2 + 2 * 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

2+2*2=

8
10
12%
6
74
88%

Liczba głosów: 84

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

W tym tygodniu mogą być jedynie wieczorne podsumowania - nie będę miał czasu na screen i opis każdego wejścia.

Dzisiaj:
-5
-4
+10
-3
-4
-5
-3
+11
-3

Zwiększam RR ale co za tym idzie spada skuteczność. Wynik nie byłby taki zły gdybym nie trzymał pozycji 'przeznaczonych' na 4 pipsy aż osiągną 10 pipsów. Całkiem je wyeliminuje na próbę albo nie będę trzymał dłużej niż powinienem.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
L1su
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: L1su »

klasyczny przyklad overtradingu
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new

guccon
Pasjonat
Pasjonat

L1su pisze:klasyczny przyklad overtradingu
Myślałem, że mnie to nie dotyczy ale chyba trafiłeś idealnie w mój problem z ostatnich dni.
Tak się śmiałem przy 20% że nie potrzebnie zakładałem wyjście na 0 po miesiącu a rynek to jednak zweryfikował po swojemu. Chociaż bardziej to że jednak jeszcze jest nad czym pracować.
Dokończe testy przewidziane na ten tydzień skoro płacę za nie zarobionymi pipsami ale już teraz postaram się wrócić do tak wyśmiewanego pomysłu zgarniania po 3-4 pipsy w 2-3 wejściach przez cały dzień bo jednak to się sprawdzało.

Dzisiaj:
-4
-2
-4
-2
+11
-3
-2
-3
-4
+3
-2

No i za chwilę wrócę do stanu początkowego. Tylko czas pokaże czy te 3 tygodnie warte były poświęconego czasu za który nie odnosłem korzyści finansowych.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
zero25x
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zero25x »

Nie uważasz, że sam sobie strzelasz w kolano?
Przy TP = 3-4pip same koszty prowizji to już 33-25% Twoich zysków, nie mówiąc już o poślizgu.
Może zastanów się nad strategią terminowo dłuższą i o większym zasięgu cenowym.
Pozdrawiam

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Z procentami coś pomyliłeś bo przy 3 pipsach nie pożerają tyle ile podałeś a przy 4 pipsach to jest nawet jakieś 16%. Być może to sporo ale jestem świadomy takich kosztów.
"Strategia terminowo dłuższa" nie odpowiada mojemu stylowi gry i nie czuje się w niej najlepiej.

Opisany sposób mimo wszystko jakoś mi wychodził przez dwa pierwsze tygodnie. Zacząłem jednak odchodzić od planu gry i coraz bardziej kombinować. Jaka jest prawda odnośnie sensu tego stylu pokaże czas jak już zdecyduje się do jego powrotu bez dalszego kombinowania.

Awatar użytkownika
zero25x
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zero25x »

Założyłem, że spread =1 :P
Każdy spekuluje jak lubi, jeśli Tobie odpowiada to ok jednak byłoby Ci dużo łatwiej gdybyś przeskoczył chociaż na m5.
Powodzenia, trzymam kciuki!

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Ja założyłem to co jest w statsach ;)
Tak czy inaczej każda opinia się przyda więc dzięki. Również za uwagi na PW dla piszących :!:

Podsumowanie dnia:
+9
-3
-2
-2
+5
-4
-5
+7
+3
+3
-3
+7

Sporo wejść ale to nie znaczy, że nic sie nie zmieniło :P
Plan na dzisiaj był jasny: uspokoić grę (w czym miało mi pomóc obniżenie wielkości pozycji do 0.5 lota) i wrócić do świadomego trejdowania. Niestety w dwóch przypadkach się to nie udało (największy minus i te -4 obok) co skończyło się stratą połowy zysków. Dobrze, że dzień generalnie daje poprawę gry i przy okazji był na plus.

Plan na jutro: całkowita eliminacja głupich wejść; rezygnacja z franka; podniesienie skuteczności.

Awatar użytkownika
mdmainside
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mdmainside »

Hej,

Może jeszcze mało wiem , nie mam doświadczenia, w każdym razie jestem (a raczej byłem ) posiadaczem 2 kont , jedno do dziennych i wyżej , drugie do skalpu.

W rezultacie na skalpie depo wynosiło 250 $ , zrobiłem 30 % a następnie 100 %, ale dla brokera :D = wynik 3,41 $ na koncie.

W związku z powyższym myślę że niskie interwale są dla najbardziej doświadczonych Traderów , jeżeli oczywiście widzą w tym sens.

Nie piszę że z Tobą też tak musi być... życzę sukcesów!

PS: drugie konto ma się dobrze :)

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nawet już nie pamiętam ile kont po 100$ zaliczyło MC na skalpie :) ale nabrałem jakiegoś tam doświadczenia i zaczyna to przyzwoicie wyglądać. Na tyle, że mam już konto z większym depozytem. Jeszcze sporo przede mną ale widzę obiecującą ściężkę ewolucji.

Również uważam, że czym mniejszy TF tym jest trudniej. Dlatego początkujący powinni zaczynać od tych wysokich. Tutaj PA czy wskaźniki mają znacznie większą 'skuteczność' a ustawiany SL na kilkanaście pipsów nie wymaga silnej psychiki i przeżywania bardziej emocjonalnie 'życia trejdu'.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Hm, ja w skalpie muszę mieć odpowiedni setup który daje mi możliwość odpowiedniego zysku, np. wyczekane transakcje ze SL 6 pips ale zyskiem ok 16-30 pips, oczywiście wejście z m1, wtedy ma to dla mnie sens, nawet 2-3 SL na raz nie robią mi krzywdy, odpowiednie zabezpieczenie małego zysku i daję pracować cenie, trend naszym przyjacielem, tak jak dziś ładny TP 30 pips.

ODPOWIEDZ