Tańczący z pipsami

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Obrazek

Rozważam już dwa TP, jeśli cena spadnie niżej. 0,9410 i 0,8840
Index dolca ma sporo miejsca w górę, wystarczająco by zmienić kierunek, no zobaczymy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Obrazek

Czekam na objęcie świecy na weekly, jeśli wróci do połowy to u mnie zamknie się na połowie obecnego zysku, więc już jest dobrze.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Obrazek

Wygląda optymistycznie.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

No więc dostałem właśnie odpowiedź od Admiral Markets AS w sprawie reklamacji.
Podałem im numery dwóch moich kont:

1 konto zarabiające jedna dużą pozycją obciążone dodanymi pozycjami (zarobek nie zamknięty), balance nie duży, pozycja to USDCAD sell. Pozycje zamknięte o godz 12.00 przy pomocy MC, wyliczonego tak by konto zamknięte było na małym zysku. MC zadziałał i wszystko ok.

2 konto konto zarabiające jedna dużą pozycją obciążone dodanymi pozycjami (zarobek nie zamknięty), balance duży, pozycja to USDCAD sell. Rachunek tak samo jak poprzednio obciążony dodanymi pozycjami z zysku zarabiajacej w ten sposób by po aktywacji MC zamknięto wszystko na zysku + ok. 300zł. Pozycje zamknięte o godz 12.00 bez uwzględnienia MC na balance -179zł.

Odpowiedź Admirali:
Ze względu na dane CAD i skok ceny MC nie był możliwy do wykonania ( w skrócie)
Moje pytanie: Jak MC nie było możliwy skoro dwa konta, ta sama para walut, ta sama sytuacja, ta sama godzina, ten sam sposób gry i obciążenia każdego z rachunków by MC zamykał na +. I na rachunku z małą ilością kasy MC zadziałał, na rachunku z ugranymi z małej kwoty 1300zł MC nie zadziałał.
Wszelkie ściemy o cenach mogą sobie wsadzić. Wszystko jasne i przejrzyste. Ciekawi mnie ich dalsza argumentacja heh.
A co zamierzam? otworze nowe konto micro u nich i skubne ile kasy dam rady a później zmienie brokera na mniej kombinującego.
Pierwsza moja reklamacja u nich była jak otwarli rynek 3h później wlazłem z transakcją i w momencie wejścia - 80pkt, ponieważ rynek 3h pracował stojąc na cenach z poprzedniego tygodnia. I znów było czekanie na zwrot kasy, ale zwrócili. Mimo wszystko drażniące.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Obrazek

EURUSD
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Narazie EU ładnie śmiga w dół, mój Tp to 1,3900 obecnie. Bo boje się 61.8 fibka zawsze :]
Odbicie od góry kanału i ładny diamencik, zmiana trendu na w dół : )
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Spiniło od 1,4300 norma okrągła liczba poziom środka gartleya, wybiło 50pkt w górę, co daje mi powrót na poziom 50% pozycji otwartej i tutaj dodaje sell jeszcze troche, Tp 1,3900 nadal.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Obrazek

Nie sądze by cena wróciła powyżej resista, diament to zwykle zmiana trendu a miejsca w dół mnóstwo.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Trzymając się nadal tego że trend jest spadkowy potrzebna jest mu korekta po tak długim ruchu, ja zamykam moje zlecenia na 1,4245 i tam też ustawiam kupno 2 razy większej ilości z SL 20pkt i Tp 1,4345 gdzie ustawiam już Sell z SL 60pkt i TP gdzieś niiiisko. jako druga fala spadkowa ma byc najdłuższa. Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

częściowe zamknięcie tp, i buy na EU, cena nie doleciała do poziomu który chciałem, trzymam teraz buy jeśli świeca daily będzie chociaż trochę pinbarem po zamknięciu to trzymam long, jeśli nie wrzucam na sell przy niewielkiej lub zerowej stracie.
Obrazek

ODPOWIEDZ