Never Lose Again by DRAGON33
podsumowując kanał to:Mihau pisze:Czy kanał EMA 50 pełni tylko funkcje wskaźnika ukazującego nam jaki jest trend, czy gramy na odbicia od niego ??
1.patrzysz czy cena jest nad kanałem czy pod czy też w środku - bardzo na wyrost można nazwać to trendem
2.czy pochylony czy też płaski jest kanał - a więc dynamika "trendu"
3. jaka jest odległość ceny od kanału - powinna być w normie / blisko
gdy cena jest daleko oznacza to że prze ostatnie godzinę lub godziny nastąpił gwałtowny ruch ceny w danym kierunku co może choć nie musi że jest to wynikiem jakiegoś jednego impulsu.
Impuls może się wyszaleć / wygasnąć i nici z trendu.
Trzeba się trochę opatrzeć z wykresem by wskaźniki TRO i wszystko zależy od specyfikacji danej pary walutowej.
jacekmazda - jest cała masa zyskownych systemów AT których nie da się zaprogramować - to o niczym nie świadczy
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
Re: ea
pamiętajmy o tym że ten system nie jest kompletny... po pierwsze trzeba się czymś wspierać w określaniu czy trend jest silny (kana śrenich spelnia ta funkcje srednio na jeża)... po drugie trzeba okreslac w miare trafnie TP... po trzecie ewentualne BE (kto lubi oczywiscie)... wiec jesli chodzi o ten system to wiele trzeba tu dopracowac w wlasnym zakresie. Moim zdaniem bez perfekcyjnego dopracowania chocby 2 z tych elemntów na dluższą mete nie uda sie nikomu osiagac zyskow. Dodatkowo warto też z d1 przeskoczyc na tzw "trendy sesyjne"(niewiem jak to sie nazywa;p).jacekmazda pisze:No właśnie jest pytanie czy metoda chodziła przynajmniej na danych historycznych(co nie oznacza, że będzie dzałać teraz). Samo podejście do tematu, że ktoś zarobuł na niej 1-100 razy z rzędu jeszcze o niczym nie świadczy.
Pieniądze są krwią tego świata...
TRO
Kiedyś poświęciłem parę miesięcy swojego życia dla tego systemu niestety z mizernymi skutkami. Siedziałem nawet z TRO oraz innymi osobami z zainteresowanymi tym systemem na czacie i czasem udało im się zrobić te docelowe 2 % dziennie kapitału ale potem 10% tracili i ogólnie wychodzili na minus. Jak dla mnie ten system to strata czasu.
Jest dużo negatywnych opinii na temat tego gościa TRO (The Rumpled One), że co chwile zmienia zasady dodaje wskaźniki, niby coś ulepsza i właściwie nikt nie wie którą wersją systemu grać nawet chyba sam TRO.
Jest w ogóle ktoś kto regularnie zarabia tym systemem i chciałby się pochwalić wynikami ?
Jest dużo negatywnych opinii na temat tego gościa TRO (The Rumpled One), że co chwile zmienia zasady dodaje wskaźniki, niby coś ulepsza i właściwie nikt nie wie którą wersją systemu grać nawet chyba sam TRO.
Jest w ogóle ktoś kto regularnie zarabia tym systemem i chciałby się pochwalić wynikami ?
Re: TRO
ja po filtracji mam średnio mniej niż 5 sygnałów tygodniowoxsuchyx pisze:Kiedyś poświęciłem parę miesięcy swojego życia dla tego systemu niestety z mizernymi skutkami. Siedziałem nawet z TRO oraz innymi osobami z zainteresowanymi tym systemem na czacie i czasem udało im się zrobić te docelowe 2 % dziennie kapitału ale potem 10% tracili i ogólnie wychodzili na minus. Jak dla mnie ten system to strata czasu.
od około 2 miesięcy nic nie zmieniałem - z systemem spotkałem się jakieś pół roku temu
na razie na plus
tak w wielkim skrócie:xsuchyx pisze:Jak filtrujesz sygnały ?
Której wersji systemu używasz, czy sam zmodyfikowałeś ?
gram z kanałem ema50
TF15
wejścia tylko i wyłącznie na otwarciu nowej H1
D1 gram w oparciu o godziny otwarcia sesji na świecie - nie gram o 9 i 14
dodałem świeczki japońskie jako filtracje wejść (młot lub spadająca gwiazda na ostatniej m15 przed nowym H1) - bardzo często ale nie zawsze
filtracje wyjść także w oparciu o świeczki japońskie TF m5 (bez potwierdzenia a więc jak zobaczę harami to zamykam bez potwierdzenia odwrócenia ruchu)
ale gram z TS wiec często wrzuca mnie wcześniej - to dopracowuje bo najpierw wąski TS chce mieć a później go rozszerzam
wąski SL