Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

ka7 pisze:ja bym o asmo sie nie martwil, w koncu zaczyna rozumiec na czym zarabia sie naprawde na forexie, najpierw strona, potem ebook za kase, moze platny dostep do niektorych tresci na stronie, moze platna grupa jak u jamesa, na razie nie wykluczone platne indywidualne szkolenia, moze jakies webinaria w niedalekiej przyszlosci;)
sorry nie moglem sie powstrzymac;)

Spoko, i tak spodziewałem sie czegoś takiego, wiec może faktycznie lepiej wyjaśnić to odrazu.

Na co dzień pracuje w szkole, kształcimy w wielu kierunkach od angielskiego po hydraulikę. Kursy sa drogie o wiele droższe, niż co najmniej dwa lata studiów w Polsce ale nie słyszałem jeszcze nikogo kto by kwestionował sens płacenia za nie. Na dobra sprawę jeżeli chcesz nauczyć się jakiegoś fachu albo umiejętności wiąże się to z kosztami, no chyba ze jesteś na goverment funding ale tutaj w grę tez wchodzą opłaty. Pokaz mi jakiegoś nauczyciela który zgodzi się harować za darmo.

Fakt jest taki, ze ta wiedza jest absolutnie darmowa i dostępna wszędzie, jeżeli chcesz się czegoś nauczyć, na własną rękę, proszę bardzo. Masz absolutnie wolny wybor. Płacisz za sam sposób prezentacji wiedzy, czas wykładowcy i organizacje procesu nauczania.

Rozumiem ze kwestia edukacji w forexie jest mocno dyskusyjna. Skoros taki dobry, to powinieneś siedzieć i kosic pipsy a nie tracić czas na pisanie ebookow i siedzenie na forum. Zgoda, pipsy jak na razie kosze, ale ze mam trochę czasu (jednak dobre dzienne zdarzają się od czasu do czasu Lol ), naprawdę lubię role nauczyciela (podobna mam tak w znaku zodiaku) i siedzenie w temacie sprawia mi radochę. To siedzę i się udzielam, pewnie dalej będę tak robił i to za free;)

Pomysł ze będę na was zarabiał miliony, jest cokolwiek zabawny :) Uprzejmie proszę, żeby klikać w ad sensy, bo radochę sprawia mi widzieć, ze chociaż zwróci się za miejsce na serwerze i widzę ze cos z tego mam. Po prostu bardziej mi się chce i chodzi tu o moja motywacje, nawet jak jest to 12p za klik.
Miałem pytania już pytania o szkolenia i nadal czuje się cholernie niezręcznie żądając czegoś ale jeżeli jest to mój czas, wysiłek i uwaga poświecona jednej osobie to chyba wypada poprosić o cos w zamian. Nawet jeśli będzie to skrzynka wina, kolejka pintow w pubie albo dożywotni serwis samochodowy :)

Pamiętam jak pokazałem ojcu moje filmu, a on spytał się:
- Po co to robisz ?-
- No żeby inni czegoś się nauczyli.
- A masz cos z tego ?
- …………… nie ? - <uśmiech politowania>

Kwestia leży w uczciwości mam wrażenie, nie ukrywam ze milo by było cos z tego mieć. Skoro poświęcam swój czas i wysiłek to logicznie oczekuje jakiego wynagrodzenia, jeżeli nie to zaraz mi się pewnie znudzi i np. zapisze się na lekcje tanga ;) (co i tak pewnie zaraz zrobię lol) ale weź pod uwagę ze i tak lwia większość jest i będzie za darmo.

Druga sprawa nie mam zamiaru robić ebookow grubości instrukcji obsługi odkurzacza, nazwać go „Super-Hiper-Mega system Forex 66669% w miesiąc gwarantowane. ”

To chyba tyle w tym temacie, dzięki za poruszenie bo miałem wrażenie ze musze się wytłumaczyć. Od razu mi lepiej :)

Happy trading : )

Ps : Ze nie wszystko kreci sie wokół pieniędzy, chciałbym publicznie podziękować o nicku Carius, on juz dobrze wie za co :)::)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

W 100% popieram Asmo nie ma nic za darmo. Z drugiej strony Asmo nikogo do niczego nie zmusza i nikt za nic nie musi płacić. przykladowo Asmo napisze ebooka to przecież nie musisz go kupować, ale ja mam nadzieję, zę będzie to jeden z najlepszych ebooków z fx

Nie przejmuj się innymi Asmo tylko rób swoje i realizuj swoje plany i marzenia :)

Pozdrawiam
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
kruczek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kruczek »

asmodeus8 pisze:Uprzejmie proszę, żeby klikać w ad sensy
masz to jak w banku... (chociaż nie mam do końca przekonania, że to stwierdzenie jest poprawne :twisted: )

nie pisz tylko tego na blogu, bo googlowe robociki za takie coś z wyszukiwarki wywalają, a nie być w google to nie być wcale.
bzium®

