SPGM System czyli Prosta Maszyna Generująca Pipsy:)

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

W kwestii SPGM gram tylko SPGM 2. NIe stosuje Pivota bo jeszcze nie sprawdzalem go w backtestach. NIe stosuje tez Monstera ani Snatchera, ktorych nawet nie bede sprawdzal. Obecnie wgryzam sie w Braina.

I bede sie upieral ze w SPGM 2 zasady wejsc sa bardzo konkretne. Trzeba tylko pilnowac wchodzenia w zgodzie z wyzszym TF. I tu pojawia sie pytanie:
Skoro w SPGM 2 wyzszy TF i nizszy TF to:
1M-1W
1W-1D
1D-H4
H4-H1
to juz w Brainie wyglada to nieco inaczej:
1M-1D
1W-H4
1D-1H
H4-M5

To troche wprowadza zametu i przyznam sie ze pierwsza koncepcja bardziej mi odpowada

Dodano po 23 godzinach 7 minutach:

Ciekawe rzeczy dzieja sie na AJ.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Właśnie zacząłem to czytać... wygląda nawet nieźle mimo że brzydze się indykami. Jak wam idzie ?
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Mavratus pisze:mimo że brzydze się indykami

To sa raptem 3 indyki. W gruncie rzeczy wszystko opiera sie na srednich bo przeciez macd to tez srednie.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Iwan ja wiem, niestety to mój gust :D Zobacze przeczytam przetłumacze sobie potestuję... To mi się wydaje na razie proste... i to mnie nie pociesza.
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

baski
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: baski »

witam,
trochę poczytałem o systemie, jako początkujący zainteresował mnie swoją prostotą, aktualnie używam MetaTrader4 na AM i nie potrafię znaleźć tego wskaźnika sma5? wie ktoś gdzie można go znaleźć?

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

wstaw wskaźniki moving avarege zeby ustawić moving avarage w shift wpisz 5 (jest tam w tym pdf napisane) i to samo z drugą średnią. sma to simple moving Avarage a MACD jest w wstaw wskaźniki własne MACD :)

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Mavratus pisze: zeby ustawić moving avarage w shift wpisz 5
Moj Mt4 jest co prawda spolszczony, ale cos mi sie wydaje ze shift to jest zesuniecie, a ono powinno bys ustawione na 0. Jesli nie mam racji to mnie poprawcie.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

no mój też jest spolszczony, podpisuje się pod pytaniem kolegi Iwana

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

iwan pisze:cos mi sie wydaje ze shift to jest zesuniecie, a ono powinno bys ustawione na 0.
Też tak zrozumiałem ,ze 0.Zresztą tak stosuje ale EMA

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

przestawiłem w takim razie... nie czytałem tego systemu tak szczegółowo, moze sie pokusze o spolszczenie tego.

ODPOWIEDZ