Witam wszystkich!
Z demem Dukascopy mam do czynienia już jakiś czas. Napięty grafik w pierwszym kwartale tego roku poskutkował coraz rzadszym zaglądaniem na platformę, aż do całkowitej abstynencji trwającej od końca lutego.
W tej chwili większość spraw już załatwionych, tym samym decyzja o przejściu na real coraz bliżej - postanowiłem więc odświeżyć informacje nt. mojego faworyta.
I tu drobne zawahanie, bo odnoszę wrażenie, że od nowego roku krytycznych opinii jakby trochę więcej, szczególnie tych sugerujących zagrania Dukasa przeciw graczom. Czy rzeczywiście Dukas stał się krypto-MM czy też szukanie nowych źródeł płynności i obniżenie min. depozytu do 1k USD stały się bronią obosieczną poprzez zachęcanie do zabawy wakacyjnych graczy z dużą ilością pretensji i - jak sugeruje raposo - małą wiedzą o funkcjonowaniu ECN? Pozostaje przekonać się samemu.
Z rzeczy które podsycają moje powątpiewanie:
- błąd platformy JForex (pojawiające się linie po nieważnych limitach, stopach, trailach itd.), który pozostawał nienaprawiony (o ile w ogóle go naprawiono!) przez kilka miesięcy i to pomimo kilkukrotnych update'ow platformy;
- coraz dziwniejsza stylizacja banku - na wzór MTV
- coraz dziwniejsze zawody/konkursy przypominające gimnazjalne olimpiady i przywołujące na myśl brutalne wizje łowienia naiwnej gawiedzi na przynętę z publikowanych kilkuset procentowych stóp zwrotu;
Cóż, zobaczymy, czy mają umiar w komercjalizacji...
Zdaję sobie sprawę, że Forex Club jest bardzo silnie emocjonalnie (finansowo) związane z DC, jednak liczę, że jako pierwsi powiadomią nas na forum, jeśli zauważą niepokojący spadek w jakości usług brokera.
Kilka pytań szczególnie do raposo:
1. Czy często zdarza się, że Dukascopy odrzuca podanie o otworzenie konta? Jaka jest zazwyczaj przyczyna?
2. Jak zapatrują się na wpis 'unemployed' w odpowiadającej mu rubryce?
3. Czy problemem będzie "świeży" (ok. miesiąca) adres zamieszkania?
4. (WAŻNE) Doradzałeś, by jako potwierdzenie adresu zamieszkania przesłać np. formularz z banku w przypadku, gdy nie posiada się rachunków - czy nie ma z tym problemu?
5. (pytanie do WSZYSTKICH) W jakim banku i jakie konto walutowe (USD) polecacie z doświadczenia?
6. Jak daleko sięgają Wasze kompetencje? Formularz wypełniam, wysyłam, wcześniej zaznaczam, że jestem z Waszego polecenia (dzięki temu Wy macie kolejny punkcik u Dukasa, a ja wsparcie przy suszeniu im głowy w razie ewentualnych komplikacji

) - ok. Jednak jaki zakres informacji o kliencie wypływa do Was (net deposit, equity, traded volume, rozliczenia z US

)
Póki co, to starczy tych paranoicznych wynaturzeń.
Za odpowiedzi z góry dziękuję.