AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

MaRCHeW pisze:Jeżeli chodzi o Forex to jest to prawdziwy ECN.
W przypadku rynku Forex AliorTrader ma 13 dostawców płynności i są to największe banki z TOP 10
Tak by to wychodziło
1 Germany Deutsche Bank 18.06%
2 Switzerland UBS AG 11.30%
3 United Kingdom Barclays Capital 11.08%
4 United States Citi 7.69%
5 United Kingdom Royal Bank of Scotland 6.50%
6 United States JPMorgan 6.35%
7 United Kingdom HSBC 4.55%
8 Switzerland Credit Suisse 4.44%
9 United States Goldman Sachs 4.28%
10 United States Morgan Stanley 2.91%

Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Bogumił Nurkiewicz pisze:
No tak, dostepne to jest także z prawokliku, ale to tylko dopasowanie pozycji w menu, nie ma tam opcji np. niepokazywania ikon (zmniejszyłoby to wysokość menu) albo wyłączenia w ogóle

Oprócz dwukliku można wejść w opcje Personalizacje paska szybkiego dostępu" - jest tam możliwość usuwania zbędnych inwestorowi ikon (tych z których zwykle nie korzysta)
Bogumił, myślę że koledze chodziło o opcję minimalizuj wstążkę, która jest widoczna na Twoim screenie.

Pozdrawiam
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
Viollka25
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Viollka25 »

I have pytanie: czy mozna z gory okreslic tp, sl, loty przed otwarciem pozycji? chodzi o szybkie skladanie zlecen bez zbednej modyfikacji zlecenia
Pozdrawiam
Trejdować każdy może trochę lepiej lub trochę gorzej.

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

Oj widzę, ze trzeba pozamiatać w tym temacie...
1. Pan Tadeusz- rozumie Twoją irytacje, ale na przyszłość nie używaj wulgaryzmów bo będzie ostrzeżenie
2. Jones - czytaj co było napisane wcześniej
3. Proponuje przedstawicielom Alior Banku lub Karolowi napisanie do mnie na skrzynkę forumową F.A.Q dotyczącego Alior Trader, bo pytania np. o min depo powtórzyły się już chyba ze 100 razy, co jest bez sensu. Jak to FAQ przykleję w dziale platformy transakcyjne jako zablokowane i będzie po zawodach. Każdy kto będzie zadawał powtarzające się pytanie zostanie odesłany do FAQ. Faq będzie możliwe do edycji tylko przez moderatorów

pan tadeusz

Nieprzeczytany post autor: pan tadeusz »

ja poproszę wyjątek na przeklinanie - jestem wyjątkowym chamem i nie umiem inaczej. a głupoty nie toleruję :)

Niestety, nie skorzystałeś z upomnienia- sam się prosisz o ostrzeżenie- mod Astra

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

ja poproszę wyjątek na przeklinanie - jestem wyjątkowym chamem i nie umiem inaczej. a głupoty nie toleruję Smile
otwórz notatnik i używaj do woli ;)
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

glaca38
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: glaca38 »

witam
ja mam pytanko na temat spredu,glownie spredy na parach zlotowkowych,zauwazylemze w godziach nocnych spred na gbppln siega nieraz 800 pips :shock: :shock:
czy to jest jakis blad na demo ,czy na realu tez sa takie cyrki,bo jezeli tak to jest pelne nieporozumienie

areki
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: areki »

Witam , otoz mam pytanie,
zalozylem rachunek demo i tak badam ta nowa platforme.
I teraz pytanie, czasmi uda sie zawrzec tranzkacje bez zadnego spreedu, ale zatem jest prowizja, powiedzmy 40 zl, osiagam zysk 90 zl , a w sekcji gdzie jest napisane "dziejszy zrealizowany z/s " 10 zl
tak mysle co jest grane, wygenerowalem sobie wykaz na rachunku i jest pobrana prowizja przy zakupie i przy sprzedazy ? czemu tak? tego nie pojmuje, dlaczego dwa razy a nie tylko przy zakupie?
tak tez bedzie na standardowym rachunku

pan tadeusz

Nieprzeczytany post autor: pan tadeusz »

zamknięcie transakcji = otwarcie transakcji przeciwnej

dlatego prowizja pobierana jest zarówno przy otwarciu jak i przy zamknięciu.

ps. astra ale to juz nawet siebie samego nie mogę wyzwać? paranoja :)

