Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

co to jest bo ?

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

BreakOut, w skrócie BO :wink:
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
inmax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: inmax »

Even when it's snowing I'm party going

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nono, ostro poleciał ten kabel dziś :) Jakieś 20 p od TP, od razu mi lepiej po całym nudnym dniu w robocie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

polbanda

Nieprzeczytany post autor: polbanda »

RR 1:1? Tak ryzykownie ?

Awatar użytkownika
inmax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: inmax »

nigdy nic nie wiadomo :)
http://charts.dacharts.net/2011-03-14/inmax010.gif
http://charts.dacharts.net/2011-03-14/inmax011.jpg

ja juz jestem out, ale mysle ze ta ptzestrzen bedzie przetestowana, niekoniecznie dzisiaj.
Even when it's snowing I'm party going

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Zależy jak na to patrzysz. Szczerze, to gram używając PA od jakichś 2 miechów. Wcześniej miałem kilku miesięczną przerwę od fx. Zawsze wchodzę z H4 lub D1. Jak dotąd, jeśli dobrze pamiętam, nidy moje RR nie było wyższe niż 1:1.5. Na 10 zagrań jakie miałem przez te 2 miechy, miałem 2 wtopy. Nie chcę koloryzować ale dwa lub 3 razy mój limit był mijany o kilka/kilkanaście pipsów po czym zaliczał wcześniej wyznaczone TP. Nigdy nie cofałem SL. Nie stosuję BE. Jeśli miałbym obawy co do osiągnięcia TP, to wolałbym wyjść z tym co w danej chwili rynek mi daje niż przestawiać na BE. Wniosek jaki mógłbym wysunąc, a może jaki sam się nasuwa, jest taki że zagrywam setupy z wysokim prawdopodobieństwem powodzenia. Proste. Chyba że ktoś powie że to fart. Nie wiem. Więc RR 1:1 w zupełności wystarczy. Inaczej nie byłbym na plusie. A jak Asmo pisał wcześniej, i inni na kresliku dużo wcześniej, im dłużej zostajesz w trejdzie tym bardziej się otwierasz na niepowodzenie. Tak więc branie pierwszego TP z kilku możliwych jest dobrym pomysłem. Inni z drugiej strony wolą w trejd nie wchodzić wcale jeśli widzą słabe RR. Ja nie narzekam. Jak dotąd zrobiłem ponad 30% depo. Powodzenia ;)

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

saku82pl pisze:Pełnomocnik hmm, nie widzę dywergencji Neutral
Nie wiem jaką dywergencję i na jakm TF spostrzegl Pełnomocnik. Natomiast ja zauważyłem ukrytą dywergencję na D1. Kabel spisal sie na medal + 135 pipsow.

Straty na złocie odrobione z nawiązką. Aczkolwiek czuje niedosyt bo moj TP został miniety o wlos i zamknalem trejd recznie po duzo mniej korzystnej cenie.
bigben pisze:Czy ten SR na Kangurze da jeszcze raz zarobic ?
No i dał zarobić. Niemniej jest jeszcze większy niedosyt niz na złocie. W piątek Kangur wystrzelił jak z katapulty, mijając po drodze "trouble area" zbliżył się znacznie do mojego dosc wysoko zawieszonego TP (celowałem w niebieski prostokąt ). Zostawilem otwarta transakcje na weekend a tu zonk.Transakcja zamknieta recznie bo sytuacja jest mocno niepewna.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2011, 19:09 przez bigben, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Najgorzej narazie wygląda u mnie pszenica ale nie trace nadzieji bo w tej strefie powinien pojawic sie wreszcie popyt.

ODPOWIEDZ