Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
wng
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wng »

dzięki wielkie za gościne :) napewno będę się tu często uaktywniał..

dużo ciekawiej zapowiada się setup na 1.588XX - mam go na oku

jeszcze jedną pare wrzucam USD/CHF jakby to powiedzieć, "ja już wyznaczyłem miejsce i wyczekuje na nim świec" heh..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

wng pisze:
jeszcze jedną pare wrzucam USD/CHF jakby to powiedzieć, "ja już wyznaczyłem miejsce i wyczekuje na nim świec" heh..
No i bingo! jest jeszcze jedno jak pociagniesz FIbb z majowego szytu 2010 , 23.6 bedzie na 0.9559.

MA masz dobrane troche pod M15 :wink: . Jak dodasz 150, to juz sie kreci w tych rejonach.

Tak ze ten level ma jeszcze wiecej powera. Jednak jak cos fajnego bedzie na 0.932X to przyszorcim.

Siedzimy czekamy.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

wng pisze:wrucam coś od siebie..
Też bacznie przyglądam się tej parze od piątku. Niemniej ten pinbar na D1 wyszedł dość kulawy.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

asmodeus8 pisze:zasadniczo jak ze wszystkim innym, chcesz żeby była wyraźna. Jeżeli szukasz jej na sile albo jest ledwie widoczna, to pewnie jest nie to.
Na siłę można znalezc dywergencję np. poprzez "podkręcenie" oscylatora lub w sytuacji gdy jest minimalna (płaska). Wtedyj raczej jest oczywiste że coś nie tak. Asmo zerknij na stronę 144 i oceń dywergencję na Kablu. Dla mnie jest wyrazna. Czy coś jest tam nie tak ? Albo inaczej czy fakt że dywergencja jest wizualnie wyrazna to nie zawsze to oznacza ze jest silna ?
asmodeus8 pisze:Ps: Pełnomocnik jest jaki jest, ale to równy gość Wink
Nie wypada mi zaprzeczać. Toteż nie zjechałem go chamsko tylko zastosowałem lekką chłostę :D żeby się poprawił. Pokora jest jedną z cnót. Dobrze by było jakby wziął z Ciebie przykład i nie był tak tajemniczy. W tym wątku panuje swietna atmosfera - ludzie sobie wzajemnie pomagają. Aż chce się tu wracać. Mam nadzieję ze to się nie zmieni.

Happy trading !
Ostatnio zmieniony 29 mar 2011, 00:39 przez bigben, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
13Spekulant
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 13Spekulant »

Ja zdecydowałem się na AUDCAD. Przemawia do mnie ten pinbar, jest na oczekiwanym przeze mnie poziomie. SLa ustawiłem mało modelowo (formalnie powinien być ok. 2 razy większy), ale liczę na mocne odrzucenie z tego poziomu. Trochę mnie martwi, że jak na razie chodzi to jak w zegarku, ale z drugiej strony traktuję to jako szansę.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

bigben pisze:Wolę usłyszeć opinię kogoś kto w tym "siedzi" od dłuższego czasu. Jednak od pewnej kategorii osób cięzko cokolwiek "wydusić".
bigben spoko bez cśnien. :)
Sory ze moze odebrałeś mnie w ten sposób nie było moim zamiarem bycie niegrzecznym czy jak powiedziałeś moło uczynnym... wobec Ciebie jak i kogokolwiek z forum :)

ale po koleii
bigben pisze:O łączeniu świec wiem. Szkoda że na twoich screenach tego nie widać
Pewnych rzeczy nie chce już wrzucać na wykres bo scren stałby się nieczytelny (i nawet nie przychodzi mi do głowy jak mógłbym na wykresie pokazac ze połączyłem świece) ale najlepiej zorganizowac sobie platformę gdzie mozna samemu ustawiac interwały bez wzglądu na czas np 5 H i sprawa jasna :P
bigben pisze:Bez urazy Pełnomocnik ale strasznie samolubna i mało uczynna jesteś ;D. Jak tam z twoim myfxbookiem ? Było o tym setki razy na forum a wciąż sobie nie poradziłaś mimo ze założyłaś nowy temat w tej sprawie . Napisz w czym masz konkretnie problem to może ci pomożemy.
z myfxbookiem sprawa stoi w miejscu - nie chciało mi sie jak dotąd zgłebić tematu - i tu masz świeta racje bija sie w piersi bo sam mówie ci zebyś urzył opcji szukam a sam zakładam nowy temat - takze sory :roll:
Rozumiem ze moge do ciebie w sprawie instalowania myfxbooka sie zgłaszac :)
bigben pisze:Fajnie byłoby moć sledzic twoje wyniki online.To ostatnie zdanie pisze całkiem serio.
dzieki bigben za zainteresowanie jak tylko znajde chwile czasu to podłącze sie do tego ustrojatwa :) i jak napisałem rozumie ze moge na ciebie liczyc :D

Jeśli chodzi o dywergencje...ciezko to opisac lepiej pokazac wiec zmontuje jakiegoś screna bedzie mi łatwiej to pokazac.

Pozdrwiam :mrgreen:

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

apropos dywergencji - mówiąc silna mam na mysli taką dywergencje jak pokazał asmo na screnie no poprzedniej stronie.....
słabsze wkleje na screnie jak go sklce do kupy :D

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Pełnomocnik pisze:bigben spoko bez cśnien. Smile
Pełnomocnik pisze:z myfxbookiem sprawa stoi w miejscu - nie chciało mi sie jak dotąd zgłebić tematu - i tu masz świeta racje bija sie w piersi bo sam mówie ci zebyś urzył opcji szukam a sam zakładam nowy temat - takze sory Rolling Eyes
Rozumiem ze moge do ciebie w sprawie instalowania myfxbooka sie zgłaszac Smile
Spoko Pełnomocnik. Zauważ że potraktowałem temat z przymrużeniem oka - pół żartem, pół serio. A tak na marginesie to w końcu jesteś On czy Ona :D ? Co do myfxbooka to nie wypada mi odmowić pomocy w tej kwestii skoro sam zainicjowałem sprawę. Mam jednak nadzieję że ktoś się wcześniej zgłosi gdyż sam nie używałem do tej pory myfxbook i pewnie potrzeba trochę czasu żeby to "rozgryzc". No ale słowo się rzekło :D... Pewnie nie zdajesz sobie sprawy jak to może działac mobilizująco na innych jeśli jest możliwość obserwowania jak ktoś robi regularnie 5-10 % co miesiąc na swoim koncie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Zdezydowanie On :D

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Hehe. Tak myślałem że to był tylko lapsus językowy.
asmodeus8 pisze:Tak ze ten level ma jeszcze wiecej powera. Jednak jak cos fajnego bedzie na 0.932X to przyszorcim.

Siedzimy czekamy.
No właśnie :
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