PA & HT

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
michael7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: michael7 »

czerwinek pisze:chociaż cięzko będzie bo USD ostatnio ostro w dupe dostaje.
Taaa... nawet bardzo mocno.
Przełamane zostało mocne wsparcie w okolicach 74.20 na indexie dolara.

Obrazek

Kolejne mocne s/r to już generalnie najniższe dołki....czyli okolice poziomu 71.00, co oznacza, że pary dolar dalej będzie się osłabiał.... Co zresztą widać na innych parach z USD, np. eur/usd, usd/cad, aud/usd, gbp/usd
czerwinek pisze:No nic trade mam już zabezpiczony na BE teraz wystarczy tylko poczekać i nie kombinować co będzie to będzie.
No to już jest duży plus :)

Pamiętam, jak zagrałem piękne ABCD na aud/usd... na D1. Ogólnie poziom był pięknie respektowany... Wszedłem na sl 15 p
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0
Cena poszła nawet 80p, więc już miałem nadzieję, że będzie naprawdę dobry trade... ALe niestety trend był dalej kontynuowany... CHoc udało mi sie na tym troszkę zarobić, ale zdecydowanie mniej niż bym oczekiwał...

pozdrawiam

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

No ale to jest fajne w formacjach, że z małym SL można wchodzić zobacz ustawiłeś 15 i starczyło, i o to chodzi :)
Wracając do moich zagrań przestawiłem SL jeszcze trochę wyżej i w razie porażki więcej pipsów zostanie u mnie w kieszeni:)
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

EUR/CHF zakończone złapaniem BE na poziomie 1.2880 czyli całkowity zysk +50pipsów, może się pogodzę z tą parą :)

USD/CHF przestawione na 0.8840 nic się dzieje na tej parze bo już świeta się chyba zaczęły więc przestawiłem na BE+30.

Pytanko mam może ktoś będzie znał odpowiedź. USD/CHF mam zbezpieczone na +30 jeżeli po świętach cena otowrzyłaby się poniżej moje aktualnego SL to teoretycznei mogę wyjść jeszcze na minusie? Czyli zamknie mi pozycje tam gdzie się otworzy po świętach? Czy tam gdzie mam ustawiony swój SL (BE).
Jeżeli zamknie tam gdzie się otworzy to od razu pytanie czy dla TP jest tak samo, czy zamknie tam gdzie TP, czy jakby przebiło TP to zamknie tam gdzie otworzy się rynek po świętach.

i na koniec życzę spokojnych świąt i mokrego dyngusa :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

jezeli rynek otworzy sie luka zlecenie zostanie zrealizowane po pierwszej mozliwej cenie. dotyczy rowniez TP - jesli nie ma / nie bylo takiej ceny na rynku to po pierwszej mozliwej realizuja zlecenie. dlatego w takich przypadkach warto pomyslec nad zamknieciem pozycji na weekend.

sonictune
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonictune »

Jeżeli pierwszy tick po świętach przeskoczy Twojego stop lossa , to broker weźmie ten tick do rozliczenia pozycji , a nie to co Ty wpiszesz w okienko . Inaczej kombinatorzy szybko by to wykorzystali i puścili brokera w skarpetkach . Teoretycznie tak samo powinno być z take profit , ale skądinąd wiem , że nie zawsze tak jest .

I ja życze wesołych świąt , mokrego dyngusa i masy pipsów !
Nec hercules contra plures .

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

bartek1916 i sonictune
dzięki za informację
USD/CHF jednak zamknąłem z ręki na +47 aby był spokój i wszystkie pozycje zamknięte.
Krótkie podsumowanie tygodnia:

cad/chf 85
gbp/cad 100
eur/chf -49
usd/chf 47
eur/chf 50

Razem +233.

Nie najlepszy wynik pipsowy ale jakoś zadowolony jestem z tego tygodnia bardzo tak jakbym nabierał doświadczenia :) najważniejsze, że mimo wszystko tylko jeden trade na minusie, wydaje mi się, że moje wejścia są coraz bezpieczniejsze a nawet jak pod prąd to staram sie szybko zabezpieczać. Ogólnie wiele pracy przede mną ale cieszę się, że kolejny tydzień na plus no nic teraz odpoczynek.

Jeszcze raz wszystkim spokojnych świąt, mokrego dyngusa i sporo pisiorów :)
SAVE

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Wczoraj nic ciekawego nie mogłem znaleźć z PA według mojej strategi ale spróbowałem wejść ponownie w USD/CHF jeżeli mnie nie wytnie na SL postaram się pozycję trzymać do końca tygodnia. Cały czas uważam, że ta formacja harmoniczna mimo trendu spadkowego ma szanse realizacji.
Wejście 0.8814, SL=0.8760

Obrazek

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

No i pierwsze wejście w tygodniu i SL zaliczony - 54.
Wiedziałem, ze to wejście jest ryzykowane i tak też się stało, mogłem przestawić na Be ale chciałem trzymać trade do końca wg założeń no nic trzeba odrobić przy najblizszej okazji :)
Najgorsze jest to, że cały czas mnie kusi wejście ponownie w ten trade :) Zobaczę jeszcze jak zamknie się świeca miesieczna, jak nie wejdę to będę obserwował i zobaczę co by było gdyby..
Biorę się za przegląd rynku jak coś znajdę ciekawego to wrzucę :)

Awatar użytkownika
michael7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: michael7 »

czerwinek pisze:Najgorsze jest to, że cały czas mnie kusi wejście ponownie w ten trade
To nie dobrze ;]
IMHO szanse powodzenia nie są chyba za duże biorąc pod uwagę osłabianie się dolara...Pokazywałem Ci trend na indexie $
Jakby to formacja z HT miała dać radę to musiałbyś zgarnąć 1000 pipsów... pokazywałem Ci to na rysunku....
To co robiłeś obecnie to nie ma żadnego związku z HT.... minimalny target z HT jest 1000 p... co wydaję się mało realne mimo wszystko :P

Polecam szukania formacji HT na mniejszym TF, zgodnie z trendem z większego TF'u

pozdrawiam
Trade what you see, not what you think!

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

czerwinek pisze:Razem +233.
Gratuluję wyników. Trzymaj tak dalej do 3 miesięcy na demo i śmiało możesz przejśc na real. Jak dla mnie trochę za dużo "sadzisz" zleceń - zauważ jak rzadkie są trejdy np. Asmo. Ale jak to się mowi w slangu futbolowym "zwycięskiej 11 nie zmienia się" więc wszelka krytyka jest przedwczesna. Poczekajmy na bardziej miarodajną próbę wykonanych transakcji. Happy trading !

PS. Zerknij na U/J.

ODPOWIEDZ