Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Krawiec
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Krawiec »

Dobra przeczytałem faktycznie, sprawdziłem na paru transakcjach na demo i faktycznie juz zrozumiałem, ale dalej nie pokoi mnie ta sytuacja, gdzie pamiętam na czym otwierałem :

Obrazek

Transakcję BUY otworzyłem na słupku zaznaczonym czerwoną kropką.
Cena otworzenia ustaliła się na zielonej lini. Może trochę mało widoczne jest na poziomie 0.7680 . Dlaczego? :mrgreen:
Jeśli z tego co dobrze zrozumiałem to na BUY powinna się otwierać po cenie dolnej granicy "trzonu" czernego słupka z czerwoną kropką, a SELL po górnej granicy?

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

Krawiec pisze:Jeśli z tego co dobrze zrozumiałem to na BUY powinna się otwierać po cenie dolnej granicy "trzonu" czernego słupka z czerwoną kropką, a SELL po górnej granicy?
niestety źle zrozumiales... jak dajesz nowe zlecenie i zanim wcisniesz KUp/sprzedaj widzisz tam w tym oknie po jakiej cenie otwierasz...

mozesz to zobaczyc na wykresie np. jesli dasz na prawy na wykres i wlasciwosci i pokaz linie ask... na tej linni otwieraja sie pozycje krótkie a na linni "domyślnej" bid otwieraja sie pozycje dlugie..

W razie jakbyś nei wiedzial:
-krótka = sprzedaż
-dluga = kupno

i naprawde polecam przeczytac jakas ksiazke o fx albo zdobycie podstaw z innych źrodel (ewentualnie forum) przed zawraciem swojej pierwszej tranzakcji...
Pieniądze są krwią tego świata...

Krawiec
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Krawiec »

Dobra dzięki za odp. już teraz wiem.
i naprawde polecam przeczytac jakas ksiazke o fx albo zdobycie podstaw z innych źrodel (ewentualnie forum) przed zawraciem swojej pierwszej tranzakcji...
Nie zamierzam od razu wchodzić, poczytam coś jeszcze na pewno. :wink:

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Witam,
co dokladnie oznacza skrot mc?

dzieki za pomoc,

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

mah1y pisze:co dokladnie oznacza skrot mc?
Margin Call -> wezwanie do uzupełnienia depozytu -> Google ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

raposo pisze:mah1y napisał:

Margin Call n wezwanie do uzupełnienia depozytu n Google Wink
http://www.google.pl/search?hl=pl&sourc ... j+w+Google
Google nie zawsze pomoże.... ale koledzy z forum jak najbardziej
"If music is dying musicians are killing it" - MP

lajza
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: lajza »

HunterPL pisze:
Krawiec pisze:Jeśli z tego co dobrze zrozumiałem to na BUY powinna się otwierać po cenie dolnej granicy "trzonu" czernego słupka z czerwoną kropką, a SELL po górnej granicy?
niestety źle zrozumiales... jak dajesz nowe zlecenie i zanim wcisniesz KUp/sprzedaj widzisz tam w tym oknie po jakiej cenie otwierasz...

mozesz to zobaczyc na wykresie np. jesli dasz na prawy na wykres i wlasciwosci i pokaz linie ask... na tej linni otwieraja sie pozycje krótkie a na linni "domyślnej" bid otwieraja sie pozycje dlugie..

W razie jakbyś nei wiedzial:
-krótka = sprzedaż
-dluga = kupno

a nie odwrotnie przypadkiem ?
:wink:

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

mah1y pisze:co dokladnie oznacza skrot mc?
Zajebiste pytanie? Ni mniej ni więcej jak EmSi, czyli przedrostek przed ksywkami większości raperów i traderów. Czyli EmSi XXX, czy EmSi YYY. Dlaczego? Ano dlatego, że większośc z nich jest skończonymi w różnym sensie. Jedni w sensie ludzkim inni w sensie finansowym. Obaj jednak są skonczeni. Różnica jest taka, że temu drugiemu jest łatwiej się podnieść. Ten przedrostek jakoś tak w większości samoczynnie się nadaje czego Tobie nie życzę z całej mocy.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

SEROL666 pisze:
raposo pisze:mah1y napisał:

Margin Call n wezwanie do uzupełnienia depozytu n Google Wink
http://www.google.pl/search?hl=pl&sourc ... j+w+Google
Google nie zawsze pomoże.... ale koledzy z forum jak najbardziej
wiem, zanim zadałem pytanie na forum zapytałem wujka google...
+ taki ze po odpowiedzi raposo wyczaiłem nowy film: Margin Call http://www.imdb.com/title/tt1615147/

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

mah1y pisze:+ taki ze po odpowiedzi raposo wyczaiłem nowy film: Margin Call http://www.imdb.com/title/tt1615147/
O świetnie, chętnie obejrzę... :)

O Margin Callu jest masa informacji na tym forum, na pewno znajdziesz satysfakcjonujący Cię opis. Dodatkowo poczytaj o Stop out level. Taki gorszy brat Margin Calla ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