AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

Miałem już nie pisać, ale nie mogę siedzieć cicho,
jak widzę jak pan Dariusz i Alior Bank oszukują forumowiczów i klientów.
Na początek kolejny insider
REAL ALFA NIE RUSZY WCZEŚNIEJ NIŻ ZA 3 TYGODNIE, CZYLI PRZED 10 MAJA

Niestety pana Dariusza w najbliższym czasie na forum nie zobaczymy. Pewnie odezwie się dopiero, jak będzie znał termin wprowadzenia reala, czyli za pewien czas:).
Forumowiczom na pytanie o datę wprowadzenia reala, nie wystarczają już odpowiedzi na odczep się typu: "robimy co możemy", "za kilka dni", "mamy to w planach".
Niestety wyższa kultura bankowości pana Dariusza i brak honoru, nie pozwalają mu na to, żeby uczciwie napisać na forum, że nie ma pojęcia kiedy zostanie wprowadzony rachunek rzeczywisty.
Cóż, niektórzy o pewnych wartościach mogą usłyszeć tylko na filmie.

Jak prosiłem o informację, gdzie na stronie banku, mogę przeczytać o tym, że rachunek realny nie jest aktualnie dostępny i nie wiadomo kiedy zostanie wprowadzony, to wskazał mi pan ten fragment: "Uprzejmie informujemy, że osoby zainteresowane rachunkiem rzeczywistym mogą udać się do dowolnego oddziału Alior Banku i podpisać umowę o prowadzenie rachunku Alior Trader, natomiast plik instalacyjny do platformy transakcyjnej zostanie udostępniony w najbliższych dniach."
Termin najbliższych dniach jest już nieaktualny. Ponadto nie ma żadnych szans na wprowadzenie reala w następnym tygodniu. Dlatego poprosiłem pana Dariusza o zastąpienie słowa "dniach", słowem "tygodniach". Niestety bez skutku. Dlatego proszę o to jeszcze raz, tym razem publicznie. A jeśli twierdzi pan, że słowo dniach jest odpowiednie, to proszę podać konkretną datę wprowadzenia reala.

Odnośnie wczorajszego videochatu, to byłby on znacznie ciekawszy, gdyby tylko moderator przepuszczał chociażby połowę moich pytań. Chociaż to i tak bez znaczenia, bo ten maklerek mówił to co chciał. Jednak dwie rzeczy dało się zauważyć.
Mianowicie:
1) nie ma mowy o szybkim wprowadzeniu reala
2) Alior będzie bardzo niechętnie ( jeśli w ogóle) chciał negocjować zmniejszenie prowizji dla traderów robiących duży obrót

I na koniec jedno pytanie. Z czego wynikają ujemne swapy po obu stronach( short i long) na kontrakty na indeksy oferowane przez Alior. Na GFT nie ma swapów na kontraktach na indeksy.

z wyrazami szacunku
nieposiadający wyższej kultury osobistej ani bankowości
Kingjaxe

pan tadeusz

Nieprzeczytany post autor: pan tadeusz »

no mam nadzieje ze sie mylisz - inaczej to bylby totalny blamaz na rynku - zwazajac na goniącą konkurencje, ktora juz w maju ma sie pojawic. oddac pierwsze miejsce falstartem to porazka troche.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

kingjaxe pisze:nieposiadający wyższej kultury osobistej ani bankowości
Kingjaxe
Doceniam Twoją szczerość więc postaram się odpowiedzieć...

kingjaxe pisze:I na koniec jedno pytanie. Z czego wynikają ujemne swapy po obu stronach( short i long) na kontrakty na indeksy oferowane przez Alior. Na GFT nie ma swapów na kontraktach na indeksy.
1- tylko kontrakty na futures nie posiadają swapu.!!!.
2- CFD- kontrakty na indexy mają koszt piniądza w czasie czyli swapy !!!,proszę forumowiczów nie wprowadzać w błąd.

