JadeFX (Jade Investments Group) - ECN/STP

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
6
19%
Poza paroma minusami są ok
3
10%
Przeciętny
7
23%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
13
42%

Liczba głosów: 31

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Astra tylko chodzi o to, że cały czas to są niemalże bandyckie warunki.
Owszem.Czyja to wina?,czy przypadkiem nie nasza że uwielbiamy jak dymają nas bez mydła....,z przerażeniem obserwuję otoczenie i zauważam że jeżeli nie jesteśmy dymani ordynarnie ...to traktujemy to jak coś nienormalnego.....

Pozdro.

Dodano po 11 minutach:
zz pisze:Cytat:
Czyli to juz prawie pewne, ze zostalem wydymany w kakao...? Jakos nie moge w to uwierzyc, ze zwina sie z moja kasa... Kxxa przeciez to cale CFTC powinno tak zadzialac zeby nie zostali pokrzywdzeni traderzy tylko broker jak byl nie fair( ja zadnych zastrzezen nie mialem). Czyzby to jeden wielki walek? Mialem tam spora kase Evil or Very Mad Nawet jesli sie pozbieram z tego to gdzie isc handlowac, przeciez to moze sie powtorzyc u kazdego brokera...? Tak? Bo juz sie gubie w tym wszystkim.

Mówiąc szczerze to też chciałbym się na nowo narodzić i mieć 50 lat mniej..... Razz
Wracając do poważnych spraw jedyne co mogę polecić koledze to jeszcze raz PRZEANALIZOWAĆ na spokojnie ten wątek.....

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=110

Pozdrawiam.

Ps. trafnie to określił Astra

astra napisał:
Wniosek z tego taki, że jak się wybiera brokera to nie trzeba patrzeć tylko na warunki transakcyjne jakie oferuje, ale także na jego zabezpieczenia. Na upadku JadeFX i FXOpen na pewno skorzystają bardziej wiarygodni brokerzy np. MIG BANK, Dukascopy Bank, którzy być może oferują czasem gorsze warunki handlu, ale są o wiele bezpieczniejsi

Dorzuciłbym jeszcze polecany przez CFTC Interactivebrokers

oraz

ttp://www.stockbrokers.barclays.co.uk/

http://corp.bankofamerica.com/public/pu ... roducts/fx

http://cib.bnpparibas.com/foreign-exchange

https://www.sgfxtrade.com/

http://www.lloydstsbcorporatemarkets.co ... ads/fx.asp

http://www.ibb.ubs.com/fx_client_portal ... nish.shtml
http://www.ibb.ubs.com/corporates/forei ... cing.shtml

Jeżeli kolega utopił dużą kasę to szkoda że wsześniej kolega nie zapoznał się z moimi tekstami.
Wracając do tego tematu.Serdecznie współczuję koledze.
inso pisze:przeciez to cale CFTC powinno tak zadzialac zeby nie zostali pokrzywdzeni traderzy tylko broke
CFTC dokładnie tak zadziało ,że tylko w interesie inwestorów z USA to inna sprawa....
Generalnie szkoda że KNF nie ostrzegła inwestorów z polski o genezie tej katastrofy....,a podobno ta wojna trwała już parę lat.
Ja wyszedłem z tego obronną reką ,lecz tylko ze względu na CZUJA>>>>,a tak nie powinno być.Uważam że inwestorzy z polski powinni być ostrzeżenie przez KNF...i to do niej kolega powinien mieć pretensje.
Jeszcze raz współczuję.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
astra pisze:Na upadku JadeFX i FXOpen na pewno skorzystają bardziej wiarygodni brokerzy np. MIG BANK, Dukascopy Bank, FXCM- którzy być może oferują czasem gorsze warunki handlu, ale są o wiele bezpieczniejsi
Skorzystać na pewno skorzystają ale czy trzymanie pieniędzy u brokera pod nadzorem jest na pewno dla nas bezpieczne? Swego czasu była akcja NFA przeciwko dużemu brokerowi FXLQ: http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=59150
Broker miał naprawdę dużo klientów instytucjonalnych, był także LP dla wielu instytucji i WL's, a także otwierał konta dla osób fizycznych.
Po akcji broker został zamknięty. Duże instytucje mając gromady prawników odzyskały kasę (nie wszystko bo oddawali bodajże 80% depozytu). Jednak większość takich Kowalskich jak my kasy nigdy nie zobaczyła. Sprawa ciągła się chyba 2 lata.
Czy na pewno broker pod nadzorem jest dla nas bezpieczny? Nikt w NFA nie przejmuje się jakimś Janem Kowalskim z Polski, który umoczył u brokera np. 50K $. Dla nich jesteśmy tylko małymi piździbączkami. Nawet jak uda się komuś odzyskać kasę to przeważnie nie całą kwotę tylko jej część, a sprawa toczy się latami.
Do JadeFX nic nie miałem bo broker w/g mnie był ok. A takie akcje jak CFTC czy NFA pokazują tylko, że nadzór ma w dupie inwestorów z krajów, których nie obejmują nadzorem.

