Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

No właśnie też nie rozumiem co to za polityka..

button trader nie ma tu nic do tego bo zlecenie było już na serwerze.
zz pisze:PS.Sprawa najważniejsza,działo się to w normalnej sytuacji rynkowej.//Żadnych mocnych ruchów ///
No raczej nie.. bo piszę, że gram na newsy itd.. no ale co ? średnio mi wychodzi 10 minut okresu obniżonego tempa zmienności w przeciągu 16h. To wtedy mam grać ? :lol: A gwałtowny ruch na 50 często się zdarza.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

reptile pisze:button trader nie ma tu nic do tego bo zlecenie było już na serwerze.
Moim zdaniem mam,ponieważ w nim definiujesz dokładnie jakie zlecenie i po jakiej cenie,czyli dokładne parametry zlecenia,na pewno nikt w buttonie bez Twojej wiedzy nie zmieni zlecenia Limit ...w Stop !.

Dodano po 10 minutach:
Albo czegoś nie rozumiem u tego brokera, albo coś jest nie tak..
ale od jakiegoś czasu transakcje bez względu na wielkość lota moją u mnie giga poślizgi, które są robione w taki sposób, że mam dziwne wyobrażenie na ten temat. Zrobiłem przerwę ok miesiąca.. bo mnie to nurtowało. Wracam i dalej to samo.
reptile pisze: często biore zlecenie tuż kiedy pojawia się nagły ruch (takie mam strategie).
z dziwnych sytuacji:

Moja rada .zróbcie takie eksperymenty.W silnym ruchu np. 1.4 na edku ustawcie np. 1 LOTA z limit np. 10 pipsów wyżej oraz oczekujący 1 LOT STop też 10 pipsów wyżej,czyli niejako kupujecie sami od siebie więc tepretycznie wszystko powinno wchodzić idealnie i płynnie ponieważ nawet jak nie ma tam ceny transakcyjnej to Wasze zlecenia się zrealizują i powinno ładnie i płynnie chodzić.
Jeżeli jednak w takiej sytuacji dalej będą problemy i poślizgi na 3-5 pipsów ,lub stopy będą zmieniały się w limity to daje do myślenia.....,dużo daje do myślenia.....

Pozdrawiam.

Ps. jeżeli dacie STOP i będzie oczekiwało w tej cenie to powinno być zrealizowane w pierwszej kolejności.

Dodano po 2 minutach:

Ps. aby było dokładniej...
Kupujecie przy 1.4 limit 1.41,oraz oczekujący stop 1.41
Po takich eksperymentach będziecie wiedzieć na czym stoicie.........
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

marek_krakow
Uczestnik
Uczestnik

jak ustawić wielkość czcionki na osiach i w OHLC ???

Nieprzeczytany post autor: marek_krakow »

witam,

platforma Jforex

są tak małe czcionki, że nic poprostu nie widać

pzdr

tosnik
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: tosnik »

marek_krakow pisze:witam,

platforma Jforex

są tak małe czcionki, że nic poprostu nie widać

pzdr
2x kliknij na pole OHLC i potem możesz myszą edytować rozmiar i położenie pola tego wskaźnika.

czcionki na osiach nie udało mi się zmienić

pozdr

goose
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: goose »

Witam raposo,

czy moglbys powiedziec swoje zdanie nt. dziwnych sytuacji jakie mieli TARKIN i reptile? Krotko mowiac, o co w tym wszystkim biega?

Z gory dzieki.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj goose,
Ok, postaram się wszystko jutro na spokojnie przeczytać i wtedy zamieszczę odpowiedź, bo widzę, że trochę się chłopaki naprodukowali :).

Dodano po 21 godzinach 15 minutach:
reptile pisze:Nic by nie było dziwnego, ale chodzi o kwestię IDEALNYCH SL ów i pomijanie TP..
Ok, jak coś nie wychodzi to od razu zwalać winę na brokera, co? :D

A tak bardziej poważnie... Rynek bywa upierdliwy, nie zauważyliście tego? Też nieraz mi idealnie wycina SL'e. Nie gram na danych ale w normalnych ruchach mnie kosi. To co? Weryfikacja kursów z kilku źródeł i wychodzi prawda.

Co bardziej jest prawdopodobne? Dukascopy znudziło się być ECNem i nikomu nic nie mówiąc zrobili się MM by wycinać Wasze pozycje? Czy też, że gracie w podobny sposób jak wielu innych traderów na świecie o czym wiedzą duże instytucje i to one Nas koszą?

Pytanie retoryczne, do przemyślenia samemu w zaciszu domowym przy kominku i z piwem :).

Rozszerzenia spreadów są normalne i z czego wynikają też wiadomo, a gra na danych do łatwych nie należy.

