JadeFX (Jade Investments Group) - ECN/STP

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
6
19%
Poza paroma minusami są ok
3
10%
Przeciętny
7
23%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
13
42%

Liczba głosów: 31

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Jutro zobacze co mi w KNF powiedza. Czy beda mogli pomoc w jakis sposob...
Podziel się z nami tą informacją,może komuś to w przyszłości pomoże.

Pozdrawiam.

Dodano po 6 minutach:

Ps. swoją drogą to jest porażające....
Wygląda na to, że:
- przez 8 miesięcy Jade działało, przyjmowało wpłaty nie mając nawet własnego konta forexowego (dziwne - więc jak odbywał się handel ?)
- na Belize zarejestrowane było JadeFX. Ale JadeFX LLC - zarejestrowane było w USA, Wisconsin.
- rachunki bankowe Jade były w USA, na rachunki przyjmowano wpłaty klientów z USA
- cały biznes "kręcił" się w USA

Tak więc formalnie JadeFX świadczyło usługi brokerskie w USA nie mając do tego praw, nie będąc zarejestrowanym brokerem. I to jest przyczyną kłopotów.

Z 3,3 mln$ wpłat w handlu było tylko 1,3 mln$. 2 mln$ leżały na koncie właściciela Jade. Więc albo klienci wpłacali kasę i nią nie obracali albo ktoś lewarował Jade. Jak się to ma to ECN/STP którym ponoć byli ?

Przypominam forumowiczom że w polsce mieliśmy podobną aferę dotyczyło to zarządzania na FX
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
GoWithTheFlow.
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: GoWithTheFlow. »

zz pisze:Z 3,3 mln$ wpłat w handlu było tylko 1,3 mln$. 2 mln$ leżały na koncie właściciela Jade. Więc albo klienci wpłacali kasę i nią nie obracali albo ktoś lewarował Jade
To z tego wynika, że 1,3M$ trzymał na kontach jego Prime Brokerów, na pokrycie transakcji klentów, a reszte na swoim koncie.

Ładna ściema, z tego co pamiętam to na stronie Jade pisało, że mają segregowane konta, a tu sobie koleś trzyma kase na swoim koncie. :shock:

Pozdrawiam

symu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: symu »

ZZ przypomnij o jaką afere chodziło bo nie jestemw temacie :)

GoWithTheFlow. pisze:Ładna ściema, z tego co pamiętam to na stronie Jade pisało, że mają segregowane konta

No to posegregował część w jade , a część na drugim (własnym) koncie ;)

Co do tej akcji CFTC to dla mnie coś tu trochę śmierdzi. Przypomina mi to działania naszego urzędu celnego: najpierw przywalić grubą kare, zamrozić konta a potem firma może w sądzie udowodnić swoją niewinnośc po X latach i w między czasie zbankrutować.

Jak dla mnie szykują się żeby pozamykać po prostu brokerów w różnych rajach podatkowych (gdzięs wcześniej była lista). Oczywiście nie wykluczam też możliwości że Jade rzeczywiście przekręcili kase,

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

green7 pisze:Jak się to ma to ECN/STP którym ponoć byli ?
Nijak bo nie było żadnego ECN, a wygląda na to, że nawet żadnego STP (czyli routingu do fxcm).
Widać mogła to być w planie piramida, ale się nie udało bo w źle opracowaną strategię firmy nie wierzę. 2M miało być pewnie na hedgowanie. :D
Dobrze że to ok 3 M się kreci a nie 300M :mrgreen:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

ZZ przypomnij o jaką afere chodziło bo nie jestemw temacie Smile
Dom Maklerski WGI....,poczytaj.
Dobrze że to ok 3 M się kreci a nie 300M Mr. Green
300 mln zł to się kręciło w WGI,coś mi śmierdzi podobną sprawą....

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
mohertrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mohertrader »

Jak było do przewidzenia CFTC nie działa na oślep jak sugerują niektórzy . Ale miała sądowy nakaz zamrożenia wszystkich aktywów związanych z Jacobem.

On the same day the complaint was filed under seal, March 2, 2011, U.S. District Court Judge William M. Conley entered a restraining order, also under seal, freezing defendants’ assets and prohibiting the destruction of books and records

Więcej w artykule z Futuresmag .

http://www.futuresmag.com/News/2011/3/P ... -case.aspx

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ufc2
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ufc2 »

Panowie, odpowiedzcie mi na pytanie. JAK MOGĘ OD NICH WYJĄĆ MOJĄ KASĘ???

Edit:
Już doczytałem, że jedynce co można zrobić to czekać...

Awatar użytkownika
xsuchyx
Stały bywalec
Stały bywalec

szczegóły

Nieprzeczytany post autor: xsuchyx »

Czy, ktoś ma jakiekolwiek nowe informacje na temat sposobu odzyskania kapitału?
Tutaj są szczegóły sprawy:
http://www.cftc.gov/ucm/groups/public/@ ... 030111.pdf

Na dole PDF'u są maile do osób, które prowadzą sprawę z CFTC, pisałem do nich, ale zero odzewu.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.

Właśnie otrzymałem emaila z załącznikami. Na razie nie przebiłem się jeszcze przez nie. Może komuś się przydadzą te informacje. Pliki w załączniku.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
xsuchyx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xsuchyx »

Szczęściarz z Ciebie jak to zrobiłeś, że dostałeś tego maila ja pisałem wiele razy między innymi do Tracey Wingate twingate@cftc.gov i nie uzyskałem żadnej odpowiedzi.
Dzięki za wstawienie tych kwitów, zastosowałem się do podanych w nich informacji wysłałem maila z załącznikami jeszcze raz do twingate@cftc.gov i mam nadzieje, że teraz w końcu coś odpowiedzą. :?

ODPOWIEDZ