Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
SzybkiSzmal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SzybkiSzmal »

Zgodnie z powołaniem systemu z Bretton Woods za 1uncję złota płacono 35 dolarów. Jak to teraz wygląda? Chodzi mi o aktualną cene. Cyferki nic mi nie mówią. Jakis przelicznik?Nie wiem... To głupie pytanie juz chyba znalazłem odpowiedź Albo chyba nie, nie wiem, ciekawi mnie to moze nie sam przelicznik a nie wiem,poddaje się
Czyli złoto az tak zyskało na wartosci?
NIgdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a później wykończy doświadczeniem.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

SzybkiSzmal pisze:Zgodnie z powołaniem systemu z Bretton Woods za 1uncję złota płacono 35 dolarów. Jak to teraz wygląda? Chodzi mi o aktualną cene. Cyferki nic mi nie mówią. Jakis przelicznik?Nie wiem... To głupie pytanie juz chyba znalazłem odpowiedź Albo chyba nie, nie wiem, ciekawi mnie to moze nie sam przelicznik a nie wiem,poddaje się
Czyli złoto az tak zyskało na wartosci?
Cena złota teraz jest rynkowa - niepowiązana z niczym.
ile złoto zyskało na wartości a ile dolar stracił na wartości to pytanie z cyklu długich dyskusji :)
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Zgodnie z powołaniem systemu z Bretton Woods za 1uncję złota płacono 35 dolarów. Jak to teraz wygląda? Chodzi mi o aktualną cene. Cyferki nic mi nie mówią
System Bretton Woods już dziesiątki lat nie działa.Wymyśliło go dwóch teoretyków coś jak nasz Balcerowicz.Każda teoraia jest weryfikowana przez praktykę,to był bezsens od początku.
Tylko płynne ryki czynne 24/h najlepiej weryfikuj teorię.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

vove
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: vove »

Jak nazywa się wskaźnik pokazujący w prawym górnym rogu kolory poszczególnych świeczek (tak jak na screenie)?

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=14132

edit. Już nieważne, znalazłem. TRO_Multi_Meter_CandleColor jakby ktoś chciał wiedzieć.

eMisiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eMisiek »

raposo pisze:
freshman89 pisze:Market Depth?
http://en.wikipedia.org/wiki/Market_depth

W skrócie głębokość rynku, czyli jaki wolumen zleceń wisi po jakiej stronie rynku i po jakim kursie. Jeśli chodzi o FX to znajdziesz to tylko u brokerów ECN.
Thomson publikował kiedyś zestawienie poziomów największych zleceń, tzw "Order Board". Bazowało to głownie na ... plotkach ale wiele razy się sprawdzało jak twierdzili użytkownicy.
Badania traderów

barts
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: barts »

Szukam wskaźnika który punktowo pokaże mi kiedy zająłem pozycje na wykresie i kiedy ją zakończyłem(bo przykłądowo w MT domyślnie wyświetla sie tylko pozioma linia - mi chodzi o punkt(y) które będą na wykresie nawet po zamknięciu pozycji), prosze o nazwe

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

w mt4 jak 'chwycisz" transakcje z historii i "pościsz" ją na wykres to pokazuje Ci dwa punkty i linie pomiędzy nimi
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

witam
wiem ze glupie pytanie dlatego wpisuje tutaj:
jak przesunac srednia w gore i w dol? czyli zeby zbudowac taki kanal cenowy wzgledem jakiejs tam sredniej. zalozmy wstawiam srednia np 20 okresowa i teraz chce miec identyczna srednia np 30 pipsow wyzej i identyczna srednia 30 pipsow nizej

i nie chodzi tu o wstegi bowlingera, ani o budowe srednich wzgledem LOW i HIGH. chodzi o to zeby idealnie takie same (rownolegle) srednie byly powyzej i ponizej
moze byc nawet jakis wskaznik do tego oddzielny zeby tylko dobrze rysowalo hehe

wstawialem takie kanaly z rok temu i kompletnie mi wypadlo z glowy jakim sposobem to bylo robione :/
z gory dzieki
:)

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Jak będziesz wstawiał średnią to jest coś takiego jak "poziomy". I tam wstukaj.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

heheheh :)
dokladnie to :) pol godziny tego szukalem :)
naprawde wielkie dzieki :)

ODPOWIEDZ