a najgorsze w tym wszystkim że nie ma do czego porównywać
każda techniczna reakcja na dane może się różnić od siebie
i nigdy nie znajdzie się złotego środka
można próbować rozrzucić siatkę zleceń z małym slippage i OCO
do tego pytanie teczniczne
czy jedno zlecenie OCO może anulować więcej niż jedno zlecenie
na przykładzie:
cena przed danymi 1000
zlecenia oczekujące
long: 1010 slippage 5
long: 1020 slippage 5
long: 1030 slippage 5
Short: 9990 slippage 5
Short: 9980 slippage 5
Short: 9970 slippage 5
po danych weszło long: 1020
i jak weszło powinno anulować 5 pozostałych
Dukascopy - ECN
Dokładnie.TARKIN pisze:każda techniczna reakcja na dane może się różnić od siebie
Niestety tylko jedno - jak nazwa wskazuje - One Cancels Other bez S na końcuTARKIN pisze:czy jedno zlecenie OCO może anulować więcej niż jedno zlecenie
na przykładzie:

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Szansa jest ale poczekajmy najpierw na złoto...mrk pisze:CL, Brent... Jest szansa ?

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
"Regarding the gold, it is already available in demo trading and in the next few months it will be intorduced to live trading as well.
Silver is planned to be added to the list of instruments this year. Concerning other commodities, (for example oil, platinum etc.) during the upcoming years we might introduce them, but at the moment we focus on Forex currency trading.
Should you have any further questions, please do not hesitate to contact me.
Best Regards,
Arpad Neveri"
tak więc nie łudziłbym się, że będzie coś więcej dodane w najbliższych latach niż złoto i srebro
Silver is planned to be added to the list of instruments this year. Concerning other commodities, (for example oil, platinum etc.) during the upcoming years we might introduce them, but at the moment we focus on Forex currency trading.
Should you have any further questions, please do not hesitate to contact me.
Best Regards,
Arpad Neveri"
tak więc nie łudziłbym się, że będzie coś więcej dodane w najbliższych latach niż złoto i srebro
Albo czegoś nie rozumiem u tego brokera, albo coś jest nie tak..
Mam już na koncie ponad 1k transakcji u tego brokera, ale od jakiegoś czasu transakcje bez względu na wielkość lota moją u mnie giga poślizgi, które są robione w taki sposób, że mam dziwne wyobrażenie na ten temat. Zrobiłem przerwę ok miesiąca.. bo mnie to nurtowało. Wracam i dalej to samo.
Gram jakby to powiedzieć permamentnie (fajne słowo hehe) na newsy itp i często biore zlecenie tuż kiedy pojawia się nagły ruch (takie mam strategie).
Ustawiam buy stop nie wazne czy ask/bid .. np.
@1.4280 tp 1.4325 sl1,4230
O to co się dzieje:
Moje zlecenie wchodzi po cenie tp i oczywiście kurs zawraca z impetem po takim impulsie i ciągnie mnie w dół ze stratami. Normalnie miałby + 45 pips, a tak albo złapie swój SL albo musze ciąć..
A limity nie wchodzą.. dla mnie to bardzo dziwne zjawisko.
Zrozumiałbym raz kilka razy, ale ostantio po przerwie z graniem u tego brokera eksperymentuje znów testując brokera, żeby wrócić i zacząć - wydaje mi się jakby nie dało się już grać wg normalnych zasad.
Market Maker się zrobił ?
Mam już na koncie ponad 1k transakcji u tego brokera, ale od jakiegoś czasu transakcje bez względu na wielkość lota moją u mnie giga poślizgi, które są robione w taki sposób, że mam dziwne wyobrażenie na ten temat. Zrobiłem przerwę ok miesiąca.. bo mnie to nurtowało. Wracam i dalej to samo.
Gram jakby to powiedzieć permamentnie (fajne słowo hehe) na newsy itp i często biore zlecenie tuż kiedy pojawia się nagły ruch (takie mam strategie).
Ustawiam buy stop nie wazne czy ask/bid .. np.
@1.4280 tp 1.4325 sl1,4230
O to co się dzieje:
Moje zlecenie wchodzi po cenie tp i oczywiście kurs zawraca z impetem po takim impulsie i ciągnie mnie w dół ze stratami. Normalnie miałby + 45 pips, a tak albo złapie swój SL albo musze ciąć..
A limity nie wchodzą.. dla mnie to bardzo dziwne zjawisko.
Zrozumiałbym raz kilka razy, ale ostantio po przerwie z graniem u tego brokera eksperymentuje znów testując brokera, żeby wrócić i zacząć - wydaje mi się jakby nie dało się już grać wg normalnych zasad.
Market Maker się zrobił ?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
z dziwnych sytuacji:
Byłem na sell gbp/aud od przedwczoraj
wczoraj zbliżały się dane o stopach GBP
i aby chuchać na zimne przesunąłem SL bliżej ceny
o 13 spread rozjechał się o prawie 30 pipsy i idealnie złapał mojego SL
po czym cena w 10 minut zjechała o przeszło 44 pipsy.
Że się spread rozjechał to nie nowość ale:
30 pipsy to dużo jak na tę parę
no i idealnie cena złapała tego SL
dodam że dane nie były jakieś zaskakujące - normalne zostawienie stóp % na tym samym poziomie
EDIT:
złoto już dostępne real
Byłem na sell gbp/aud od przedwczoraj
wczoraj zbliżały się dane o stopach GBP
i aby chuchać na zimne przesunąłem SL bliżej ceny
o 13 spread rozjechał się o prawie 30 pipsy i idealnie złapał mojego SL
po czym cena w 10 minut zjechała o przeszło 44 pipsy.
Że się spread rozjechał to nie nowość ale:
30 pipsy to dużo jak na tę parę
no i idealnie cena złapała tego SL
dodam że dane nie były jakieś zaskakujące - normalne zostawienie stóp % na tym samym poziomie
EDIT:
złoto już dostępne real
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
Jak ktoś ma jeszcze jakieś dziwne spostrzeżenia to śmiało pisać .. być może pomoże mi to podjąć decyzję, żeby już się tam nie bawić. 
TARKIN takie schizmy, też mnie zastanawiały coraz bardzie, ale żeby nie być paranoikiem już nie opisywałem.
Nic by nie było dziwnego, ale chodzi o kwestię IDEALNYCH SL ów
i pomijanie TP.. dla mnie metody istne żywcem wyjęte z MM metod.

