GBPUSD + 75 pipsów
A tutaj mamy trejd na którym wszedłem w tamtym tygodniu na buy (wczesniejsza zielona lina, zrobiłem głupi błąd i mnie wywaliło na SL) jednak dziś kurs dotarł tam gdzie planowałem - Bez pośpiechu i dokładnie - tak trzeba zawierać transakcję - nie mam zamiaru popełniać takich prostych błędów, jak to mialo miejsce na tej stratnej tranzakcji (patrz świeczka nad średnimi)

I na sam koniec mamy tranzakcję zakończoną dziś na SL (będę ją dziś analizował dokładnie co zawaliłem - co było nie tak (aby to się nie powtórzyło w przyszłości)
EURGBP wchodziłem buy poszło - 86 pips w plecy (pierwsza myśl, która mi przyszła do głowy dlaczego zawaliłem tą tranzakcję to źle usawiony SL)
zazwyczja ustawiam SL pod/nad pivotem albo pod/nad linią Short/long - prawdopodobnie teraz kurs zawróci UP jak to widać (Pivot)
Wniosek może być z taki tego, SL ustawiać zaawsze tak samo, pod Linią Short w tym przypadku (tak jak to ma miejsce w większości innych moich tranzakcji.
Aha już sobie przypominam i wiem czemu tak ustawiłem mój SL ( dołek niebieska elipsa) - tym dołkiem się zasuregowałem, że pod nim będzie idealny SL odszedłem od założen systemu prawdopodobnie.

Otwarte mam jeszcze Short EURCAD - większośc tu z forum w innych wątkach pisała, że ma LONGI - ja jednak siędzę w moim shorcie, zobaczymy jak na tym wyjdę.
I mam jeszcze longa na EURJPY
tyle na dzisiaj