Dziennik wnuka Elliotta

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
trader Max
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: eur/usd

Nieprzeczytany post autor: trader Max »

andymen pisze:
trader Max pisze:zastanawiam się czy przy 4588 nie wyjść z L i zapakować S na około 300 pipek w dół ale na razie spoko patrzymy co dalej
Ja chyba będę kasował każdą falę oddzielnie, bo po raz drugi zostawiłem na stole ok. 100 pipsów :x
zwróć uwagę na trójkąt opisany zieloną linią przerywaną nie patrz na trójkąt czerwony i oznaczenia

jeszcze kurs zejdzie chyba niżej do 1,44 i dopiero do góry w okolice 4570/90
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Mylić się jest rzeczą ludzką, ale żeby naprawdę coś spaprać - do tego potrzeba komputera."

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andymen »

WEJŚCIE R 9

Long 1,4458
SL 1,4439
TARGET 1,4580

ZYSK:
Cała pozycja 0 pipsów

Nie jestem pewny, czy skończył się ten trójkąt, ale zaryzykuję :wink:
Straciłem nadzieję i może nie było to zagranie zgodne z systemem, ale zamknąłem na BE. Zawsze to lepsze niż minus kiedy na siłę się próbuje zarobić.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2011, 12:25 przez andymen, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
trader Max
Stały bywalec
Stały bywalec

andymen pisze:WEJŚCIE R 9

Long 1,4458
SL 1,4439
TARGET 1,4580

Nie jestem pewny, czy skończył się ten trójkąt, ale zaryzykuję :wink:
chyba deko za wcześnie ja szykuje się na dobranie L w okolicach 4420/17
"Mylić się jest rzeczą ludzką, ale żeby naprawdę coś spaprać - do tego potrzeba komputera."

Awatar użytkownika
trader Max
Stały bywalec
Stały bywalec

eur/usd

rezygnuję z dobrania L czekam na 4380

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

trader Max pisze:[
Na swoje usprawiedliwienie mam dywergencję na stochu plus dobre dane fundamentalne, które często towarzyszą wybiciu z fali e w trójkącie, ale to wciąż za mało :(
Wciąż się łudzę, że po małej korekcie pójdzie w górę :roll:
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
trader Max
Stały bywalec
Stały bywalec

andymen pisze:
trader Max pisze:[
Na swoje usprawiedliwienie mam dywergencję na stochu plus dobre dane fundamentalne, które często towarzyszą wybiciu z fali e w trójkącie, ale to wciąż za mało :(
Wciąż się łudzę, że po małej korekcie pójdzie w górę :roll:
mam L zauważyłem nowy temat
TP dla L 4535

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

trader Max pisze:
TP dla L 4535
Jaki temat zauważyłeś?

Ja już sobie darowałem trójkąt na (ii) i wydaje mi się, że to będzie po prostu złożona korekta. Trochę mi przeszkadza proporcja w czasie trwania korekty do fali impulsu, ale skoro tak jest, to musi tak zostać.
Możliwe, że okazja do wskoczenia w longa będzie ok. 1,4420. Być może też pojawi się trójkąt na fali b, ale to już nie będzie miało większego znaczenia.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
trader Max
Stały bywalec
Stały bywalec

andymen pisze:
trader Max pisze:
TP dla L 4535
Jaki temat zauważyłeś?

Ja już sobie darowałem trójkąt na (ii) i wydaje mi się, że to będzie po prostu złożona korekta. Trochę mi przeszkadza proporcja w czasie trwania korekty do fali impulsu, ale skoro tak jest, to musi tak zostać.
Możliwe, że okazja do wskoczenia w longa będzie ok. 1,4420. Być może też pojawi się trójkąt na fali b, ale to już nie będzie miało większego znaczenia.

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Rozkminki ciąg dalszy. Ta fala wygląda na falę c, ale oczywiście może wchodzić wciąż w rachubę, że jest to fala d w trójkącie. Przeliczyłem zniesienia zakładając że jest to fala c, wciąż 1,4410-20 wygląda na koniec korekty.
Oczywiście niewykluczone, że kurs pójdzie w górę, tak jak Max sugeruje, choć muszę się przyznać, że nie rozumiem tej zony narysowanej przez Ciebie Max.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
trader Max
Stały bywalec
Stały bywalec

andymen pisze:Rozkminki ciąg dalszy. Ta fala wygląda na falę c, ale oczywiście może wchodzić wciąż w rachubę, że jest to fala d w trójkącie. Przeliczyłem zniesienia zakładając że jest to fala c, wciąż 1,4410-20 wygląda na koniec korekty.
Oczywiście niewykluczone, że kurs pójdzie w górę, tak jak Max sugeruje, choć muszę się przyznać, że nie rozumiem tej zony narysowanej przez Ciebie Max.

ODPOWIEDZ