Moim subiektywnym zdaniem wytrzymaliśmy dwadzieścia lat ,wytrzymamy te parę dni.

kingjaxe pisze:Niestety wyższa kultura bankowości pana Dariusza i brak honoru, nie pozwalają mu na to, żeby uczciwie napisać na forum, że nie ma pojęcia kiedy zostanie wprowadzony rachunek rzeczywisty.
Cóż, niektórzy o pewnych wartościach mogą usłyszeć tylko na filmie.
Nie wiem jak Ty ,lecz ja nie widzę żadnego problemu aby jakakolwiek instytucja w polsce to zrobiła lepiej,szybciej i bardziej profesjonalnie,zapewniam że będzie przez forumowiczów tak samo ciepło przyjęta jak Alior Bank.

Jakoś nie widziałem Twoich protestów przez dwadzieścia lat jak instytucje finansowe w polsce oszukiwały klientów // mówiąc bardziej dobitnie robiły z nas palantów ///.. nikomu to nie przeszkaszało,Alior opóżnił o parę dni i larum...,krzywda się dzieje...

Alior bank jako pierwszy w polsce wyszedł z realną propozycją anty debilizmu // przynajmniej w stosunku do majorsów// w związku z tym ma u nas kredyt zaufania ,jeżeli zrobi to ktoś lepiej OK docenimy to!.
kingjaxe pisze:
Jak prosiłem o informację, gdzie na stronie banku, mogę przeczytać o tym, że rachunek realny nie jest aktualnie dostępny
Informacja wisi co najmniej tydzień

http://www.aliorbank.pl/pl/biuro_makler ... ior_trader - Proszę wybrać "Jak zamówić", na dole jest sekcja poświęcona Rachunkowi rzeczywistemu

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

Słuszna uwaga w ostatnim poście, w branży nie było tajemnicą że kolejne instytucje bankowe szykują się do ekspansji z platformami. Alior Bank zdając sobie doskonale sprawę z tego, że w stosunkowo krótkim czasie wystartuje także konkurencja postanowił wykonać zabieg wyprzedzający i odpalił demo oraz jednocześnie nakręcać start rzeczywistych rachunków. Myślę, że z pełną świadomością odnośnie niedostatków i terminowości wprowadzania pełnej oferty, liczyła się przewaga zaistnienia w świadomości potencjalnych klientów jako pierwszy polski ECN. Ryzykowne działanie, mając na uwadze hasło przewodnie banku... . No cóż, czas pokaże jak jaki będzie ostateczny bilans zysków i strat.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów życząc spokojnego świątecznego czasu.
Sky is the limit

Bogumił Nurkiewicz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bogumił Nurkiewicz »

Miałem już nie pisać, ale nie mogę siedzieć cicho,
Na początek kolejny insider
Drogi Panie,
Bardzo cieszymy się z każdego kontaktu z naszymi Klientami - to właśnie dzięki pozytywnym oraz negatywnym opiniom staramy się dostarczyć Państwu produkt spełniający wszystkie Wasze oczekiwania.
Muszę stanąć w obronie Pana Dariusza, który ma również inne obowiązki związane z wprowadzaną usługą - nie zawsze może być do Państwa dyspozycji (choć robi co może). Zapewniam że w poświąteczny wtorek stawi się w pracy "zwarty i gotowy" ;)
Dzielimy się z Państwem informacjami w sposób uczciwy i rzetelny , co wielu z forumowiczów zauważyło - dziękujemy :) .
Mogę zapewnić że Pański "Insider" jest mocno poza tematem. Wątek zaczął żyć własnym życiem i proszę pozwolić że nie będziemy każdego postu komentować, a skupimy się na pracy.
Odnośnie wczorajszego videochatu, to byłby on znacznie ciekawszy, gdyby tylko moderator przepuszczał chociażby połowę moich pytań. Chociaż to i tak bez znaczenia, bo ten maklerek mówił to co chciał. Jednak dwie rzeczy dało się zauważyć.
Mianowicie:
1) nie ma mowy o szybkim wprowadzeniu reala
2) Alior będzie bardzo niechętnie ( jeśli w ogóle) chciał negocjować zmniejszenie prowizji dla traderów robiących duży obrót
Pragnę zapewnić Pana że ŻADNE z pytań jakie padły na chat'cie nie pozostanie bez odpowiedzi - pytań było bardzo wiele, a czas videochat'u ograniczony. Co zrobimy z resztą pytań zobaczą Państwo niebawem....
Ad.1.
Nie wiem z czego Pan to wywnioskował.
Ad.2.
Klientom generującym obroty na wysokim poziomie oferujemy stawki wyspecyfikowane w tabeli opłat i prowizji, oraz prowizje dla Klientów VIP (obroty powyżej tych z tabeli).
I na koniec jedno pytanie. Z czego wynikają ujemne swapy po obu stronach( short i long) na kontrakty na indeksy oferowane przez Alior. Na GFT nie ma swapów na kontraktach na indeksy.
Widzę że jeden z forumowiczów już Panu odpowiedział na to pytanie....

