7LS part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
anea
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: anea »

<kerimb> a MN zostawia tak bez dotkniecia gornej bandy?
"Po drugiej stronie monitora siedzą ludzie, którzy chcą waszych pieniędzy. Albo wy im je zabierzecie, albo oni zabiorą je wam. Bądźcie zimnymi sukinsynami. Cierpliwie czekajcie na swoją kolej......"

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

MaxRipper pisze:Ja grzecznie czekam . Dziś szukam tylko okazji do sprzedaży ale owe okazje musi potwierdzić zachowanie ceny.
Dokładnie! Musi potwierdzić i musi od czegoś odbić aby pójść DOWN ... Zakładając oczywiście, że pójdzie ... Cierpliwość ... :mrgreen:

Nie wsiadam do pociągu, który już daleko odjechał, czyli na UP na W1 jeśli gram średni termin lub dłużysz. Szukam DOWN ale musi być potwierdzenie itd ...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

anea pisze:<kerimb> a MN zostawia tak bez dotkniecia gornej bandy?
Mamy grać, to co widzimy ... Nikt nie powiedział, że muszą dotknąć górnej bandy na MN w okolicach 1.477X ... Tam widzę max tak jak pisałem, ale nie ma 100% pewności. Taka sytuacja dodaje tylko właśnie niepewności i dlatego jeśli ja gram średni lub dłuższy termin, to dla mnie wejście w L do jadącego w takim miejscu pociągu było by samobójstwem. Dlatego czekam na inne rozwiązanie z nadzieją na przekręcenie kierunku na W1 ... Jeśli będzie konsola, to sytuacja będzie klarowna ... itd ...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Długi knocisz na D1 na GBPUSD w dniu wczorajszym nie zwiększa mojego prawdopodobieństwa niestety ...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

OK. Mógłbym spróbować S na 30% (główny kierunek UP) na EURUSD na 1.4260 ze SL na 1.4270 ...

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Mirek jeśli mogę wtrącić tzn "ciekawostkę" to zauważyłem po analizie kanału:

Obrazek

Ze poziom 1.40XX (banda kanału) schodzi się ze strategicznym wsparciem na D1 rysowanym za pomocą klasycznych stref wsparcia i oporu. I teraz pytanie: Tak jest zawsze czy to tylko przypadkowa zbieżność?

Dodam, że jeżeli dzieje się tak często to kanały to fantastyczny wskaźnik! :)

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

SL na 1.4266 ...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

MaxRipper pisze:Ze poziom 1.40XX (banda kanału) schodzi się ze strategicznym wsparciem na D1 rysowanym za pomocą klasycznych stref wsparcia i oporu. I teraz pytanie: Tak jest zawsze czy to tylko przypadkowa zbieżność?
Bardzo często! Połączenie wszystkiego do kupy i ogarnięcie tego jednym rzutem oka na każdy TF daje to coś ...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Mam nadzieję, że wytrzymają ... Chociaż jest jeszcze około 15 minut czasu do Punktu Zwrotnego ...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Teraz się powinna zacząć hulanka lekka o ile się chłopaki już nie zdecydowali ... :mrgreen:

Zablokowany