Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

Ładne PA dziś na AUdim:
- odbicie od S/R + pivot + Fibo 61.8% + MA50 za pomocą pin-bara
Obrazek
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2011, 17:56 przez Damian_GTK, łącznie zmieniany 1 raz.
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

usdchf możliwy scenariusz
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Z czego bierze się retest ? dlaczego on występuje ?
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

Mavratus pisze:Z czego bierze się retest ? dlaczego on występuje ?
Witam

Ma to podłoże psychologiczne tak jak nadmienił mniej wylewny kolega.

Po tym jak tworzy się szczyt 2 na rysunku poniżej, część traderów będzie obstawiać utrzymanie dołka 1 i na odcinku 2'3 bądą zagrywać long, jak widać nie zadziałało i teraz oni mówią sobie okej jak tylko będzie na 0 to uciekamy z pozycji >zamykając longi w miejscu 4 stają się sprzedającymi. Dodatkowo ludzie, którzy weszli na dole znają to zjawisko i bądą zamykać prosit w miejscu 4, co też pomoże spadkom. Można wytłumaczyć to też w inny trochę bardziej skomplikowany sposób, ale ten na początek jest okej.

http://www.protradersclub.com/video/gapspt1/index.html
http://www.protradersclub.com/video/gapspt2/index.html

Zapraszam do oglądania.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Yaaa man

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Witam!
Skończyłem czytać książkę Henryka Woźniaka "Najlepsze systemy Forex-Price Action" i mam kilka pytań :)
1. W jakim interwale czasowym najlepiej analizować wykres jeśli chcę grać jako Day Trader ? H1?
2.W czym pomocny jest Poziom Fibo ?
3.Na których walutach najlepiej grać z systemem Price Action ?

Oczywiście zanim zacznę inwestować minie jeszcze trochę czasu ,chcę jeszcze przeanalizować każdą literkę tej książki i poczytać temat na forum odnośnie PA. Chcę też robić analizy wykresu dla treningu ,czy coś jeszcze polecacie w sprawach doszkalania się ? Serdecznie pozdrawiam ! :wink:

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Ad. 1 od D1 w dół, zalezy na jakim interwale wchodzisz w pozycje - nikt Ci nie powie który interwał jest najlepszy
Ad2. Na przykład W określaniu zasięgu korekty
Ad3. Na każdej parze walutowej, choć tutaj kierował bym się też spreadem u danego brokera.

Ja polecam demo do szkolenia się i forum, trzeba trochę pokopać. Wątek o price action na forum w dziale strategie dziennik Asmo, Mr. Yogiego... zeby sobie zobaczyc potencjał... jest troche tego
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

ridera pisze:Witam!
Skończyłem czytać książkę Henryka Woźniaka "Najlepsze systemy Forex-Price Action" i mam kilka pytań :)
1. W jakim interwale czasowym najlepiej analizować wykres jeśli chcę grać jako Day Trader ? H1?
2.W czym pomocny jest Poziom Fibo ?
3.Na których walutach najlepiej grać z systemem Price Action ?

Oczywiście zanim zacznę inwestować minie jeszcze trochę czasu ,chcę jeszcze przeanalizować każdą literkę tej książki i poczytać temat na forum odnośnie PA. Chcę też robić analizy wykresu dla treningu ,czy coś jeszcze polecacie w sprawach doszkalania się ? Serdecznie pozdrawiam ! :wink:
Pozwolę sobie dodać coś od siebie ;)

1. daytrader to niewątpliwie musi być D1 w dół ;) Analizę proponuję zacząć od MN przez W1 >D1 i dopiero h1/h4 zwłaszcza jeśli jesteś początkujący. Dla początkujących proponuję spasować daytrading przynajmniej do czasu kiedy będziesz zarabiał na wyższych interwałach ( co jest łatwiejsze).
2. zastosowań poziomów fibo jest mnóstwo, ale generalnie mają pomagać w wyznaczaniu oporów i wsparć. Działają najlepiej jeśli masz dwa poziomy fibo i do tego jeszcze czytelny opór/wsparcie.
3. PA działa na każdym rynku nie tylko walutach, ale proponowałbym wybrać np 5-8 par i zacząć od wykresów dziennych, z wcześniejszą analizą MN i W1. Jeśli chodzi o pary walutowe to proponuje główne na początek. EUR/USD, GBP/USD, AUD/USD, USDCHF, USDJPY, NZDUSD. USD/CAD - najlepiej jeśli sam sprawdzisz które leżą Ci najlepiej.

pozdrawiam
Yaaa man

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Tak z ciekawości zapytam bardziej doświadczonych kolegów - grając na D1 jakie są realne wartości SL jakie można stosować? 30 pipsów?

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

leszczu pisze:Tak z ciekawości zapytam bardziej doświadczonych kolegów - grając na D1 jakie są realne wartości SL jakie można stosować? 30 pipsów?
to zależy od kilku czynników
na parach egzotycznych odpada :)
jeżeli poziomy S/R wyznaczasz na TF D1 czy W1
i grasz na otwarciach / zamknięciach D1 to SL 30 ciężko jest zastosować
ale jeżeli obserwujesz cenne która zbliża się do poziomu S/R (wyznaczonego TF D1 czy W1) to możesz zejść na niższe poziomy praktycznie do m5 / m15 i tam czekac na odbicie od poziomu
wtedy SL 30 pipsów będzie realny do uzyskania
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

leszczu pisze:Tak z ciekawości zapytam bardziej doświadczonych kolegów - grając na D1 jakie są realne wartości SL jakie można stosować? 30 pipsów?
To zależy jak się gra na tych poziomach ?
Czy wchodzisz jak widzisz cenę na R/S, wtedy 30 pips może być trochę mało zalecałbym 40-50, więcej nie ma sensu. Do moje swing tradingu używam dziennych świec poziom R/S na dziennym lub wyżej nie musi być nawet bardzo dobry, ale wejścia szukam dopiero jak widzę ładne zamknięcie D1, PB lub OB, wtedy korekta i jedziemy z dużym ruchem :) okazuje się że 30 pips jest nawet na wyrost 20-30 wystarcza, żeby łapać kilkaset pipsowe ruchy,
Yaaa man

ODPOWIEDZ