PA Average HIGH LOW RANGE - riker Jurnual

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Wyjaśnij mi coś: grając na takich TF i zbierając tak duże TP nie powinieneś wychodzić z rynku w chwili wygenerowania zlecenia odwrotnego ?

Zamknąłeś ładną L'ke teraz na edku ale skoro jest to koniec ruchu dlaczego nie otworzyłeś S'ki ? No chyba, że ze względu na piątek :)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riker »

zamykam USDCHF chcialem trzymac do 0,9050 ale z racji tego ze piatekk i ze cos mi w tym śmierdzi postanowiłem zamknąć na 57 pipsów + na poziomie 0.9100 mamy zgrupowanie fibasów też (więcej argumentów za zamknięciem pozycji)

Przez przypadek zamknoł mi się też AUDUSD - może i dobrze (wrócę w ten trejd w PN) + 62

Obrazek
Obrazek

To by było na tyle na ten tydzień (2 trejdy zostawiam otwarte USDCAD i EURCAD)

STAN KONTA 5498
"Wszystko co pojawia się w Twoim życiu, sam je do niego przyciągasz. A czynisz to za sprawą obrazów, jakie pojawiają się w Twoim umyśle. Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku"

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

guccon pisze:Wyjaśnij mi coś: grając na takich TF i zbierając tak duże TP nie powinieneś wychodzić z rynku w chwili wygenerowania zlecenia odwrotnego ?

Zamknąłeś ładną L'ke teraz na edku ale skoro jest to koniec ruchu dlaczego nie otworzyłeś S'ki ? No chyba, że ze względu na piątek :)
Bo staram się grać tylko z trendem (takie przyjolem zasady systemy) Moje średnie na H1 są dla mnie jak wyrocznia i gram tylko z trendem (otworze eske na edku, ale wtedy jak mi na to mój system pozwoli) Sztywne reguły o to mi chodzi

A z tym, że koniec ruchu czy coś to nigdy nic nie wiadomo :D nieraz takie punkty zwrotne na rynku płatały figle :D Może lecimy na 1.5
:D
"Wszystko co pojawia się w Twoim życiu, sam je do niego przyciągasz. A czynisz to za sprawą obrazów, jakie pojawiają się w Twoim umyśle. Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku"

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

EURCAD zamknelo mi na SL ok - 210 pipsow

Znowu moj blad, jaki ? Zle obloczony zakres za pomoca ktorego wyznaczam TP niedojrzalem, przeoczylem i stracilem :569:

Wiem dlaczego stracilem, ten cytat wszystko wyjasni dlaczego popelniamy bledy.

„Każde posiadanie bazuje na świadomości. Każdy zysk jesy wynikiem działania skumulowanej świadomości. Każda strata jest wynikiem rosporoszenia świadomości „

Wniosek wieksza koncentracja, skupienie, dokladniejsza, spokojniejsza analiza sytuacji - nic na sile nie robic np jak sie jest zmeczonym - przez to sie traci.

Na dzis mialem zaplanowane Analizy niedzielne, ale doszedlem do wniosku, ze nie bede ich robil i teraz postananawiam poswiecac mniej czasu na forex i przy zawieraniu tranzakcji miec otwarty, wypoczety umysl

Pozdrawiam riker

rosproszenie swiadomosci :)
:569: :569: :569: :569:

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

Oki Startujemy Nowy tydzien czas zaczac.

Na pierwszy rzut oka po wlaczeniu Mt4 mam swojego nieszczesnego EUROCADA odpalamy LONGA (odkuje strare na nim)

Zakres TP 1.925 c zyli moj sredni zakres po obliczeniu mi podaja ta liczbe, a tam mamy S/R i Fibasy

To bylo dzialanie skumulowanej świadomości 100% pewniak :mrgreen:

Czerwona linia na wykresie (strata z tamtego tygodnia -210 pipsow)

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

EURJPY Pokonalismy 23 zniesienie i SR lecimy na najblizsze zniesienia 126.60 - next prawdopodobnie 130 zniesienie 38.2

Moj TP ustawiam na 126.20

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

Wchodze spowrotem w AUDUSD tak jak pisałem TP 1.0799

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

USDCAD zamukam na 0 (TP zle obliczone tzn rozproszenie swiadomosci przy zawieraniu tranzakcj, mozna bylo parę pipsów skubnąć - gdybym dokladnie podszedł do tej trankacji)

USDCAD - myślę, że pora wkońcu na korektę, jesteśmy na zniesieniu 88.6
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

Dodaję nową zasadę do sytemu. Wejscia na bardzo mocnych miejscach zwrotnych na rynku, to jest wlaśnie to o czym pisaleś quucom parę postów wyżej, przemyślałem to - jak widać, że coś walnie mocno w dól lub w górę i jest na bardzo mocnyach zgrupowaniach kilku Fibasów Mocnych SR itp to czemu nie zagrać.

Przy niskim SL można coś złapać, a jak mi mój system pokaże potem sygnał dodatkowo to można TP przesunąć i zysk tylko powiększyć :)

2 wejścia zrobiłem takie na EDKU i GEJKU

Edek TP 1.4150 czyli to mi wychodzi zniesienie 23.6 ostatniej fali z W1
Obrazek
Obrazek

Gejek TP 136.50 23.6 W1
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

GPDUSD TP 1.6250
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