Ale żeby nie było też, że tylko się żalę i bronię brokera...
reptile,
Poeksperymentuj ze zleceniami MIT (definiując slippage) i Offer Bid/Ask.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

msq
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: msq »

Witam wszystkich!

Z demem Dukascopy mam do czynienia już jakiś czas. Napięty grafik w pierwszym kwartale tego roku poskutkował coraz rzadszym zaglądaniem na platformę, aż do całkowitej abstynencji trwającej od końca lutego.
W tej chwili większość spraw już załatwionych, tym samym decyzja o przejściu na real coraz bliżej - postanowiłem więc odświeżyć informacje nt. mojego faworyta.
I tu drobne zawahanie, bo odnoszę wrażenie, że od nowego roku krytycznych opinii jakby trochę więcej, szczególnie tych sugerujących zagrania Dukasa przeciw graczom. Czy rzeczywiście Dukas stał się krypto-MM czy też szukanie nowych źródeł płynności i obniżenie min. depozytu do 1k USD stały się bronią obosieczną poprzez zachęcanie do zabawy wakacyjnych graczy z dużą ilością pretensji i - jak sugeruje raposo - małą wiedzą o funkcjonowaniu ECN? Pozostaje przekonać się samemu.
Z rzeczy które podsycają moje powątpiewanie:
- błąd platformy JForex (pojawiające się linie po nieważnych limitach, stopach, trailach itd.), który pozostawał nienaprawiony (o ile w ogóle go naprawiono!) przez kilka miesięcy i to pomimo kilkukrotnych update'ow platformy;
- coraz dziwniejsza stylizacja banku - na wzór MTV
- coraz dziwniejsze zawody/konkursy przypominające gimnazjalne olimpiady i przywołujące na myśl brutalne wizje łowienia naiwnej gawiedzi na przynętę z publikowanych kilkuset procentowych stóp zwrotu;
Cóż, zobaczymy, czy mają umiar w komercjalizacji...
Zdaję sobie sprawę, że Forex Club jest bardzo silnie emocjonalnie (finansowo) związane z DC, jednak liczę, że jako pierwsi powiadomią nas na forum, jeśli zauważą niepokojący spadek w jakości usług brokera.

Kilka pytań szczególnie do raposo:
1. Czy często zdarza się, że Dukascopy odrzuca podanie o otworzenie konta? Jaka jest zazwyczaj przyczyna?
2. Jak zapatrują się na wpis 'unemployed' w odpowiadającej mu rubryce?
3. Czy problemem będzie "świeży" (ok. miesiąca) adres zamieszkania?
4. (WAŻNE) Doradzałeś, by jako potwierdzenie adresu zamieszkania przesłać np. formularz z banku w przypadku, gdy nie posiada się rachunków - czy nie ma z tym problemu?
5. (pytanie do WSZYSTKICH) W jakim banku i jakie konto walutowe (USD) polecacie z doświadczenia?
6. Jak daleko sięgają Wasze kompetencje? Formularz wypełniam, wysyłam, wcześniej zaznaczam, że jestem z Waszego polecenia (dzięki temu Wy macie kolejny punkcik u Dukasa, a ja wsparcie przy suszeniu im głowy w razie ewentualnych komplikacji ;) ) - ok. Jednak jaki zakres informacji o kliencie wypływa do Was (net deposit, equity, traded volume, rozliczenia z US :) )

Póki co, to starczy tych paranoicznych wynaturzeń.
Za odpowiedzi z góry dziękuję.

qwerty633
Bywalec
Bywalec

re:

Nieprzeczytany post autor: qwerty633 »