Awatar użytkownika
neer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neer »

Viollka25 pisze:I have pytanie: czy mozna z gory okreslic tp, sl, loty przed otwarciem pozycji? chodzi o szybkie skladanie zlecen bez zbednej modyfikacji zlecenia
I Opcja

parametry zlecenia

środowisko/ustawienia/transakcyjność

tu ustawisz domyślne parametry takie jak: ważność transakcji, typ zlecenia

środowisko/ustawienia/zlecenia

tu ustawisz np. domyślny volumen transakcji

SL i TP: ja korzystam z (moim zdaniem najlepszej metody) grab & drop:

otwiersz pozycję :arrow: kursorem na otwartą pozycję :arrow: przytrzymując wciśnięty lewy przycisk myszy przesuwasz góra/dół :arrow: potwierdzasz operację w okienku pop up

przykład:
1. otwiersza SELL
2. najeżdżasz kursorem na otwrtą pozycję (wyskakuje okienko z parametrami pozycji)
3. wciskasz lewy przycisk i trzymając go przesuwasz w górę na wybrany poziom cenowy
4. puszczasz
5. zatwierdzasz w okienku pop up, że chcesz utworzyć SL
6. następnie najeżdżasz kursorem na transakcję
7. łapiesz i w dół na wybrany poziom cenowy
8. puszczasz i potwierdzasz w okienku pop up, że chcesz utworzyć TP

czas: kilka sekund. potem oczywiście możesz SL/TP modyfikować łapiąc je i przesuwając z wcisniętym lewym przyciskiem myszy

II Opcja

1. Otwiersza zakładkę zlecenia (ikonka 'uścisk dłoni' w prawym górnym narożniku wykresu)
2. Wybierasz instrument
3.Typ zlecenia (na początku pojawia się domyślny, wcześniej wybrany w ustawieniach)
4. Zaznaczasz box 'dystans TP' :arrow: pojawia się pozioma linia TP, którą przeciągasz na zasadzie grab & drop (przytrzymując l p. myszy)
5. Zaznaczasz box 'dystans SL' :arrow: pojawia się pozioma linia SL, którą przeciągasz na zasadzie grab & drop (przytrzymując l p. myszy)
6. Wybierasz ważność transakcji (na początku pojawia się domyślna, wcześniej wybrana w ustawieniach)
7. Wolumen transakcji (box między S i K) (na początku pojawia się domyślny, wcześniej wybrany w ustawieniach)
8. Mając ustawione wszystkie parametry zapodajesz S lub K

BTW ten interface składania zlecenia jest bombowy

w załączniku widok pulpitu przed złożeniem zlecenia

Dodano po 3 godzinach 7 minutach:

pytanie, które otrzymałem na PW, dotyczące możliwości błyskawicznego odpalenia zlecenia skłoniło mnie do poszukiwań takiego rozwiązania... i znalazłem :) może przyda się jeszcze komuś

wszystko stanie się za dotknięciem jednego klawisza...

przykład
chcemy by po naciśnięciu klawisza 'Z' odpalała się transakcja o parametrach:
instrument: EUR/USD
ważność: bezterminowe
typ: market
vol: 0,1 lot
SL: 50 pips
TP: 50 pips
SELL

środowisko :arrow: ustawienia (grupa personalizacja) :arrow: hotkeys

utwórz własny skrót :arrow: złóż zlecenie

w okienku przypisane kombinacje wpisujemy klawisz(e) skrótu np. Z i zatwierdzamy 'ustaw'

następnie wybieramy 'edytuj' i pojawi się okienko zlecenia
ustawiamy wszystkie parametry zlecenia (podane powyżej) i na końcu wybieramy S (SELL)

okienko znika a my w ustawieniach zatwierdzamy OK
i tak oto do klawisza Z mamy przypisane odpalenie zlecenia

instrument: EUR/USD
ważność: bezterminowe
typ: market
vol: 0,1 lot
SL: 50 pips
TP: 50 pips
SELL

można też w ustawieniach/transakcyjność powyłączać powiadomienia zabezpieczające (jeżeli komuś przeszkadza strata czasu na akceptację komunikatów w okienkach pop up)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
nie jest sztuką wiedzieć za ile, sztuką jest wiedzieć za ile i kiedy... a cena? cena jest funkcją czasu...

ODPOWIEDZ