Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

HunterPL pisze:co myslicie o tym wejsciu? dopiero sie ucze... w PA siedze niecaly tydzień...
Staraj się na bieżąco monitorować cenę zobacz na dnie jak wyglądają te m15, są dość pro wzrostowe, poza tym miałeś możliwość ucieczki z tego tradu na korekcie małej, jakieś 5-7 świeczek po wejściu, czyli rozsądnie. Ja wyznaję zasadę jeśli nie profituje to nie chce tego trzymać nie mam klasycznego time stopa w postaci 3-5 barów, natomiast staram się obserwować co się dzieje.

Dodano po 51 sekundach:
HunterPL pisze:
Wa$$kII pisze:
HunterPL pisze: stara szkola pewnego tradera ktorego znam osobiscie... w skrócie szukamy wejsć o duzym potencjale ruchu ale i tak lapiemy gora 10%-20%... czemu tylko tyle? dlugo by polemizowac... i prawie nikt by sie z tym nie zgodzil... dla mnie wazne ze gosc zyje z fx:) ... tylko nei umiem jeszcze lapac ruchow z tak minimanym sl jak on to robi... a to klucz do sukcesu w tej strategii...

Dodano po 4 minutach:

no w tym trade lapaem 50% ale z czasem bede zmniejszal sl i Tp (a zwiekszal lota) zobaczymy co z tego wyjdzie...
Uważam, że podejście jest jak najbardziej słuszne :) Łapać tylko 10-20% ruchu :) Podobnie jak ze skalpem, znam kilku ludzi, którzy z tego żyją używają wysokich TF h4/h1 lub nawet dziennych do tego żeby złapać kilkanaście pips. Jeżeli jeszcze nie rozumiesz, to zastanów się nad tym dlaczego grając na m15/m5 max widzisz 1-2 pips a później SL, teraz grając na h4 widzisz 20-30 pips a później kontynuacja ruchu.
tylko trzeba niesamowitej cierpliwosci..
Jak do wszystkiego co najlepsze :D
Yaaa man

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

Wa$$kII pisze:Staraj się na bieżąco monitorować cenę zobacz na dnie jak wyglądają te m15, są dość pro wzrostowe, poza tym miałeś możliwość ucieczki z tego tradu na korekcie małej, jakieś 5-7 świeczek po wejściu, czyli rozsądnie. Ja wyznaję zasadę jeśli nie profituje to nie chce tego trzymać nie mam klasycznego time stopa w postaci 3-5 barów, natomiast staram się obserwować co się dzieje.
jak teraz patrze to oprocz tego niezle mialem spoznione wejscie;p
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

Witam
W PA stawiam pierwsze kroki, ale chcialbym zaprezentowac moje spostrzezenie. Usd/jpy. Mysle, ze ok 100 pipsow mozna wyciagnac. Zalezy tez jak sie otworzy. Ja zamknalem pozycje na +6 przed zamknieciem gieldy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

moze nanies na te screeny komentarze na jakiej podstawie weszles... ewentualnie wejdziesz...
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
rysiekmilioner
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rysiekmilioner »

exodus24 pisze:Witam
W PA stawiam pierwsze kroki, ale chcialbym zaprezentowac moje spostrzezenie. Usd/jpy. Mysle, ze ok 100 pipsow mozna wyciagnac. Zalezy tez jak sie otworzy. Ja zamknalem pozycje na +6 przed zamknieciem gieldy.
S/R widzę każdy ustawia troszkę pod siebie. Ale szanse są na twój scenariusz. Jednak wiele zależy od tego co stanie z testowaniem przez edka poziomu 1,5000. :wink:

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Ciekawa sytuacja na kablu z piątku wykres h4. Mamy test ważnego H, rynek troszeczkę odbija (pierwsza mniejsza świeca mały pinbar). Natomiast ciekawa jest kolejna świeca jest to zarówno outsidebar jak i pinbar sugerujący mocne spadki i potwierdzający ważność poziomu ( strefy oporu, dzienny)

Wejście korekta na świecy po OB/PB dotyka do 61.8% spadków + retest strefy oporu.
Yaaa man

skalpel_szczecin

Nieprzeczytany post autor: skalpel_szczecin »

ciekawe setupy Niala Fulera - oczywiscie po angielsku - bardzo duza czesc z nich się sprawdza

http://www.learntotradethemarket.com/ca ... commentary

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Wa$$kII pisze:Ciekawa sytuacja na kablu z piątku wykres h4. Mamy test ważnego H, rynek troszeczkę odbija (pierwsza mniejsza świeca mały pinbar). Natomiast ciekawa jest kolejna świeca jest to zarówno outsidebar jak i pinbar sugerujący mocne spadki i potwierdzający ważność poziomu ( strefy oporu, dzienny)

Wejście korekta na świecy po OB/PB dotyka do 61.8% spadków + retest strefy oporu.
Podobny poziom obserwuje.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

moze nanies na te screeny komentarze na jakiej podstawie weszles... ewentualnie wejdziesz...
Wszedlem na odbicie. Zgarnalem 6 pipsow i ucieklem przed koncem tygodnia. Teraz widac po calym dniu, ze nie bardzo chce mu sie isc do gory.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

USD/CAD h4/D1. Ładnie składa nam się mocna strefa oporu + poziom fibo. Strefa do obserwacji to 0.9690-0.97
Yaaa man

ODPOWIEDZ