitorem - praca 
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Fryk'u miał wtedy zły dzień i trochę ponarzekał na IBFX'a ale później mu chyba przeszlo

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Witam.
Northfinance też ma darmowe MT4Mobile i pewnie większość brokerów MT4 też udostępniaja za darmo (prócz XTB).
MT4Mobile ma tę wadę, że działają na nim tylko podstawowe wskaźniki. Nie można kompilować własnych i nie można uruchamiać EA. Ale do śledzenia pozycji nadaje się wyśmienicie.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Northfinance też ma darmowe MT4Mobile i pewnie większość brokerów MT4 też udostępniaja za darmo (prócz XTB).
MT4Mobile ma tę wadę, że działają na nim tylko podstawowe wskaźniki. Nie można kompilować własnych i nie można uruchamiać EA. Ale do śledzenia pozycji nadaje się wyśmienicie.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Tak offtopowo to MT4 mobile kosztuje 40 EUR (http://www.shareit.com/product.html?car ... nguageid=1) - są brokerzy który dorzucają gratis, inni nie. Jak kupiłem bezpośrednio od MetaQuotes i bez problemu działaMaRCHeW pisze:(prócz XTB).

Trade what you see, NOT what you hear or think
Witam.
Wszyscy brokerzy MT4 tak robią (nie wiem jak jest na innych platformach bo nie testowałem), dlatego nie otwieram więcej niż 3 pozycje i maksimum po 5 lotów. Jak będziesz się bawił w większą liczbę lotów i jeszcze będziesz na tym zarabiał to będzie tak jak opisał ten koleś. Dlatego wracając do dyskusji "Jak to wszystko działa", tak właśnie wygląda "bilansowanie pozycji" po stronie brokerów
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Wszyscy brokerzy MT4 tak robią (nie wiem jak jest na innych platformach bo nie testowałem), dlatego nie otwieram więcej niż 3 pozycje i maksimum po 5 lotów. Jak będziesz się bawił w większą liczbę lotów i jeszcze będziesz na tym zarabiał to będzie tak jak opisał ten koleś. Dlatego wracając do dyskusji "Jak to wszystko działa", tak właśnie wygląda "bilansowanie pozycji" po stronie brokerów

Pozdrawiam
Karol Marchewka
-
- Uczestnik
Witam,
rozliczałeś się już może z podatku z InterbankFX?
Zastanawiam się gdzie otworzyć rachunek i szczerze mówiąc wolałbym polską firmę ale z tego co widzę XTB ma nienajlepszą opinię a o pozostałych raczej nie słychać wieć zakładam, że są to jeszcze mniejsi brokerzy co nie jest raczej atutem..
Przy okazji, w przypadku splajty takiej firmy (byly już takie przypadki wśród większych firm?!) lepiej penie zwby to był polski broker a nie firma z siedziba na malcie, o jakichś tam certyfikatach i gwarancjach... wówczas jest jakas szansa na odzyskanie kasy...
Pozdrawiam!
rozliczałeś się już może z podatku z InterbankFX?
Zastanawiam się gdzie otworzyć rachunek i szczerze mówiąc wolałbym polską firmę ale z tego co widzę XTB ma nienajlepszą opinię a o pozostałych raczej nie słychać wieć zakładam, że są to jeszcze mniejsi brokerzy co nie jest raczej atutem..
Przy okazji, w przypadku splajty takiej firmy (byly już takie przypadki wśród większych firm?!) lepiej penie zwby to był polski broker a nie firma z siedziba na malcie, o jakichś tam certyfikatach i gwarancjach... wówczas jest jakas szansa na odzyskanie kasy...
Pozdrawiam!
A można z nimi po polskiemu
Zawsze to lepiej niż po obcemu 
Właśnie znalazłem ciekawe info: http://www.fxtraders.eu/article.php?id=10778 Polish

Właśnie znalazłem ciekawe info: http://www.fxtraders.eu/article.php?id=10778 Polish