Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
-
- Gaduła
Zgodnie z powołaniem systemu z Bretton Woods za 1uncję złota płacono 35 dolarów. Jak to teraz wygląda? Chodzi mi o aktualną cene. Cyferki nic mi nie mówią. Jakis przelicznik?Nie wiem... To głupie pytanie juz chyba znalazłem odpowiedź Albo chyba nie, nie wiem, ciekawi mnie to moze nie sam przelicznik a nie wiem,poddaje się
Czyli złoto az tak zyskało na wartosci?
NIgdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a później wykończy doświadczeniem.
Cena złota teraz jest rynkowa - niepowiązana z niczym.SzybkiSzmal pisze:Zgodnie z powołaniem systemu z Bretton Woods za 1uncję złota płacono 35 dolarów. Jak to teraz wygląda? Chodzi mi o aktualną cene. Cyferki nic mi nie mówią. Jakis przelicznik?Nie wiem... To głupie pytanie juz chyba znalazłem odpowiedź Albo chyba nie, nie wiem, ciekawi mnie to moze nie sam przelicznik a nie wiem,poddaje się
ile złoto zyskało na wartości a ile dolar stracił na wartości to pytanie z cyklu długich dyskusji

"Tylko silnych los obdarza hojnie "
System Bretton Woods już dziesiątki lat nie działa.Wymyśliło go dwóch teoretyków coś jak nasz Balcerowicz.Każda teoraia jest weryfikowana przez praktykę,to był bezsens od początku.Zgodnie z powołaniem systemu z Bretton Woods za 1uncję złota płacono 35 dolarów. Jak to teraz wygląda? Chodzi mi o aktualną cene. Cyferki nic mi nie mówią
Tylko płynne ryki czynne 24/h najlepiej weryfikuj teorię.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Jak nazywa się wskaźnik pokazujący w prawym górnym rogu kolory poszczególnych świeczek (tak jak na screenie)?
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=14132
edit. Już nieważne, znalazłem. TRO_Multi_Meter_CandleColor jakby ktoś chciał wiedzieć.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=14132
edit. Już nieważne, znalazłem. TRO_Multi_Meter_CandleColor jakby ktoś chciał wiedzieć.
Thomson publikował kiedyś zestawienie poziomów największych zleceń, tzw "Order Board". Bazowało to głownie na ... plotkach ale wiele razy się sprawdzało jak twierdzili użytkownicy.raposo pisze:http://en.wikipedia.org/wiki/Market_depthfreshman89 pisze:Market Depth?
W skrócie głębokość rynku, czyli jaki wolumen zleceń wisi po jakiej stronie rynku i po jakim kursie. Jeśli chodzi o FX to znajdziesz to tylko u brokerów ECN.
Badania traderów
witam
wiem ze glupie pytanie dlatego wpisuje tutaj:
jak przesunac srednia w gore i w dol? czyli zeby zbudowac taki kanal cenowy wzgledem jakiejs tam sredniej. zalozmy wstawiam srednia np 20 okresowa i teraz chce miec identyczna srednia np 30 pipsow wyzej i identyczna srednia 30 pipsow nizej
i nie chodzi tu o wstegi bowlingera, ani o budowe srednich wzgledem LOW i HIGH. chodzi o to zeby idealnie takie same (rownolegle) srednie byly powyzej i ponizej
moze byc nawet jakis wskaznik do tego oddzielny zeby tylko dobrze rysowalo hehe
wstawialem takie kanaly z rok temu i kompletnie mi wypadlo z glowy jakim sposobem to bylo robione
z gory dzieki

wiem ze glupie pytanie dlatego wpisuje tutaj:
jak przesunac srednia w gore i w dol? czyli zeby zbudowac taki kanal cenowy wzgledem jakiejs tam sredniej. zalozmy wstawiam srednia np 20 okresowa i teraz chce miec identyczna srednia np 30 pipsow wyzej i identyczna srednia 30 pipsow nizej
i nie chodzi tu o wstegi bowlingera, ani o budowe srednich wzgledem LOW i HIGH. chodzi o to zeby idealnie takie same (rownolegle) srednie byly powyzej i ponizej
moze byc nawet jakis wskaznik do tego oddzielny zeby tylko dobrze rysowalo hehe
wstawialem takie kanaly z rok temu i kompletnie mi wypadlo z glowy jakim sposobem to bylo robione

z gory dzieki