Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Ja bym tego na podstawie H1 nie oceniał 8)
Spójrz na W1 a zobaczysz, że jesteśmy w trójkącie. Przebicie obecnie testowanego poziomu oznacza jazdę w górę. D1 wyraźnie wskazuje up. Na H1 to sobie możesz skubnąć parę pipsów a nie oceniać tak istotny poziom. To co ja myślę o tym. Powodzenia
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
xsuchyx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xsuchyx »

Myśle, że sprawa wyjaśni się już w poniedziałek, na pewno ktoś z nas będzie miał racje :)

tadeusz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tadeusz »

No i cóż, Panowie? Na moje niećwiczone oko, to wygląda, jakby kurs respektował historyczny opór w okolicach 1,4275 - jak Wam się wydaje? I co mogłoby być sygnałem do wejścia w short?

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

co myslicie o tym wejsciu? dopiero sie ucze... w PA siedze niecaly tydzień...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
mystix
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mystix »

jesli dopierouczysz sie PA to wejdz na wyzsze TFy, zacznij od D1 a zobaczysz ze bedzie lepiej ;)

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

wejscie byo na podstawie h4 na m15 je "dopieszczalem":D

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

i już cie wystopowało grając z H4??
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

saku82pl pisze:i już cie wystopowało grając z H4??
stara szkola pewnego tradera ktorego znam osobiscie... w skrócie szukamy wejsć o duzym potencjale ruchu ale i tak lapiemy gora 10%-20%... czemu tylko tyle? dlugo by polemizowac... i prawie nikt by sie z tym nie zgodzil... dla mnie wazne ze gosc zyje z fx:) ... tylko nei umiem jeszcze lapac ruchow z tak minimanym sl jak on to robi... a to klucz do sukcesu w tej strategii...

Dodano po 4 minutach:

no w tym trade lapaem 50% ale z czasem bede zmniejszal sl i Tp (a zwiekszal lota) zobaczymy co z tego wyjdzie...

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

HunterPL pisze:
stara szkola pewnego tradera ktorego znam osobiscie... w skrócie szukamy wejsć o duzym potencjale ruchu ale i tak lapiemy gora 10%-20%... czemu tylko tyle? dlugo by polemizowac... i prawie nikt by sie z tym nie zgodzil... dla mnie wazne ze gosc zyje z fx:) ... tylko nei umiem jeszcze lapac ruchow z tak minimanym sl jak on to robi... a to klucz do sukcesu w tej strategii...

Dodano po 4 minutach:

no w tym trade lapaem 50% ale z czasem bede zmniejszal sl i Tp (a zwiekszal lota) zobaczymy co z tego wyjdzie...
Uważam, że podejście jest jak najbardziej słuszne :) Łapać tylko 10-20% ruchu :) Podobnie jak ze skalpem, znam kilku ludzi, którzy z tego żyją używają wysokich TF h4/h1 lub nawet dziennych do tego żeby złapać kilkanaście pips. Jeżeli jeszcze nie rozumiesz, to zastanów się nad tym dlaczego grając na m15/m5 max widzisz 1-2 pips a później SL, teraz grając na h4 widzisz 20-30 pips a później kontynuacja ruchu.
Yaaa man

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Wa$$kII pisze:
HunterPL pisze:

Dodano po 4 minutach:

Uważam, że podejście jest jak najbardziej słuszne :) Łapać tylko 10-20% ruchu :) Podobnie jak ze skalpem, znam kilku ludzi, którzy z tego żyją używają wysokich TF h4/h1 lub nawet dziennych do tego żeby złapać kilkanaście pips. Jeżeli jeszcze nie rozumiesz, to zastanów się nad tym dlaczego grając na m15/m5 max widzisz 1-2 pips a później SL, teraz grając na h4 widzisz 20-30 pips a później kontynuacja ruchu.
tylko trzeba niesamowitej cierpliwosci..

ODPOWIEDZ