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

ja takze uwazam ze robisz dobra robote i za kazdym razem klikam w reklamy na twojej stronie:), gdyz moja wdziecznosc za skierowanie uwagi na watek jamesa16 jest ogromna;)ale nie wiem czy to troche nie porywanie sie z motyka..,jesli serwis ma przyciagac i sie sam utrzymywac aktualizowany powinien byc codziennie a to juz robota na pelen etat,i to dla conajmniej 3 osob, przydaloby sie tez jakies forum, a jesli ma to byc cos na ksztalt bloga z wpisami 2 razy w tygodniu, to szkoda kasy na serwer lepiej budowac budzet wojenny na walke na forexie, oczywiscie zycze powodzenia i czekam na kolejne filmy i analizy:)
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riker »

ka7 pisze:ja takze uwazam ze robisz dobra robote i za kazdym razem klikam w reklamy na twojej stronie:),
z tym klikaniem w adsensy nieprzesadzajcie bo przez to mu google konto zablokuje, za naruszenie regulaminu eheh :)

Pozdro Asmo :D
"Wszystko co pojawia się w Twoim życiu, sam je do niego przyciągasz. A czynisz to za sprawą obrazów, jakie pojawiają się w Twoim umyśle. Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku"

Awatar użytkownika
Ace
Stały bywalec
Stały bywalec

Sygnał na AUD/USD?

Nieprzeczytany post autor: Ace »

Witam serdecznie,

Od niedawna śledzę Asmo oraz PA. Zgłębiam powoli tajniki PA, na razie sam korzystam z innego systemu...

Wydaje mi się, że na H1 pojawił się DBHLC, Aktualna świeczka wróciła do 50% świeczki z poprzedniej godziny - to był idealny sygnał do shorta. Sygnał wygenerowany na oporze + fibo.

Poprawcie mnie jeśli źle zinterpretowałem sygnał :) Co o tym sądzicie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Ace

mój głos w dyskusji o AUD_USD,

Asmo,

postaram się znaleźć siły, by opisać mój upadek ku przestrodze..
Ale potrzebuję czasu, by dojść do siebie... i poukładać sekwencję mojego obłędu kontraktowego.

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

dozbierasz depo i wejdziesz z nowymi siłami na rynek

Mnie ta katastrofa w Japonii też mocno nadszarpnęła depo, ale juz się otrząsnąłem z tego, trzeba zacząć od nowa i będzie ok.
Chociaż wiadomo, zawsze to szkoda, dobrze szło, a później wystarczy pół dnia i cała praca przepada

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

kupidyn

dzięki za wsparcie,

Asmo , to było tak...

nie mam póki co żadnych sukcesów trejdowych. Mój najlepszy trejd przyniósł mi 30 pipsów... Wyspecjalizowałem się więc w skalpingu.. , szczególnie na cac 40, biorac za podstawę namiastki AT. W dniach spokojnego rynku na ogół jestem skuteczny, ale wtedy w środę, rynek mocno spadł i zagrałem na odbicie (zgodność z trendem - fibsy i punkty wsparcia mi się zgadzały).
Zwiększałem ilość kontraktów i by nie być "przypadkowo" wyrzucony z rynku, stawiałem mega głębokie s/l. Złamałem dwie zasady - poziom zaangażowania kapitału oraz głębokość s/l. Rynek runął w dół i zniknęła ponad połowa konta.
Byłem w amoku.. To, co wypracowałem ciężką pracą przez 3 miesiące skalpingu - straciłem w 2 godziny , z tym że dwa razy tyle, co wcześniej zarobiłem. Byłem jakby wściekły na rynek, chciałem się odegrać. Więc dodatkowo wieczorem kupiłem za resztkę pieniędzy kontrakty na dax. Trafiłem na samo zamknięcie rynku (wieczorem), W czasie zamknięcia dax jeszcze poszedł w dół 2 procent. Rynek po pół godzinie otworzył się z dużą luką, a ja zostałem wywalony z rynku i wyczyszczony z pieniędzy.

Wydaje mi się dzisiaj nierealne, że mogłem tak głupio się zachować.
Boli, że zdarzyło się to,właściwie trzeci raz, tylko ta strata była największa, najbardziej dołująca, najbardziej idiotyczna. A wydawało mi się, że czegoś się nauczyłem.. Najtrudniejsze, (obok straty pieniężnej) jest utrata zaufania do siebie.

Część

zb

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Dzieki Zbych za szczera odpowiedz.

Myślę ze każdemu sie zdarzyło popełnić takie bledy, teraz juz wiesz dlaczego jestem az tak konserwatywny w swojej grze :wink: najważniejsze jest teraz żebyś wyciągną z nich wnioski.

Czekaja cie dwie sprawy teraz. Wg metody musisz powrócić do okresu demo, żeby odbudować kapitał oraz druga sprawa żeby nabrać pewności siebie.

Pomyśl na AUD/USD byl jak najbardziej słuszny. Zobaczcie jaka fajna historie powiedziały nam świece, najpierw odrzucenie levelu (pin) potem wisielec następnie trochę wisielec trochę inside bar na S/R plus dywergencja. Nadal znajdujemy sie w uptrendzie wiec o szaleństwach nie mogło być mowy. Poprzednie szczyty robią za bardzo ładny TP. Zobaczymy co dalej

Obrazek
Ostatnio zmieniony 23 mar 2011, 06:56 przez asmodeus8, łącznie zmieniany 1 raz.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

ODPOWIEDZ