Było jeszcze kilka innych akcji przeciwko mniejszym brokerom w Szwajcarii i USA. Nie pamiętam już nazw tych brokerów, jednakże w tych przypadkach sprawa wyglądała podobnie jak opisana powyżej.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Wniosek jest taki. Regulacje - regulacjami - liczyć na gwarancje depozytów. Jeśli mamy gwarancję depozytu w GB czy nawet PL na 40 czy 50k Eur (sam się pogubiłem będąc pewnym że to 20k eur) założyć u takiego brokera konta na siebie. żonę, mamę, teściową, brata, córkę etc i wtedy mieć pewność, że gwarantowaną kwotę na osobę sie otrzyma. Chyba, że system nam się załamie. Ale wtedy to już inna historia...
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

zz
Maniak
Maniak

Witam.

astra napisał:
Na upadku JadeFX i FXOpen na pewno skorzystają bardziej wiarygodni brokerzy np. MIG BANK, Dukascopy Bank, FXCM- którzy być może oferują czasem gorsze warunki handlu, ale są o wiele bezpieczniejsi

Skorzystać na pewno skorzystają ale czy trzymanie pieniędzy u brokera pod nadzorem jest na pewno dla nas bezpieczne? Swego czasu była akcja NFA przeciwko dużemu brokerowi FXLQ: http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=59150
Broker miał naprawdę dużo klientów instytucjonalnych, był także LP dla wielu instytucji i WL's, a także otwierał konta dla osób fizycznych.
Po akcji broker został zamknięty. Duże instytucje mając gromady prawników odzyskały kasę (nie wszystko bo oddawali bodajże 80% depozytu). Jednak większość takich Kowalskich jak my kasy nigdy nie zobaczyła. Sprawa ciągła się chyba 2 lata.
Czy na pewno broker pod nadzorem jest dla nas bezpieczny? Nikt w NFA nie przejmuje się jakimś Janem Kowalskim z Polski, który umoczył u brokera np. 50K $. Dla nich jesteśmy tylko małymi piździbączkami. Nawet jak uda się komuś odzyskać kasę to przeważnie nie całą kwotę tylko jej część, a sprawa toczy się latami.
Do JadeFX nic nie miałem bo broker w/g mnie był ok. A takie akcje jak CFTC czy NFA pokazują tylko, że nadzór ma w dupie inwestorów z krajów, których nie obejmują nadzorem.

Było jeszcze kilka innych akcji przeciwko mniejszym brokerom w Szwajcarii i USA. Nie pamiętam już nazw tych brokerów, jednakże w tych przypadkach sprawa wyglądała podobnie jak opisana powyżej.
Uffff. namieszałeś zdrowo.
Po kolei....
Po to myślę siedzimy przynajmniej 90 % z nas aby do takie sytuacji nie doszło.....
ECN ...prawdziwy to nie rusza z prostej przyczyny kasuje prowizje od transakcji i tyle,nie bierze na siebie żadnego powtarzam ŻĄDNEGO ryzyka ,kasuje prowizje i tyle w temacie.
Co do depozytu to nie jest tak że Kowalski jest na straconej pozycji przykład Rewco USA i REWCO Kanada gdzie inwestorzy byli prawnie dobrze chronieni.

Kwintesencją tej dyskusji jest to

MaRCHeW pisze:A takie akcje jak CFTC czy NFA pokazują tylko, że nadzór ma w dupie inwestorów z krajów, których nie obejmują nadzorem.
Właśnie o to chodzi aby nasze krajowe instytucje nas broniły.
Logiczne jest chyba dla każdego że CFTC broni tylko swoich podatników którzy ich utrzymują...,natomiast to że resztę świata mają w dup....e ..to inna sprawa.

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

W PL 22 000 Euro (a dokladniej 90% nadwyzki nad 3000E).

Ja juz od dawna doszedlem do wniosku ze trzeba sie trzymac z dala od amerykanskich brokow, nie mowiac juz o krajach typu panama czy belize (region ten sam :P).
Moze i EU przeregulowuje wiele kwestii, ale przynajmniej mozna byc pewnym ze nie wjedzie do nich CFTC (swoja droga nie sadzilem ze maja az takie mozliwosci. Pytanie do zorientowanych - jak to technicznie wyglada: czy wszyscy dostawcy feedu dla Jade sa z USA??? No bo jesli nie to o co tu chodzi?).

Dlatego mysle ze moze warto odpuscic ten 1 pips spreadu na gj czy cos w tym stylu i miec swiety spokoj u europejskiego brokera (Szwajcaria nie jest w eu :wink: ) z solidnymi gwarancjami...

