+6
Wejście obarczone większym ryzykiem + prawie osiągnięty SL + przebite LT , które sobie narysowałem dlatego jak już zaczęło męczyć się z jednym poziomem zamknąłem i jak widać przynajmniej z wyjściem trafiłem prawie idealnie.
Na dobry początek dnia przetarcie z rynkiem już jest.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.
-5
Widziałem tutaj 'fałszywkę' w postaci przebicia s/r i fibo do LT. Szybko się to potoczyło i w zasadzie mogłem szybko także zamknąć ale myślałem o ewentualnym BE i gdyby nie musnęło SL to by nawet się udało.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.
+8
Wprowadzam kolejną nowość w swoim trejdingu: są sytuacje gdy widzę pewien możliwy ruch ale ze względu na SL na poziomie 4 pipsów nie mogę otworzyć pozycji bo przy ewentualnej cofce mnie zjada. Nie zawsze sytuacja się wyjaśnie w kilka minut przez które mogę obserwować rynek. Ze względu na pewne korelacje między poszczególnymi parami może się zdarzyć że na jednej z tych par mogę coś zagrać a na drugiej nie. I tak właśnie będę teraz próbował.
Pierwsze wejście dla pary innej niż edek w załączniku.
Obserwowane teraz pary to EURUSD, GBPUSD i USDCHF.
-5
No i pierwszy problem z obserwacją trzech par na jednym wykresie: trzeba uważać które okno jest aktywne składając zlecenie
To miało być wejście na kablu i jakbym potem zobaczył co się dzieje na edku można było zamknąć w okolicach BE. A tak robiąc SL na 4 pipsy jak cena poszła już szybko w górę i jeszcze przekroczyłem 20% konta więc zwiększyłem wielkość pozycji wyszedł największy jak do tej pory minus.
Jak zwykle każdego dnia miałem już napisać 'koniec na dzisiaj' ale ... skoro miałem już ponad 20% i tak wszystko wychodziło tzn że mogę wszystko. Miałem tą możliwość posiedzenia dłuższy czas na rynku i jeszcze wskoczyłem na 3 pary to zapomniałem o tym wszystkim do czego doszedłem jako trejder i wróciłem 'ja' z przed kilku miesięcy.
Nie będę wrzucał screen'ów i opisywał tych wszystkich wejść bo pewnie jakoś bym je tłumaczył ale tak na prawdę jest tylko jedno wytłumaczenie: ludzka głupota
Wystarczy że czuje ten ból jak patrze na statsy ...
Zawaliłem prawie cały tydzień trejdingu przez jeden moment słabości
Ide się zresetować. Poźniej przemyślenia i podsumowanie tygodnia.
Wejścia: 54
Na plus: 32
Na minus: 22
Skuteczność: 59%
Saldo: +10.12%
I przemyślenia:
4 dni na poziomie i w dobrym kierunku przekreślone piątkową porażką. Jeszcze mnie 'boli' jak patrze na podsumowanie tych kilkunastu minut
Muszę już o tym zapomnieć i wrócić do poprzedniej ścieżki. W trakcie pracy rezygnuje z obserwacji na jednym wykresie 3 par. Będę to robił przed lub po pracy ale na oddzielnych MT4 zachowując dotychczasowe zasady wejść.
Zmiany w planie sobie jeszcze przeanalizuje aby od poniedziałku kontynuować temat na poziomie.