Jaki realny zysk w przeciągu roku, zaczynając od 100 PLN ?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
gatecrasher
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gatecrasher »

ciekawy temat ...
okolo 6-7 tygodni temu zaczalem swoja przygode na rynku forex i pierwsza rzecza o ktorej pomyslalem to ile da sie zarobic z malego depozytu :P
biorac pod uwage moj przypadek czyli osoby skupiajacej sie na pracy zawodowej i spedzajacej w tej pracy wiele godzin zdaje spobie sprawe ze grajac malym depo wiele nie da sie wyciagnac.... mam konto na ktore przelalem 50 GBP i gram 0,01 do max 0,05 lota i wiele z tych 50 dych nie wyciagne i rekinem finansowym raczej nie zostane.- gram swoje i nie szaleje i zyski z jednej tranzakcji wahaja sie w granicach max kilku funtów ... ciezko tez jest mi przyjac do wiadomosci slowa tych ktorzy ze 100 PLN robia grube a nawet grubasne tysiaki PLn-ow ... w miedzy czasie testuje sobie konto demo na ktorym mam 50k GBP i tam dobre wejscie skutkuje dobrym zyskiem .... jednak pieniadze sa virtualne.....
..taki glowny wniosek ktory wyciagam po postawieniu pierwszych krokow w trejdingu to fakt ze fundamentem do zarobienia duzej kasy jest duzy depozyt a murami wiedza ...
pozdro

Awatar użytkownika
Gwyn_Bleidd
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gwyn_Bleidd »

W temacie jeszcze warto wspomnieć o prawdopodobieństwie zrobienia dużych pieniędzy ze stówki. Bo żeby zrobić te grube tysiące zapytać się należy, ile takich pojedynczych stówek by się straciło zanim by "poszło".

Bardzo, podkreślam bardzo obrazowo można to porównać do prawdopodobieństwa złapania stopa w stosunku do prawdopodobieństwa złapania TP przy założeniach powiedzmy
SL= 5 pips, a TP= 1000(0) pips.
Życie to surfing, więc nie bój się fal.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Hm...takiego realnego zysku nie można obliczyć zakładając nawet, że wszystkie transakcje są trafne, że znamy optymalną ilość transakcji jakie jesteśmy w stanie zawrzeć. Co prawda jestem jeszcze kijanką w Forex pływającą w demo ale wiem że nikt nie jest w stanie określić charakteru rynku na najbliższy rok a w tym jego dynamiki i "wydajności" pipsów możliwych do zgarnięcia.
No ale nie powiem, miło się czyta ile to tysięcy % w rok można wyciągnąć ze skromnego depo zwłaszcza, że na demo walczę na razie o utrzymanie początkowej kwoty :roll:

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Paradoksem FX jest to, że nie da się określić wielkości przyszłych zysków (można się opierać tylko na danych z przeszłości dokonując pewnych szacunków, co też zrobiłem wyżej) - jedyne co można tu określić/kontrolować to wielkość ryzyka/straty jaką możemy ponieść. I co ciekawsze możemy zarobić nawet MILION % a stracić "tylko" 100% :D

silent

Nieprzeczytany post autor: silent »

na raportach z tej 100 w przeciagu roku mozna by dobrze wyjsc tak na 2-3 tysiace grajac rozwaznie bardzo

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

z wielkoscia zarobku wiaze sie zawsze ryzyko, jak masz 100zl to smialo mozna jechac max lot a wtedy 100% to sie smialo na 1 trejdzie cisnie, kwestia tak naprawde co robisz gdy uda sie kilka razy pocisnac i kwota jest wielkosci znaczacej i wtedy juz szkoda ja stracic na 1 trejdzie, takze zupelnie inne przedzialy beda dla gry z ryzykiem kilka % na tranzakcje a inne dla braku MM

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Możliwe, że spokojnym graniem, codziennie, da rade wycisnąc te 10 tys. PLN

eMisiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eMisiek »

Cyb pisze:Czyli zrobienie 100k pln ze 100 pln w przeciągu roku nie jest możliwe tak ? ( nie bierzemy pod uwagę takiej opcji jak "fuks" ).
Popatrzmy na bardzo uproszczoną symulację. nie wiem czy się nie walnąłem (sprawdźcie):

5 dni w tygodniu i 52 tygodnie.

Załóżmy trzy wejścia dziennie czyli 15 tygodniowo.

System o sprawności 60% czyli stawiając na kazde wejscie złotówkę mamy 15 zleceń, 9 wygranych i 6 stratnych.

"zysk netto" po tygodniu to 3 złote czyli 3%.

Wrzucam teraz 3% do Excela i po 52 tygodniach.

pojedyncze wejście - 1 PLN/1% konta. wynik 452 PLN

pojedyncze wejście 2% konta czyli tygodniowy zysk netto to 6% - wynik 1953.

pojedyncze wejście 3% konta daje tygodniowy zysk 9% - wynik - 8105

4 % na zlecenie daje w pierwszym tygodniu 12 % i rocznie 32 369

około 4,9 na wejście da 14,5% tygodniowo i rocznie 99,788 złotych.

Systematycznie, 3 wejścia dziennie, system 60% wins, blisko 5% na pojedyncze wejście.
Badania traderów

Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: odkrywca »

ja od listopada zeszlego roku testuje nowa strategie i z 300$ do dzis mam ~5500$ ale przy max dd 24% co przy grze wieksza kwota jest niedopuszczalna wartoscia. Samemu znam osoby ktore maja parokrotnie lepsze wyniki :oops:
gupiś.

SzybkiSzmal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SzybkiSzmal »

Czas to pieniądz
a) umiemy grac i gramy większymi kwotami aby mieć solidny profit bo nie lubimy marnować swojego czasu.
b) zostajemy na demie.
Małe kwoty zostawia się u brokera. Taka zabawa w zysk i strate albo w większą strate i później w większy zysk. Za dużo filmów się naoglądaliscie psychologiczno-scinefiction. Trzeba mieć duży kapitał, zeby cokolwiek zdziałać i mieć pewien komfort w zarządzaniu pozycjami.

Beznadziejny temat :D
NIgdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a później wykończy doświadczeniem.

ODPOWIEDZ