Jaki realny zysk w przeciągu roku, zaczynając od 100 PLN ?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

a kto tu czegokolwiek zazdrości?
W temacie gdzie normalnie o tym napisał on, lub też MrYogi, wyraziłem uznanie, bo to niełatwa sztuka taki procent zrobić.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Moze nie ze 100zł ale tak by można grac spokojnie 0,1
Rozliczyłem sobie tydzień po tygodniu zbierając 30 pips dziennie (to nie aż taki cięzki wysiłek) (150tyg)
Co 150 pips zwiększamy stawkę o 0,1. przy dobrym systemie 150 pips to 2-3 dni wiec ten czas jest nie do określenia, wiadomo że dzień, dniu nie równy, ale tygodniowo to luźny wynik (bez presji) byle nie przegapiać sygnałów co mi się zdarzą.

tydzień
1. 450zł 0,1
2. 900zł 0,2
3. 1350zł 0,3
4. 1800zł 0,4
5. 2250zł 0,5
6
7
8
9
10 4500 1 lot
11
12
13
.
.
20 9000zł 2 loty.

40.18000zł 4 loty.

po 40 tyg masz 189000 depozytu.

To taki plan do końca roku :)
Ostatnio zmieniony 20 mar 2011, 18:44 przez Damfry, łącznie zmieniany 1 raz.

macche
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: macche »

Larry Williams zrobił w 87r. na kontraktach z 10k$ w rok ponad 1000k czyli milion , był to konkurs world cup advisor . Osiągnął stopę zwrotu ponad 10000% , w przypadku 100 do 100000 , to by musiał być zwrot jeszcze 10 razy większy , także byłoby to cholernie trudne , ale nie zaryzykuję stwierdzenia ,że niemożliwe .
Na pewno są traderzy , którzy mogli by tego dokonać , tylko pewnie nigdy nie będzie im dane tego sprawdzić , ponieważ mają już duże depozyty i sprawdzanie się w ich sytuacji ile uciuła ze 100 zł/$ itp. było by stratą czasu , no chyba ,że zrobili by z tego biznes i na gruncie tego sukcesu zaczęli trzepać kasę na seminariach itp. , no tak tylko po co , skoro już dobrze zarabiają na handlu walutą ...

rokiefx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rokiefx »

W moim przypadku pierwsza wpłata na konto real wynosiła 500pln stopa zwrotu wyniosla 287% po rownym roku handlowania na tym koncie .
Czy mogle uzyskac wiekszy zysk pewnie tak bo zdazalo sie ze nie zajmowalem na tym koncie pozycji przez miesiac lub dłużej .
Wszystkich transakcji wykonałem okolo 150 wiec nie wiele jak na rok . Ale równie dobrze mogłem tez stracic. i ta stopa zwrotu nie wygladala by juz tak dobrze :)

pzdr.

marek25
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marek25 »

Witam
Moim zdaniem wpływ na osiągnięty zakładam zysk po okresie ok roku ma kilka czynników,m.in.:zmienność rynku,sprawdzalność danej strategii w tym okresie,intuicja,psychika,Zakładam również,że trzeba by było sobie robić przerwy,aby nie iść z presją i nie wyzerować depozytu,aczkolwiek wyniki można osiągnąć różne.Dodam,że ja z 17zł po okresie 3 tygodni zrobiłem 3tyś.potem wyzerowałem to :D

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Temat bardzo dobry. Dziękuje za założenie.

Na wstępie zaznaczę ze jestem cos kolo 29% od początku roku i to dla mnie dobry rok. Wiec daleko mi do osiągnięć wysokości 100% w miesiąc. Cały czas sie uczę ale biorąc pod uwagę to co czytam w Internecie dochodzę do wniosku.

Zaczynając od optymistycznych:

http://forexmanaged.co.uk/
10% -15% monthly ROI

Poprzez fachowe:

Goldman Sachs Group:

http://www2.goldmansachs.com/our-firm/p ... rnings.pdf
ROE was 13.1% for the forth quater of 2010

Przez spolecznosciowe

http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=137653

"If you can reliably do 10% per month, then you'll be doing better than 99.9% of everyone else out there. So yes."

