Wejście ponowne w USD/CHF po cenie 0.9115, zaliczony SL przy 0.9090. Narazie odpuszczam grę na tej parze już wszystkie możliwe formacje zagrałem i niestety SL

Drugie wejście to ucelowane ZO na parze EUR/AUD, które wczoraj przedstawiałem. Pierwszy raz mi się tak zdarzyło ale cena zachaczyła co do pipsa 1.4210 i poleciało w dół. Czyli zadziałało to o co w formacjach HT chodzi. Może kilka razy nie wejść ale jak już wejdzie to można wchodzić z bardzo wąskim SL. Ja często zbyt duży SL ustawiam dla tych formacji, bo nie zawsze są idealne. Będę starał się grać na formacjach HT tam gdzie prawie idealnie wypadają poszczególne poziomy fibo, tutaj akurat idealnie zbiegały 1.618 i 2.618, chociaż jak się gra na H4 i D1 to nawet w formacjach HT ciężko ustawić bardzo wąski SL, ale cały czas się uczę tych formacji więc jeszcze można próbować różnych strategi i wybrać która będzie najbardziej pasować. Aktualnie SL przestawiłem na 1.4185, a TP dosyć daleki 1.3860, jak nie wywali mnie na BE to będę próbował jakoś zarządzać tym wejściem. Ale czas pokaże, jak zaliczy BE to będzie +25 pipsów i dzisiejszy dzień wyjdzie najwyżej na 0
EDIT: najlepiej by było jakby dzisiejsza świeca na D1 zamknęła się 1.4070 ale raczej już tyle nie spadnie. Ale jakby tak się stało to można by było próbować ponownie wejść gdyż by był pin bar, na poziomie S/R oraz dywergencja