SPGM System czyli Prosta Maszyna Generująca Pipsy:)
W kwestii SPGM gram tylko SPGM 2. NIe stosuje Pivota bo jeszcze nie sprawdzalem go w backtestach. NIe stosuje tez Monstera ani Snatchera, ktorych nawet nie bede sprawdzal. Obecnie wgryzam sie w Braina.
I bede sie upieral ze w SPGM 2 zasady wejsc sa bardzo konkretne. Trzeba tylko pilnowac wchodzenia w zgodzie z wyzszym TF. I tu pojawia sie pytanie:
Skoro w SPGM 2 wyzszy TF i nizszy TF to:
1M-1W
1W-1D
1D-H4
H4-H1
to juz w Brainie wyglada to nieco inaczej:
1M-1D
1W-H4
1D-1H
H4-M5
To troche wprowadza zametu i przyznam sie ze pierwsza koncepcja bardziej mi odpowada
Dodano po 23 godzinach 7 minutach:
Ciekawe rzeczy dzieja sie na AJ.
I bede sie upieral ze w SPGM 2 zasady wejsc sa bardzo konkretne. Trzeba tylko pilnowac wchodzenia w zgodzie z wyzszym TF. I tu pojawia sie pytanie:
Skoro w SPGM 2 wyzszy TF i nizszy TF to:
1M-1W
1W-1D
1D-H4
H4-H1
to juz w Brainie wyglada to nieco inaczej:
1M-1D
1W-H4
1D-1H
H4-M5
To troche wprowadza zametu i przyznam sie ze pierwsza koncepcja bardziej mi odpowada
Dodano po 23 godzinach 7 minutach:
Ciekawe rzeczy dzieja sie na AJ.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Iwan ja wiem, niestety to mój gust
Zobacze przeczytam przetłumacze sobie potestuję... To mi się wydaje na razie proste... i to mnie nie pociesza.

Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.
wstaw wskaźniki moving avarege zeby ustawić moving avarage w shift wpisz 5 (jest tam w tym pdf napisane) i to samo z drugą średnią. sma to simple moving Avarage a MACD jest w wstaw wskaźniki własne MACD 

Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.
Moj Mt4 jest co prawda spolszczony, ale cos mi sie wydaje ze shift to jest zesuniecie, a ono powinno bys ustawione na 0. Jesli nie mam racji to mnie poprawcie.Mavratus pisze: zeby ustawić moving avarage w shift wpisz 5
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.