AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Dzięki serdeczne..
To może być bardzo pomocne w szybkim skalpingu gdzie decyzje trzeba podejmować w ułamkach sekund.

Pozdrawiam.

Dodano po 8 minutach:

PS jeszcze jedno pytanie.
Czy można zrobić tak aby nie wpisywać SELL/BUY ?.
Chodzi mi o to aby zależnie od sytuacji rynkowej wpisać sobie to w ostatniej chwili.
Byłoby super ponieważ zaoszczędzimy co najmniej kilkanaście sekund.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Norman

Nieprzeczytany post autor: Norman »

Mysle ze zdecydowanie brakuje opcji w skladaniu szybkich zlecen na zasadzie : mrugam lewym okiem i mam sell , mrugam prawym okiem mam buy , :lol: , jak sie to nie bedzie cielo no to moze nawet nawet da sie na tym pykac

Awatar użytkownika
neer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neer »

zz

można sobie ustawić dwa skróty SELL i BUY i wtedy nic nie musisz wpisywać w ostatniej chwili... powiedzmy Z odpalasz SELL, a X BUY...
nie jest sztuką wiedzieć za ile, sztuką jest wiedzieć za ile i kiedy... a cena? cena jest funkcją czasu...

Awatar użytkownika
13Spekulant
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 13Spekulant »

zz pisze: PS jeszcze jedno pytanie.
Czy można zrobić tak aby nie wpisywać SELL/BUY ?.
Chodzi mi o to aby zależnie od sytuacji rynkowej wpisać sobie to w ostatniej chwili.
Byłoby super ponieważ zaoszczędzimy co najmniej kilkanaście sekund.
Sorry, że się wtrącam, ale jak masz otwarte okno Order Entry, to możesz poustawiać SL i TP jako offset, wyłaczyć potwierdzenie składania zleceń i skalpować przyciskami sell/buy, a zamykac pozycję Alt+C. U mnie to oczywiście nie działa, bo nie mogę już zni otworzyć (sobota?) ani zamknąć pozycji, ale w teorii to powinno grać.

rob75
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: rob75 »

Nie krzyczcie na mnie ale spytam : czy real działa już i jak działa. Dzięki

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Norman pisze:Mysle ze zdecydowanie brakuje opcji w skladaniu szybkich zlecen na zasadzie : mrugam lewym okiem i mam sell , mrugam prawym okiem mam buy , Laughing
Bez śmiechu,to naprawdę nie jest zły pomysł szczególnie dla inwestorów stosujących flash trading ...... :P
Dla mnie to nie ta formuła.....,dopiero się uczę....
Dzięki neer

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

glaca38
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: glaca38 »

panowie ponawiam pytanie odnosnie spredow na parach zlotowkowych,czy takie spredy z demo sa rowniez w realu?pytam bo nie wiem ,czy otwierac rachunek w aliorze.zauwazylem ze spredy na eurpln,usdpln i gbppln w godzinach nocnych sa kosmiczne i jezeli trzyma sie pozycje dluzej niz 1 dzien to przy takich skokach,wyzerowanie depo jest pewne.prosilbym o wiarygodna odpowiedz

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

zz pisze:Norman napisał:
Mysle ze zdecydowanie brakuje opcji w skladaniu szybkich zlecen na zasadzie : mrugam lewym okiem i mam sell , mrugam prawym okiem mam buy , Laughing

Bez śmiechu,to naprawdę nie jest zły pomysł szczególnie dla inwestorów stosujących flash trading ...... Razz
a co jak mrugasz normalnie - oboma naraz? hedge? :D
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
Klimt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Klimt »

rob75 pisze:Nie krzyczcie na mnie ale spytam : czy real działa już i jak działa. Dzięki
nie działa jeszcze

PEgaz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: PEgaz »

witam, mały zestaw pytań:

1. platforma nie chce mi się uruchomić na winXP 64bit, wypisuje przy uruchmieniu błąd: Unable to find a version of the runtime to run this appication, zainstalował się normanie (miałem .NET Framaworka 3.5 zainstalowanego, zrobiłem update do 4.0 by się upewnić czy to pomoże, niestety nie bardzo) czy to znaczy, że jest nie działa na winXP64bit?

2. minimalna wielkość transakcji to 10 000, jaki jest potem "skok" zwięszający tę wielkość? tzn. czy będę mógł otworzyć pozycję na 11 000 czy 12 400 - czy tym minimalnym "skokiem" będzie właśnie 10 000 - czyli 10 000, 20 000, 30 000 itd. wzwyż

3. czy jest w planie jakaś platforma komórczana? coś działająceg pod andridem? jeżeli tak to mniej więcej kiedy..

piotr

ODPOWIEDZ