Jaki realny zysk w przeciągu roku, zaczynając od 100 PLN ?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

bodajże w 2006 roku przeprowadzony podobny eksperyment inwestycyjny w USA (niestety nie pamiętam już źródła). Tam po roku ze 100$ kapitału startowego doszli do kilkunastu tysięcy $. Ale to tylko eksperyment.
Wydaje mi się, że nie można jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. Każdy gra nico inaczej. Nie ma jednej odpowiedź, która by była zawsze prawdziwa.
Realnie to wydaje mi się, że przy ostrym trejdowaniu ze 100zł to po roku może 2, 3 tys. zł. i tyle. Każdy kto pisze o 100tys ze 100zł po roku, żyje marzeniami, a pytanie w wątku było o realne możliwości.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

No ciekawie się rozwija ;-)
Astra wiadomo że nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Bardziej interesuje mnie jaki przedział nam się wyklaruje.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2011, 17:43 przez Cyb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Może trzeba by było nieco bardziej doprecyzować MM ? 1 % na transakcje 0,01 lota przez cały rok dzień w dzień... aż do pierwszego 1 tys. wtedy 0,02 ... itd ? około 20 pipsów dziennie (uwzględniające różne straty bo jakieś będą) ????
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Nie ma co precyzować, technika gry, mm nie ma żadnego znaczenia. Nie rozważajmy też ilości trejdów, częstotliwości gry. Ale chodzi mi o aktywnie handlującą osobę która nie robi tego dlatego że się nudzi, a dlatego że chce zarobić.

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

To nie są marzenia tylko fakt :)

Pod obliczenia brałem jedynie 10 miesięcy - 2 miesiące wakacje lub niepowodzenia. Procent składany.

Zwykłym tradingiem ciężko jest coś takiego zrobić, robiłem dziennie po 50, 80% zwrotu aż wyzerowałem niedawno depo. Tak więc tradycyjnym tradingiem tego wyniku nie utrzymasz. Chociaż jest tutaj Mr. Yogi który zrobił z 400$ kilkadziesiąt tysięcy dolarów w bardzo szybkim czasie - ja osobiście w to nie wierze i mam ku temu swoje powody...

Za to 100% co miesiąc jest możliwe piramidując i dosyć skomplikowane zarządzanie pozycjami.

arniarni
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: arniarni »

10 000zl pierwsza wplata rok pozniej -5000 zl
kolejny rok
1000zl wplata rok pozniej 1200zl
kolejny rok(aktualnie)
1200zl po czterech miesiacach 1560zl

Tak to u mnie wyglada realnie.Pozdrawiam!

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

astra pisze: że przy ostrym trejdowaniu ze 100zł to po roku może 2, 3 tys. zł.
tzw jak to obliczyles? bo co do ostrego trejdowania to jeden koles ze 100zl w rok czasu moze zrobic 1mln a drugi stracic to w 5 minut i nici z experymentu...

ps. 10 tys sie nie traci bo sie wyplaca... zostawia sie tysiac i niech bedzie ze liczy sie na kolejny strzal tyle ze juz z tysiaka a nie ze 100zl, jesli strzal nie wyjdzie, to wplacamy kolejnego tysiaka , ktory moze przyniesc 10000% zysku w dajmy na to tydzien, wiec jak juz pisalem mozliwosci jest nieskonczenie wiele, trzeba tylko wykazac sie nie lada tworczoscią ;)

macche
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: macche »

Kolega forumowy Mr.Yogi z tego co czytałem w wywiadzie zrobił w trochę ponad 4 miesiące z 400$ koło 60k$ , czyli jak dobrze liczę uzyskał stopę zwrotu blisko 15000% , nie biorąc pod uwagę podatku . Także widać ,że w takim tempie w rok mógłby zarobić bardzo dużo , tylko na pewno wraz ze zwiększonym depozytem przychodzi obciążenie psychiki , rutyna , znudzenie grą i kolejne pieniądze na koncie pewnie już tak nie cieszą , ale może Mr.Yogi sam o tym nam tu opowie .

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Ciekawy temat.
Może trochę odskoczę ale moim zdaniem może nie za pierwszym razem ale jest jak najbardziej możliwe zrobić 296 289 PLN w 265 dni licząc 20 dni na miesiąc da nam około 13 miesięcy.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

Kilka lat temu pewien kolega z forum (nika nie pamietam) zrobil z 5 baksow ok. tysiaca - jesli podalem zle dane, prosze o skorygowanie. Musze powiedziec, ze bylem pod wrazenem, ale niestety "poplynal". Moim zdaniem, gdyby sobie zrobil przerwe, to napewno by dotrwal do konca roku - oczywiscie nie mialem na mysli przerwy / pauzy do konca roku ;)

Powracajac do setki, to czy warto tak nisko siegac? Tysiac bylby lepszy. Jesli sie angazuje czasowo, to trzeba ten czas cenic i nie grac na grosikach.
I tutaj sie spotkaja dwa obozy: demowcy i microlociarze. Niewatpliwie jedni jak i drudzy maja racje (kazdy robi to co mu pasuje) i zaraz padnie lawina argumentow, ze lepiej grac na microlotach niz na demo, a ja jestem zdania, ze, lepiej na demo nawet najbardziej karkolomne trejdy testowac niz filowac na stowke, ktora jest g... warta.
Rowniez mozna potraktowac konkursy. Dlaczego 1000 $ a nie 2000 , 5000 albo wiecej. Grajac na konkursie, poswieca sie swoj (cenny ) czas, wiec lepiej grac taka kasa, na jaka sie ma ochote , a organizatorom nie powinno to wcale przeszkadzac.

Sorki za lekkiego offtopa.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

ODPOWIEDZ