Ale to tylko moje zdanie. Znam wielu ludzi wychodzacych z zalozenia no risk no fun. Tyle ze jesli chodzi o moja kase to staram sie minimalizowac risk, co wszystkim polecam

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Yankee pisze:W PL 22 000 Euro (a dokladniej 90% nadwyzki nad 3000E).

Ja juz od dawna doszedlem do wniosku ze trzeba sie trzymac z dala od amerykanskich brokow, nie mowiac juz o krajach typu panama czy belize (region ten sam :P).
Moze i EU przeregulowuje wiele kwestii, ale przynajmniej mozna byc pewnym ze nie wjedzie do nich CFTC (swoja droga nie sadzilem ze maja az takie mozliwosci. Pytanie do zorientowanych - jak to technicznie wyglada: czy wszyscy dostawcy feedu dla Jade sa z USA??? No bo jesli nie to o co tu chodzi?).

Dlatego mysle ze moze warto odpuscic ten 1 pips spreadu na gj czy cos w tym stylu i miec swiety spokoj u europejskiego brokera (Szwajcaria nie jest w eu :wink: ) z solidnymi gwarancjami...

Ale to tylko moje zdanie. Znam wielu ludzi wychodzacych z zalozenia no risk no fun. Tyle ze jesli chodzi o moja kase to staram sie minimalizowac risk, co wszystkim polecam
1 pips na gj owszem jest do przełknięcia - tylko XTB miało sowojego czasu spread 25, a nawet u Duka można było wziąć 5. Tu nie ma kompromisów - regulowany broker UE - małe prowizje - doskonała płynność. Nie opłaca się to dopóki nie będzie konkurencji. Co to za rynek na którym są setki brokerów. Powinny zostać dziesiątki co najwyżej, a tak na prawdę wybór dla klientów 10k plus w UE to powinno być 10-20max brokerów - ale wtedy spread będzie jeszcze mniejszy - ten rynkowy bo każdy będzie chciał dać mniej i lepiej umieścić swoich klientów - i prowizja będzie mniejsza. Wejdzie 1 broker, który stwierdzi, że opłaca się mu 0,5 pipsa na locie a nie 1. A później 0,4 itp itd. Wreszcie powinno dojść do do pozycji Domów Maklerskich, których oferta prawie niczym się nie różni.

zz
Maniak
Maniak

Yankee pisze:a juz od dawna doszedlem do wniosku ze trzeba sie trzymac z dala od amerykanskich brokow,
Yankee pisze:Moze i EU przeregulowuje wiele kwestii, ale przynajmniej mozna byc pewnym ze nie wjedzie do nich CFTC
Sprawa jest bardzo skomplikowana.
Moim zdaniem CFTC wie DOSKONALE co robi....

Jeżeli broker zniknął by z Twoją kasą....,lub Chińcycy zrobili by ostrą jazdę z lukami po 200 pipsów w jedną i drugą stronę w parę minut wtedy byś inaczej mówił i baaaardzo chwalił CFTC...., wtedy WSZYSCY by piali z zachwytu że CFTC zabronił hedżingu,pisalibyśmy jacy to oni mądzrzy ,przewidujący.....itp.

Pozdro.

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Akhh kto tu mowi o xtb? :D
zz a jak dla mnie nie do konca wie co robi, tylko wylewa dziecko z kapiela. Moze i cel jest sluszny, ale metody godne pozalowania

Awatar użytkownika
GoWithTheFlow.
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: GoWithTheFlow. »

zz
Maniak
Maniak

Czyli jak to rozumieć....

Omukwe, Jade Jade FX i oszustwa zamówione i przywłaszczone ponad 3.200.000 dolarów od ponad 500 klientów w Stanach Zjednoczonych i na całym świecie w handlu forex. W przeciwieństwie do reprezentacji Omukwe, zaledwie ułamek środków klientów były przedmiotem obrotu, a większość funduszy były naruszone. Ponadto skargi i twierdzi, że JadeFX Omukwe udało się zarejestrować jako sprzedawca detaliczny walutowych (RFED) i związane z nimi osoby (AP) RFED, odpowiednio, zgodnie z wymogami Commodity Exchange Act (CEA) i regulacji CFTC.

Oskarżeni rzekomo wyraźnie, ale fałszywe gwarancje na stronie internetowej JadeFx tym, że (1) wszystkie fundusze klienta są przedmiotem obrotu na forex, (2) środków klientów są całkowicie oddzielone od kont JadeFX operacyjne i (3) środków klientów są chronione przed bankructwem.

Zamiast segregacji pieniądze klientów w odrębnych rachunkach, Omukwe rzekomo zbiorczej wszystkich funduszy klientów razem na rachunki bankowe, że wyłącznie kontrolowane. Z tych rachunków bankowych, tylko część pieniędzy klienta został sprzedany w forex. Omukwe rzekomo wykorzystane w niewłaściwy sposób pozostałych środków na opłacenie kosztów osobistych i biznesowych, w tym koszty operacyjne JadeFX i Jade.

Był ewidentny wał...?.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