Korzystając z okazji chciałbym w imieniu własnym jak i całego Alior Banku życzyć Państwu zdrowych, pogodnych (!) Świąt Wielkanocnych .
Bogumił Nurkiewicz

Manager ds. Platform Transakcyjnych
Biuro Maklerskie Alior Banku

pan tadeusz

Nieprzeczytany post autor: pan tadeusz »

No i jest ok - nawet taka informacja dużo daje.

Również wesołych świąt.

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

Klimt pisze:ja jeszcze mam nadzieje, ze te 2 miesiące promocyjnej prowizji zaczną liczyć od uruchomienia platformy, a nie podpisania umowy :wink:
Firma wprowadza NIEPEŁNOWARTOŚCIOWY produkt -aliortrader (kolejna wersja protradera -testowałem), nową usługę ECN, to powinno być bez commision (prowizji). I lepiej nie być królikiem doświadczalnym. Za jakiś czas min. 12 miesięcy jak będą dobre opinie można sprawdzić ich ofertę.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

A miało być tak pięknie..... :lol: :wink:

Wesołych Świąt :)

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

Spora część stron to biadolenie na opóźnienie. Prawdopodobnie kilku z nich jest na garnuszku u np. XTB a reszta to malkontenci nie potrafiący uszanować ZMIAN na rynku krajowym.

Jest grupa osób, która cierpliwie czeka - i to nie mała grupa - doświadczona na rynku i cierpliwa. Zaśmiecacie tylko wątek próbując zdyskredytować ALIOR za opóźnienie itp.

Nie, tym nie zamażecie zasługi podjęcia trudu i utworzenie ECN polskiego - i tak 80% ich klientów nawet nie przeczyta tego lamentu.

Cierpliwości, szacunku i pokory trochę. Zapominacie przeszłość - do tej pory ECN nie było w PL tylko złodziejskie MM. Zaśmiecacie wątek. Uszanować to forum, nie srać we własne gniazdo :/

Na forum powinien panować despotyzm, który likwiduje przy samej dupie subiektywizm.

Ja nie życzę sobie czytać takich rzeczy. Tracę cenny czas starając się wyłapać jakieś info istotne z wątku.

To powinien być w pełni merytoryczny wątek. Proponuję żeby po wystartowaniu platformy w 100% utworzyć w pełni merytoryczny wątek gdzie każdy post nic nie wnoszący do tematu będzie likwidowany.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Spekulant83 pisze:To powinien być w pełni merytoryczny wątek.
Jak platforma wystartuje to wyczyszczę ten wątek. Bo fakt śmieci co nie miara.
I potem się dziwimy że ktoś zadaje w temacie po raz dziesiąty pytanie które już było.
No ale jak się tu przebić czasem przez 100 stron wątku jak same śmieci.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

ODPOWIEDZ