7LS part 2
Dokładnie! Musi potwierdzić i musi od czegoś odbić aby pójść DOWN ... Zakładając oczywiście, że pójdzie ... Cierpliwość ...MaxRipper pisze:Ja grzecznie czekam . Dziś szukam tylko okazji do sprzedaży ale owe okazje musi potwierdzić zachowanie ceny.

Nie wsiadam do pociągu, który już daleko odjechał, czyli na UP na W1 jeśli gram średni termin lub dłużysz. Szukam DOWN ale musi być potwierdzenie itd ...
Mamy grać, to co widzimy ... Nikt nie powiedział, że muszą dotknąć górnej bandy na MN w okolicach 1.477X ... Tam widzę max tak jak pisałem, ale nie ma 100% pewności. Taka sytuacja dodaje tylko właśnie niepewności i dlatego jeśli ja gram średni lub dłuższy termin, to dla mnie wejście w L do jadącego w takim miejscu pociągu było by samobójstwem. Dlatego czekam na inne rozwiązanie z nadzieją na przekręcenie kierunku na W1 ... Jeśli będzie konsola, to sytuacja będzie klarowna ... itd ...anea pisze:<kerimb> a MN zostawia tak bez dotkniecia gornej bandy?
Mirek jeśli mogę wtrącić tzn "ciekawostkę" to zauważyłem po analizie kanału:

Ze poziom 1.40XX (banda kanału) schodzi się ze strategicznym wsparciem na D1 rysowanym za pomocą klasycznych stref wsparcia i oporu. I teraz pytanie: Tak jest zawsze czy to tylko przypadkowa zbieżność?
Dodam, że jeżeli dzieje się tak często to kanały to fantastyczny wskaźnik!

Ze poziom 1.40XX (banda kanału) schodzi się ze strategicznym wsparciem na D1 rysowanym za pomocą klasycznych stref wsparcia i oporu. I teraz pytanie: Tak jest zawsze czy to tylko przypadkowa zbieżność?
Dodam, że jeżeli dzieje się tak często to kanały to fantastyczny wskaźnik!

Bardzo często! Połączenie wszystkiego do kupy i ogarnięcie tego jednym rzutem oka na każdy TF daje to coś ...MaxRipper pisze:Ze poziom 1.40XX (banda kanału) schodzi się ze strategicznym wsparciem na D1 rysowanym za pomocą klasycznych stref wsparcia i oporu. I teraz pytanie: Tak jest zawsze czy to tylko przypadkowa zbieżność?