7LS part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

anea pisze:wejscie bylo dobre tylko TP na scalp
Wejście było OK z małym SL. RR był w porządku, tylko ta dokładka nie poszła w zgodzie z MM ... Normalnie jak bym jechał DT, to poszło by L na 100% stawki w okolicach PZ po 8 - 8:30 ... W Lkę nie wejdę w średnim, bo już za dalego jesteśmy więc przedobrzyłem z Ską pomimo tego, że miałem 60/40 na korzyść L ... Poczekamy ... Zobaczymy ... Ja nie zagrałem, tak jak pisałem, że czekam na następną W1, więc nie straciłem ... Gdybym grał DT, to poszło by pewnie tak jak zrobiłem i było by te -15 pipsiorów, ale nie mam 100% pewności ... Przeprosiłem, ponieważ być może coś zasugerowałem ... Nie wziąłem odpowiedzialności za być może czyjąś kasę, więc jeszcze raz Sorry! ... Już więcej tak nie zrobię ... Poczułem luz ponieważ nie zajmowałem pozycji na rachunku więc, co mi tam było ...

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

IMHO jeśli ładować S to tak teraz czyli np po: 1.4273 z SL +/- 20 pips

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

MaxRipper pisze:IMHO jeśli ładować S to tak teraz czyli np po: 1.4273 z SL +/- 20 pips
To się ładnie pomyliłem :D

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

MaxRipper pisze:To się ładnie pomyliłem
Eeeeee tam ... Nie ma co się przejmować ... Jeśli wlazłeś counter-direction za 30%, to jakieś -7 na minusie tragedii nie czyni ... Co nagle to po diable ... :mrgreen:

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

<kerimb> pisze:Eeeeee tam ... Nie ma co się przejmować ... Jeśli wlazłeś counter-direction za 30%, to jakieś -7 na minusie tragedii nie czyni ... Co nagle to po diable ...
Nie no dziś zgodnie z swoim planem właziłem (-40 p) ale niemalże mikrolotem więc faktycznie nie ma tragedii:D.
Tak na marginesie - patrzę na chłopców jak tak ładnie rysują wzrostową D1 wiec jak tak ją jeszcze ładnie byczo zamkną to chyba jutro będziemy jednak kupować :). Chyba, że szykują jakiś przekręt... hmm :?

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Jutro "dzień zmyłki" a więc na pewno wielu popłynie ... Bardziej bym zerkał na Kabla jak się zamknie ... :mrgreen:

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

<kerimb> pisze:Jutro "dzień zmyłki" a więc na pewno wielu popłynie ... Bardziej bym zerkał na Kabla jak się zamknie ...
W przyszłym miesiącu właśnie planuje zrobić testy - na razie "na sucho" - korelacji walut i w zw. z tym też dywersyfikacji. Tak się zastanawiam czy dywersyfikacja na FX np tylko na majrosach, może obniżać drawdown. Wiem Mirek, że ty dywersyfikujesz i całkiem nieźle na tym wychodzisz :). No nic protestujemy!

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

MaxRipper pisze:Wiem Mirek, że ty dywersyfikujesz
Tak, zgadza się ale bardziej to wynika z zachłanności :mrgreen: Chodzi o to, że tak jak wiele razy pisałem jest takie coś jak to, że "jedna para czeka na drugą" itd. To znaczy, że biorę pod uwagę jak idzie Kabel i Edek w danym dniu. Jeśli mają być istotne dane, to patrzę jaka para więcej podbiera a jaka stoi. Czyli jedna czeka na drugą. Jeśli Edek wali konsolę na niskim TFie np. M15 a Kabel sobie zjechał nisko aby podebrać, podczas gdy kierunek jest UP, to jadę 2/3 na Kabla a 1/3 na Edku. Innym przypadkiem może być to, że np. na USDCHF mam jasnę sytuację pod jakiś kierunek a na Edku czy Kablu jest konsola dosyć nieklarowna. Wtedy wiem, że to nie USDCHF rozdaje karty i że to on się posłucha Edka i Kabla a nie odwrotnie. Jednak biorąc pod uwagę prawdopodobieństwo poprawnego setupu na USDCHF obstawiam zgodnie z nim 2/3 a Edek lub Kabel na 1/3 ... Oczywiście jeśli widzę, że idzie po mojemu ... To tak na szybko ...

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

<kerimb> pisze:Chodzi o to, że tak jak wiele razy pisałem jest takie coś jak to, że "jedna para czeka na drugą" itd. To znaczy, że biorę pod uwagę jak idzie Kabel i Edek w danym dniu. Jeśli mają być istotne dane, to patrzę jaka para więcej podbiera a jaka stoi. Czyli jedna czeka na drugą. Jeśli Edek wali konsolę na niskim TFie np. M15 a Kabel sobie zjechał nisko aby podebrać, podczas gdy kierunek jest UP, to jadę 2/3 na Kabla a 1/3 na Edku. Innym przypadkiem może być to, że np. na USDCHF mam jasnę sytuację pod jakiś kierunek a na Edku czy Kablu jest konsola dosyć nieklarowna. Wtedy wiem, że to nie USDCHF rozdaje karty i że to on się posłucha Edka i Kabla a nie odwrotnie. Jednak biorąc pod uwagę prawdopodobieństwo poprawnego setupu na USDCHF obstawiam zgodnie z nim 2/3 a Edek lub Kabel na 1/3 ... Oczywiście jeśli widzę, że idzie po mojemu ... To tak na szybko ...
Wielkie dzięki za świetne wyjaśnienie.

Złożyłem wniosek o pochwałę - za to musi być!

Zablokowany