Staraj się na bieżąco monitorować cenę zobacz na dnie jak wyglądają te m15, są dość pro wzrostowe, poza tym miałeś możliwość ucieczki z tego tradu na korekcie małej, jakieś 5-7 świeczek po wejściu, czyli rozsądnie. Ja wyznaję zasadę jeśli nie profituje to nie chce tego trzymać nie mam klasycznego time stopa w postaci 3-5 barów, natomiast staram się obserwować co się dzieje.HunterPL pisze:co myslicie o tym wejsciu? dopiero sie ucze... w PA siedze niecaly tydzień...
Dodano po 51 sekundach:
Jak do wszystkiego co najlepszeHunterPL pisze:tylko trzeba niesamowitej cierpliwosci..Wa$$kII pisze:Uważam, że podejście jest jak najbardziej słuszneHunterPL pisze: stara szkola pewnego tradera ktorego znam osobiscie... w skrócie szukamy wejsć o duzym potencjale ruchu ale i tak lapiemy gora 10%-20%... czemu tylko tyle? dlugo by polemizowac... i prawie nikt by sie z tym nie zgodzil... dla mnie wazne ze gosc zyje z fx:) ... tylko nei umiem jeszcze lapac ruchow z tak minimanym sl jak on to robi... a to klucz do sukcesu w tej strategii...
Dodano po 4 minutach:
no w tym trade lapaem 50% ale z czasem bede zmniejszal sl i Tp (a zwiekszal lota) zobaczymy co z tego wyjdzie...Łapać tylko 10-20% ruchu
Podobnie jak ze skalpem, znam kilku ludzi, którzy z tego żyją używają wysokich TF h4/h1 lub nawet dziennych do tego żeby złapać kilkanaście pips. Jeżeli jeszcze nie rozumiesz, to zastanów się nad tym dlaczego grając na m15/m5 max widzisz 1-2 pips a później SL, teraz grając na h4 widzisz 20-30 pips a później kontynuacja ruchu.