@msq:
2. Jeśli to ta rubryka, gdzie wybierasz zawód - ja wybrałem "trader" i było ok.
4. Bez problemu w moim przypadku. Doradził mi to nawet mój account manager z konta demo.
5. W moim przypadku konto jest w euro, ale chyba podobnie będzie z USD. Polecam BZ WBK, konto bezpłatne, przelew SEPA w euro kosztuje 5zł, nawet jak wysyłasz tysiące euro... Niestety dla dolara będzie większa opłata, bo tu nie ma SEPy.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj msq,
To prawda, najlepiej przekonać się samemu. Na siłę nikt nikogo nie będzie przekonywać, a to przede wszystkim nam oferta, na którą się decydujemy, musi pasować - jaka by nie była ;).
msq pisze:- błąd platformy JForex (pojawiające się linie po nieważnych limitach, stopach, trailach itd.), który pozostawał nienaprawiony (o ile w ogóle go naprawiono!) przez kilka miesięcy i to pomimo kilkukrotnych update'ow platformy;
Przyznaję, że błąd jeszcze czasem występuje ale można odróżnić, które linie są już nieaktualne, a które obecnie obowiązują (jest przy nich numerek).
msq pisze:- coraz dziwniejsza stylizacja banku - na wzór MTV
Cóż, angażując się w rynek detaliczny wymagane są pewne zmiany w marketingu. To samo z konkursami. I tak wydaje mi się, że są one trochę bardziej racjonalnie poprowadzone i mają realne zasady niż niektóyrych konkurentów... ;)
msq pisze:Zdaję sobie sprawę, że Forex Club jest bardzo silnie emocjonalnie (finansowo) związane z DC, jednak liczę, że jako pierwsi powiadomią nas na forum, jeśli zauważą niepokojący spadek w jakości usług brokera.
Sami gramy w Dukascopy na rachunkach realnych i nie mamy w zwyczaju polecać czegoś, co nie zostało przez nas sprawdzone i nie jest warte zainteresowania. Nie chodzi tu tylko o brokerów. Obecnie cieszy nas bardzo wprowadzenie po długim oczekiwaniu przez Dukascopy handlu na złocie i to już od jednej jednostki. Panowie ze Szwajcarii naprawdę się nie obijają i w całym czasie naszej współpracy potknięć mieli niewiele, a ideału można ze świeczką szukać... ;)

Ok, a teraz odpowiedzi na Twoje pytania.
msq pisze:1. Czy często zdarza się, że Dukascopy odrzuca podanie o otworzenie konta? Jaka jest zazwyczaj przyczyna?
Nie znam przypadku by Dukascopy odrzuciło wniosek więc mogę tylko spekulować jakie mogłyby to być przyczyny.. Conajwyżej prosiło o uzupełnienie podanych informacji ale to już drogą mailową. Nie trzeba dosyłać na nowo dokumentów, chyba, że brakuje w jakimś istotnym miejscu podpisu lub skanu.
msq pisze:2. Jak zapatrują się na wpis 'unemployed' w odpowiadającej mu rubryce?
Oczywiście klient, który jest bezrobotny może założyć rachunek. Nie ma przeciwskazań. Natomiast trzeba się spodziewać, że broker będzie chciał wiedzieć skąd pochodzą Twoje oszczędności oraz kapitał, który chcesz u niego zainwestować oraz czym zajmowałeś się wcześniej.
msq pisze:3. Czy problemem będzie "świeży" (ok. miesiąca) adres zamieszkania?
Jeśli posiadasz na ten adres jakiś rachunek to nie będzie żadnego problemu.
msq pisze:4. (WAŻNE) Doradzałeś, by jako potwierdzenie adresu zamieszkania przesłać np. formularz z banku w przypadku, gdy nie posiada się rachunków - czy nie ma z tym problemu?
Absolutnie. Oba rodzaje dokumentów są akceptowane przez Dukascopy.
msq pisze:5. (pytanie do WSZYSTKICH) W jakim banku i jakie konto walutowe (USD) polecacie z doświadczenia?
Tak jak kolega wyżej, rekomendujemy rachunek w euro z racji przelewów SEPA, gdzie wpłaty i wypłaty są tańsze oraz zawsze odbywają się bez udziału banków pośredniczących. Jeśli jednak koniecznie zależy Ci na USD to cóż... Nie chcę rekomendować żadnego banku ale wystarczy zwrócić uwagę na to czy konto walutowe jest płatne oraz jakie opłaty pobierają za przelew zagraniczny. Oferty banków są dość zróżnicowane, nie sposób śledzić wszystkie na bieżąco...
msq pisze:6. Jak daleko sięgają Wasze kompetencje?
Nie przetwarzamy żadnych dokumentów klienta, nie śledzimy jego postępów na rachunku oraz nikogo nie informujemy, że osoba X ma konto u brokera Y :). Nie masz się czego obawiać :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

raposo pisze:Czy też, że gracie w podobny sposób jak wielu innych traderów na świecie o czym wiedzą duże instytucje i to one Nas koszą?
To ich nie uprawnia do stosowania taktykt eliminujących takie strategie wyłączając z możliwości brania profitów. Prawda ?
raposo pisze:Poeksperymentuj ze zleceniami MIT (definiując slippage) i Offer Bid/Ask.
MIT ? Limit ? Ja dałem przykład o limitach .

.. pisze teraz bo nie widzialem ze edytowales..

Ogólnie jakość się pogorszyła .. oczywiscie to kwestia ostanich updatów platformy, ale i suport gdy dreczysz ich ciaglymi bugami maja to gdzieś.
To świadczy o nich. Jak masz problemy to sobie miej... serio kiepsko mi to wygląda.
Nie wiem jak to jest być vip w dukascopy, ale nie chciałbym wiedziec po ostatnich spostrzezniach :lol:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