Poprzez, dla mnie, legendarne :

http://www.trendfollowing.com/perf.html

Zdaje sobie sprawę, ze większość przykładów dywersyfikuje operując na rożnych instrumentach finansowych. Ale jestem przekonany ze mogą sobie pozwolić na traderow robiących o wiele większe zwroty ergo każdy kto robi spokojnie więcej niż 15% miesięcznie powinien natychmiast applikowac do City of London.

najciekawsze jest dla mnie zestawienie currensee, których liderzy sa na 18% - 30% od początku roku. Jeżeli dobrze czytam.

http://www.currensee.com/tradeleaders/meet-the-leaders

Legendarne zwroty i radosna matematyka jaka niekiedy ma tutaj miejsce nieustannie przyprawiają mnie czasami w zdumienie.

Serdecznie pozdrawiam.

Happy Trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Dodam tylko od siebie, ze temat uważam za bezsensowny, bo to indywidualna sprawa każdego z nas, po drugie czy stosujemy procent składany, czy nie,po trzecie na jakim TF inwestujemy, po czwarte nawet gdybym tu podał kwotę jaką ktoś osiągnął z podobnie niskiej kwoty w ciągu roku i tak nikt nie uwierzy.

Więc takie gadanie uważam za bezsensowne, ludzie zajmijcie się sztuką tradingu, praca nad sobą, a nie bujacie w obłokach. Zdziwiłem się tylko, że ktoś taki jak Cyb założył ten temat. Gdyby to zrobił jakiś ciekawski debiutant to rozumiem, ale cóż...

Awatar użytkownika
Gwyn_Bleidd
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gwyn_Bleidd »

Ja myślę, że coś koło tysiaka
Życie to surfing, więc nie bój się fal.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

RAY of Sunshine pisze:
Więc takie gadanie uważam za bezsensowne, ludzie zajmijcie się sztuką tradingu, praca nad sobą, a nie bujacie w obłokach. Zdziwiłem się tylko, że ktoś taki jak Cyb założył ten temat. Gdyby to zrobił jakiś ciekawski debiutant to rozumiem, ale cóż...
Założyłem go z racji powtarzających się pytań. Tak aby każdego nowego tu odesłać i aby zdawał sobie sprawę z czym to się je. Często odpisujemy nowym ( nawet ja złapałem się na tym ) że nie ma ograniczeń w zyskach.
I niby jest to prawda. Ale chciałbym aby było to opisane bardziej realnie. Żeby osoba która tu trafia wiedziała że mając 100 PLN nie zrobi z tego 100 MLN w 2 tygodnie... Ale już zrobienie powiedzmy tych 2-3 czy 10k w przeciągu roku ( przyjmując że etap strat mamy za sobą ) jest w jakimś stopniu możliwe. Stąd taki a nie inny pomysł na temat.
Oczywiste jest że na wynik końcowy składa się mnóstwo elementów. I że jeden zrobi 1k, a drugi 50k. Ale chodzi mi o taką powiedzmy "średnią". Bez jednostkowych przypadków które mocno od tej średniej odstają.

Ja swoje możliwości znam. I dobrze wiem ile można osiągnąć, a jaka suma pozostaje w sferze marzeń.

asmodeus8 Bardziej chciałem się skupić na "amatorskim" tradingu i do tego małymi sumami.

Tamte procenty dotyczą potężnych kwot. I mają się nijak do gry za 100, 1000 czy 10000 pln.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Cyb pisze:

asmodeus8 Bardziej chciałem się skupić na "amatorskim" tradingu i do tego małymi sumami.

Tamte procenty dotyczą potężnych kwot. I mają się nijak do gry za 100, 1000 czy 10000 pln.
Rozumiem.

Uważam ze w przypadku amatorskiego tradingu, procent bedzie poniżej zera.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

ODPOWIEDZ