Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
wng
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wng »

witam, wrzucam usd/cad na H4 do bserwacji, zbliża się do ciekawego poziomu z którego wcześnia były wybicia, nie wiem czy dobrze narysowałem fibo jak co to do poprawy :)

pzdr.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Lex7
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lex7 »

W końcu się ruszyło eur/jpy 8)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

13Spekulant pisze:Domyślam się, że kolejne Twoje pytanie będzie o tym, czy zarobił na trejdzie czy stracił.
??
Nie rozumiem Ciebie wcale więc możesz już zakończmy z tym tematem. Poza tym pytanie nie było do Ciebie więc nie wiem po co się wypowiadasz.
END
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Dobra dziewczyny przestancie sobie do gardel skakac.

Eur/gbp - wchodzil ktos? Chyba ciekawie to wygladalo. Ja dopiero teraz zauwazylem :/

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Ja byłem już od piątku (na podstawie HT) ale dziś mnie wycięło na BE+1. Ja jednak uważam, że tak naprawdę nie wiadomo co może na tej parze się wydarzyć. Została przebita LT z W1 i teraz był lekki spadek i być może odbicie od tej LT z W1. Tak więc aktualnie nie wiem czy miałbym być short czy long na tej parze
Obrazek

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Spoko Czerwinek, mi po prostu broker na telefonie pokazuje inne świeczki, dlatego nic specjalnego na kompie nie widziałem dziś rano.

Ale to może być ciekawe - GBPCHF

I usdchf. Generalnie crosy z frankiem wyglądają bardzo podobnie.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

wszedlem w eur nzd engulfing w trendzie swieczki 1d klasyka, wazne pytanie oprocz tego tez czy jest mozliwe jest niezrealizowanie transkacji gdy cena dotknela tp co widac na swieczce zielonej 4h ze przeciela 1.84288, czy brokerzy doliczaja jakies dodatkowe dodatkowe oplaty oprocz swapu i dlatego niezostalo zrealizowane?? zadaje pytanie tutaj bo w koncu tu zaczalem nowy rozdzial trejdowania;)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

ka7 pisze:wszedlem w eur nzd engulfing w trendzie swieczki 1d klasyka, wazne pytanie oprocz tego tez czy jest mozliwe jest niezrealizowanie transkacji gdy cena dotknela tp co widac na swieczce zielonej 4h ze przeciela 1.84288, czy brokerzy doliczaja jakies dodatkowe dodatkowe oplaty oprocz swapu i dlatego niezostalo zrealizowane?? zadaje pytanie tutaj bo w koncu tu zaczalem nowy rozdzial trejdowania;)
Widocznie spread miałeś na tyle duży na tej parze, że nie zamknęło Ci pozycji. Tak mi się wydaje.

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

ok ale nie jest tak ze spread placimy na poczatku przy zawarciu transakcji, juz troche trejduje i sie nie zaglebialem, ale troche to dziwne nie wiedzialem ze spread dolicza sie tez zeby zamknac transakcje, masz moze jakies linki? strasznie mnie zdenerwowalo sam zamknalem ta transakcje
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

saku82pl pisze:Ale to może być ciekawe - GBPCHF

I usdchf. Generalnie crosy z frankiem wyglądają bardzo podobnie.
Saku82pl też na początku te pary mi wpadły w oko ale uważam, że są jeszcze pewniejsze zagrania w GBP/CHF trochę daleko jest SMA ale poza tym to może być udane zagranie. Jednak ja umieściłem swoje propozycje tutaj:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 106#295106

ODPOWIEDZ