2 + 2 * 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

2+2*2=

8
10
12%
6
74
88%

Liczba głosów: 84

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

-4 :568:
Spokojnie można było czekać na miejsce gdzie ustawiłem SL aby wejść. Stałe SL tak się czasami kończy: powinienem ustawić go bardziej dynamicznie np 1 pips ponad wyznaczoną linię.
Zbyt dużo zmian testuje na raz odbiegając od początkowych założeń. Muszę to przemyśleć na spokojnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Jeśli można to wrzucę swój przykład.
To samo miejsce, nie wiem czemu liczyłem na dalsze wzrosty :wall: Brać z góry ustalony profit i już. RR było 3:1 więc wyśmienite. Nie potrzebnie uciekłem z TP wyżej. Wycięło mnie pod przystankiem.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Próbujemy robić coś podobnego więc wrzucane przykłady mogą nam wzajemnie pomóc.
To mogło być idealne wejście pod skalp. Tylko czasami zapominamy jaki był plan licząc, że wpadnie więcej a przecież sumaryczny sukces składa się z pojedyńczych stałych plusów a nie jednego fartownego :)

Teraz widzę że w tym miejscu to najpierw powinienem jak Ty załapać sie na L i dopiero przy wyjściu przesiąść się na upartywane S.
Po fakcie każdy jest guru ale jak to ładnie się ułożyło ...

Ja za swoją lekcje musiałem zapłacić SL a Ty przynajmniej coś zgarnąłeś :)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Podbudowałeś mnie swoją wypowiedzią.
W takim razie pokażę jak załapałem się na jeszcze jeden ruch i tym razem złamałem zasadę cięcia na zaplanowanym TP ale rynek okazał się łaskawy i pozwolił przesunąć SL w miejsce TP.
Przyznaję się. Jestem ogólnie na niewielkim minusie a to dlatego, że rano zagrałem po staremu. Uczę się nowych nawyków.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Wiesz na pewno że każda nauka kosztuje - nie tylko na HT. Skoro jesteś na niewielkim minusie to prawie jak promocja ;)
Też się ucze nowych nawyków plus precyzuje plan gry i założyłem sobie że po miesiącu chciałbym być na 0 a tu niespodzianka bo w drugim tygodniu mam >10% więc ja trafiłem na mega promocje :lol:
Chociaż do miesiąca i ewentualnego zera nie potrzeba aż tak wiele więc wciąż 'mam szanse' :)

guccon
Pasjonat
Pasjonat

+6 :568:
Wejście OK ale już wyjście nie do końca. Chyba ten mocny zjazd mnie zmylił i gwałtowna próba cofki. Zgarnięte i moje.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

-3 :568:
Nieudana próba odbicia. Zamknąłem tak szybko jak się dało ale i tak -3 zabrało.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

+8 :568:
Na zakończenie dnia.
Za dużo dzisiaj poświęciłem czasu na rysowanie kresek. Nie zawsze na M1 można je fajnie umieścić a poza tym jeśli dodać nie tylko te istotne górki i dołki to jest mnóstwo interpretacji dzięki którym liczba wejść może być bardzo duża. Tylko chyba nie na tym mi zależy a poza tym nie jestem zwolennikiem idei że system czy nawet PA powinno decydować o wejściu i wyjściu.
Dodaje ten element do swojego trejdingu ale w mniejszym stopniu niż dzisiaj przez cały dzień.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

guccon pisze:nie jestem zwolennikiem idei że system czy nawet PA powinno decydować o wejściu i wyjściu.
Wyczucie rynku? Ten ostatni short to dla mnie zagadka.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Bez wyczucia rynku nie ma co z nim walczyć :)
Gdyby systemy były najlepszym rozwiązaniem nie byłoby trejderów a już na pewno nie na stanowiskach pracy w dużych instytucjach finansowych.
Wskaźniki (tak - jestem ich zwolennikiem) czy systemy są po to aby pomagać w podjęciu decyzji ale nie powinny decydować o zajęciu pozycji. To trejder powinien o tym decydować bo jak nie to nie jest on potrzebny.

Miał być koniec na dzisiaj ale skoro były dane i rynek jeszcze się rusza to szkoda z tego nie skorzystać:
+4 :568:
Planowałem zostawić to nawet do największego mojego TP ale ze względu na porę jednak zamknąłem.

ODPOWIEDZ