PA Average HIGH LOW RANGE - riker Jurnual

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riker »

GBPJPY + 94 pipsy to jest ten trejd z ktorego wyszedlem w piątek i napisałem, że wejdę po korekcie w poniedziałek i tak sie stało i nie wykluczone, czy nie będę jeszcze wchodził dalej (muszę to poprostu na spokojnie przeanalizować)

Obrazek
Obrazek

GBPUSD + 75 pipsów

A tutaj mamy trejd na którym wszedłem w tamtym tygodniu na buy (wczesniejsza zielona lina, zrobiłem głupi błąd i mnie wywaliło na SL) jednak dziś kurs dotarł tam gdzie planowałem - Bez pośpiechu i dokładnie - tak trzeba zawierać transakcję - nie mam zamiaru popełniać takich prostych błędów, jak to mialo miejsce na tej stratnej tranzakcji (patrz świeczka nad średnimi) :D

Obrazek
Obrazek

I na sam koniec mamy tranzakcję zakończoną dziś na SL (będę ją dziś analizował dokładnie co zawaliłem - co było nie tak (aby to się nie powtórzyło w przyszłości)

EURGBP wchodziłem buy poszło - 86 pips w plecy (pierwsza myśl, która mi przyszła do głowy dlaczego zawaliłem tą tranzakcję to źle usawiony SL)
zazwyczja ustawiam SL pod/nad pivotem albo pod/nad linią Short/long - prawdopodobnie teraz kurs zawróci UP jak to widać (Pivot)

Wniosek może być z taki tego, SL ustawiać zaawsze tak samo, pod Linią Short w tym przypadku (tak jak to ma miejsce w większości innych moich tranzakcji.
Aha już sobie przypominam i wiem czemu tak ustawiłem mój SL ( dołek niebieska elipsa) - tym dołkiem się zasuregowałem, że pod nim będzie idealny SL odszedłem od założen systemu prawdopodobnie.

Obrazek

Otwarte mam jeszcze Short EURCAD - większośc tu z forum w innych wątkach pisała, że ma LONGI - ja jednak siędzę w moim shorcie, zobaczymy jak na tym wyjdę.

I mam jeszcze longa na EURJPY

tyle na dzisiaj :D
"Wszystko co pojawia się w Twoim życiu, sam je do niego przyciągasz. A czynisz to za sprawą obrazów, jakie pojawiają się w Twoim umyśle. Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku"

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

Wszystko jasne, już wiem dlaczego wtopiłen na trejdzie EURGBP - mój glupi bład, wszystkie założenia systemu były spełnione tylko, że na tym trejdzie TP już był osiągnięty, a ja to przeoczyłem i się zasugerowałem wszystkimi krokami jakie nalezy wykonać)A niee obliczyłem średniego zakresu How Low (80% z tego moje Tp) obrazek screen z początku dziennika wyjaśnia) Ja poprostu na podstawie tej tranzakcji wyszukałem swoje TP jako Opór następny, bo zasegurowałem się sytuacją na D1 czyli pokonanie oporu korekta i co prawdopodobnie jazda do nastepnego oporu i do tego dochodzi jezcze linia kanłu spadkowego z wyzszego interwału. Pewnie znając życie ten trejd pociągnie na dniach w górę, ale tego mój system mi nie powiedział, on mówi mi co innego i ja mam to robić dokładnie, a nie sugerować się tym co widzę, gdzie zmierza cena..

Obrazek

Teraz z każdym błędem tranzakcyjny utwierdzam się w przekonaniu, że trejdować należy tak umieć jak pacież.

Nawyki wyuczone krok po kroky wszystkie warunki i obliczenia muszę być wykonane i dopiero należy inwestować kasiore :mrgreen: Szczerze to po każdym takim błędzie czuje się lepiej u czyję, że zrobiłem krok na przód:)
"Wszystko co pojawia się w Twoim życiu, sam je do niego przyciągasz. A czynisz to za sprawą obrazów, jakie pojawiają się w Twoim umyśle. Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku"

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

EURJPY + 70 pips więcej już z ejka nię będe wyciąga,ł czekam na sygnał na szorta

Obrazek
Obrazek

Wczoraj otworzylem jeszcze Longa na Goldzie, ale nie zdążyłem dać screena, tranzakcja zakończona sukcesem ok 470 pkt
Obrazek
Obrazek

Co do GBPJPY - to tak jak zakladalem na początku tamtego tygodnia. Osiągnoł punk docelowy (tylko ja dla bezpieczeństwa raz wyszedlemm z trejdu a potem wskoczxylem na chwilę) Nie wchodze 3 raz, szukać będę opcji na Shorta z racji bardzo mocnego Oporu wiele Fibasów :mrgreen:
Obrazek

To ba tyle, czas do pracy isc :D

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

Mam takie pytanie do fumomowicow, czy widac moze wszystkie screeny bo jak siedze na innym kompie to nie wyswietla mi wszystkich - czy wy widzicie ten sam problem

Pozdrawiam
riker :mrgreen:

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Wszystko ładnie widać.

Koszenie tylu pipsów w miejscach gdzie pewnie większość szuka już okazji do zmiany trendu to z mojej strony szacun :)

Powodzenia
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

bardzo dziękuję guccon :)

Open USD CHF TP 9100
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

OPEN EURUSD TP 1.4450 zgrupowanie fibasów (nastepny poziom obstawiam na przyszłość 1.5150 szczyt z listopada 2009

Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2011, 12:16 przez riker, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

Open AUDUSD TP 1.0799 (zniesienie 127 %)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

OPEN USDCAD TP 0.9520

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

EURUSD zamykam + 127p
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