TARKIN takie schizmy, też mnie zastanawiały coraz bardzie, ale żeby nie być paranoikiem już nie opisywałem.
Nic by nie było dziwnego, ale chodzi o kwestię IDEALNYCH SL ów

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Albo czegoś nie rozumiem u tego brokera, albo coś jest nie tak..
A limity nie wchodzą.
Idealnym rozwiązaniem byłoby założyć na platformę nakładkę http://www.buttontrader.com/index.asp
Z dziwnych sytuacji ,składam zlecenie STOP nawet z poślizgiem 2-3 pipsy i rynek przechodzi przez to transakcyjnie ,a moje zlecenie się nieaktywuje,mało tego bez mojej zgody i mojej wiedzy zlecenie zmienia się z STOP na LIMIT...
Mówiąc szczerze to nic z tego nie rozumiem.
Słyszalem że optymalnym rozwiązaniem to nakładanie nakładki .buttontrader. na platformę brokera.
Dla mnie to już wyższa szkoła jazdy i na razie się poddaję......

Pozdrawiam.
Dodano po 7 minutach:
PS. jeżeli jednak dałem poślizg 5 pipsów to zawsze idealnie wchodziło.
Dodano po 19 minutach:
PS.Sprawa najważniejsza,działo się to w normalnej sytuacji rynkowej.//Żadnych mocnych ruchów ///
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów