Interbank FX

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
21
21%
Poza paroma minusami są ok
27
26%
Przeciętny
25
25%
Mają wiele wad
10
10%
Stanowczo odradzam
19
19%

Liczba głosów: 102

Awatar użytkownika
Rooney
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rooney »

MaRCHeW pisze:Witam.

Rooney jeśli chodzi o wady to:
1. ruchomy spread ma każda platforma MT4,
2. wykonywanie zleceń ma jedne z lepszych (szybszych) na platformie MT4.
3. requoty ma każdy broker MT4.
4. co do trailing stopa się nie wypowiadam bo nie używam.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
No i jednak można kulturalnie się wypowiedzieć. Dzięki MaRCHeW za info. Wcale nie jest powiedziane że nie otworzę konta real w Internbanku ale najpierw muszę sprawdzić wszystkie potencjalne zagrożenia. Czytam też forum IBFX i tam ludzie często narzekają na rozszerzanie spreadu poza czasem publikacji danych, to prawda czy nie?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.

Fryk'u miał wtedy zły dzień i trochę ponarzekał na IBFX'a ale później mu chyba przeszlo ;). Ja nie zauważyłem rozszerzania spreadu jeśli nie ma poważnych danych. Choć moja EA gra tylko w nocy i nie otwiera zleceń na danych i rozszerzonym spreadzie więc aż tak się nie przyglądałem. Nie mam czasu na siedzenie przed monitorem - praca :/

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Rooney
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rooney »

Interbank ma jedną zaletę, można grać na palmtopie przez dodatkowy i darmowy soft. To dla mnie duży plus. Ktoś może napisać jak to wygląda w realu?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.

Northfinance też ma darmowe MT4Mobile i pewnie większość brokerów MT4 też udostępniaja za darmo (prócz XTB).
MT4Mobile ma tę wadę, że działają na nim tylko podstawowe wskaźniki. Nie można kompilować własnych i nie można uruchamiać EA. Ale do śledzenia pozycji nadaje się wyśmienicie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

MaRCHeW pisze:(prócz XTB).
Tak offtopowo to MT4 mobile kosztuje 40 EUR (http://www.shareit.com/product.html?car ... nguageid=1) - są brokerzy który dorzucają gratis, inni nie. Jak kupiłem bezpośrednio od MetaQuotes i bez problemu działa :)
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.

Wszyscy brokerzy MT4 tak robią (nie wiem jak jest na innych platformach bo nie testowałem), dlatego nie otwieram więcej niż 3 pozycje i maksimum po 5 lotów. Jak będziesz się bawił w większą liczbę lotów i jeszcze będziesz na tym zarabiał to będzie tak jak opisał ten koleś. Dlatego wracając do dyskusji "Jak to wszystko działa", tak właśnie wygląda "bilansowanie pozycji" po stronie brokerów ;)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

intermiras
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: intermiras »

Witam,

rozliczałeś się już może z podatku z InterbankFX?
Zastanawiam się gdzie otworzyć rachunek i szczerze mówiąc wolałbym polską firmę ale z tego co widzę XTB ma nienajlepszą opinię a o pozostałych raczej nie słychać wieć zakładam, że są to jeszcze mniejsi brokerzy co nie jest raczej atutem..
Przy okazji, w przypadku splajty takiej firmy (byly już takie przypadki wśród większych firm?!) lepiej penie zwby to był polski broker a nie firma z siedziba na malcie, o jakichś tam certyfikatach i gwarancjach... wówczas jest jakas szansa na odzyskanie kasy...

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
MaciejL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MaciejL »

Fryk,
Wspominasz o EA. Korzystasz z IBFX Rocks, czy coś innego wymodziłeś? I jaką klauzulę tajności temu przypisujesz? 8)

Oczywiście poza tajną bronią :wink:

Awatar użytkownika
puzii
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: puzii »

Heh
Ktos niedawno pytał czy brokerzy dzwonia, jak podamy nr przy rejestracji.
A dzis ku mojemu zaskoczeniu dzwonili do mnie zeby zapytac czy podoba mi sie demo i czy wszystko ok. i czy planuje otwarcie rachunku real..

Cóz za troska o klienta

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
NMike
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: NMike »

A można z nimi po polskiemu :wink: :?: Zawsze to lepiej niż po obcemu :lol:

Właśnie znalazłem ciekawe info: http://www.fxtraders.eu/article.php?id=10778 Polish :)

ODPOWIEDZ