Przeskok STOP LOSS - jak bronić depozyt

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

xtb gwarantujne SL?
Pieniądze są krwią tego świata...

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Pytanie do forumowiczów mających podgląd pod futures walutowe na CME,czy na futures też była taka sytuacja?.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Tak bardzo chce mi się śmiać z tego tematu że aż nie mogę... Cały dział humor jest mniej warty.

To jest dyskusja na zasadzie : Zawsze przejeżdżam na czerwonym świetle i nigdy nie miałem wypadku, dziś jednak do niego doszło. Jak można się tego ustrzec ?

Może jeszcze znajdźmy rozwiązanie na luki weekendowe ! :509:

zz
Maniak
Maniak

Tak bardzo chce mi się śmiać z tego tematu że aż nie mogę... Cały dział humor jest mniej warty.

Jeszcze trochę i pomyślę że co niektórych moderatorów z przedszkola wypuścili :509:

Pozdrawiam.

Dodano po 1 minutach:
Cyb pisze:Tak bardzo chce mi się śmiać z tego tematu że aż nie mogę... Cały dział humor jest mniej warty.
Będziemy się śmiać razem jak zajmiesz pozycję z trendem ,a potem rynek uderzy 1400 pipsów przeciw..... :P
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nie bój się, w przeciwieństwie do Ciebie ja wiem jak funkcjonuje ten rynek. I za każdym razem jestem przygotowany na fakt, że może wystąpić luka.
A luka na 1400 pips to tylko i wyłącznie Twoja fantazja.

Zaczniesz handlować na real to Ci przejdzie...

zz
Maniak
Maniak

Zaczniesz handlować na real
Na realu jestem od około dwudziestu lat/ogólnie///, więc spoko.....

Cyb pisze:A luka na 1400 pips to tylko i wyłącznie Twoja fantazja.
Czytając Ciebie zrozumiałem dlaczego dlaczego nie spotkałem polaka w poważnej instytucji finansowej.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Cyb pisze:jestem przygotowany na fakt, że może wystąpić luka
no wasnie ZZ od poczatku pyta o to jak sie przygotowac.... moze jakies konkrety? bo rada zeby spodziewać się tego co nie spodziewane jest troche ogólna i sprzeczna wewnetrznie...
Cyb pisze:A luka na 1400 pips to tylko i wyłącznie Twoja fantazja
jakbyś popatrzal na niektóre malo plynne derywaty na tym rynku to pewnie bys cos znalazl...

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

zz pisze:
Czytając Ciebie zrozumiałem dlaczego dlaczego nie spotkałem polaka w poważnej instytucji finansowej.

Uff całe szczęście mamy Ciebie. Świat będzie zbawiony.

HunterPL Mój stop wynosi około 1,5% depo. Nawet jak przeskoczy go 10x to tragedia się nie stanie. Po prostu będzie więcej do odrobienia.

A ZZ zakłada że luka na 30 pips to MC. Co przy lewarze 1:100 jest ciężko wykonać ( no chyba że Twój oryginalny SL postawiłeś na -90% depo ).

A jeżeli chodzi o mało płynne pary - patrz też na wartość pipsa. Co z tego że będzie luka na 300 pips, gdy wartościowo jest to tyle samo co 30 na majorach.

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Cyb pisze:ja wiem jak funkcjonuje ten rynek
to zajebiscie... ile lat w tym siedzisz 5-10? znam goscia ktory sie dzi w tym 20-25 lat utrzymuje sie z tego ale przyznaje ze nie ogarnia wszystkiego co sie dzieje na tym rynku i ze tego nie potrzebuje... wystarczy ze ogarnie jeden segment (a dokadnie instrument) na 20-40 min co kilka dni/tyg i z tego żyje ...

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

zz pisze:
Na realu jestem od około dwudziestu lat/ogólnie///, więc spoko.....

To ciekawe... A dalej nie rozumiesz zasady działania Fx. I zdziwiła Cię luka na danych...

Dodano po 1 minutach:
HunterPL pisze:
Cyb pisze:ja wiem jak funkcjonuje ten rynek
to zajebiscie... ile lat w tym siedzisz 5-10? znam goscia ktory sie dzi w tym 20-25 lat utrzymuje sie z tego ale przyznaje ze nie ogarnia wszystkiego co sie dzieje na tym rynku i ze tego nie potrzebuje... wystarczy ze ogarnie jeden segment (a dokadnie instrument) na 20-40 min co kilka dni/tyg i z tego żyje ...
Ty piszesz o tym co się dzieje, ja pisałem O ZASADACH FUNKCJONOWANIA.
To jest różnica.
A zasady są proste. Aby transakcja doszła do skutku muszą być dwie strony. Nie ma strony drugiej - nie ma transakcji. Nie zależnie czy jest to otwarcie, TP, SL, BE czy zamknięcie z palca.

ODPOWIEDZ