Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
whisper
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: whisper »

Witam wszystkich:)
Tak sobie siedzę, spać nie mogę ;) (cały tydzień nocek) więc analizuję...
moje "wypociny" to analiza edka. wyrysował mnie się jakiś harmonic, którego trudno jest nazwać, gdyż zniesienia nijak nie pasują do znanych formacji ;) ale było-niebyło fibsy są ;)
pytania jakie mnie się teraz nasuwają to:
1. czy teraz przyszedł czas na S?
2. jeśli tak, to jak duży będzie to ruch? do poziomu oznaczonego jako 1, a może 2 na rysunku?
3. czy może jednak ruszymy z impetem dalej na północ? do kolejnej konfluencji fibsów?
najbardziej przychylam się do opcji z pkt.1 i dylematu z pkt.2 ;) i myślę, że wsparcie nr1 miałoby szansę się ziścić biorąc pod uwagę poziom S/R, LT (stara, ale często działa;) ) i fibsy oczy-wiście. choć wsparcie nr2 posiada również ciekawą historię jako poziomy S/R

a może jestem całkowicie w błędzie i teraz kurs będzie pełzł po horyzoncie jak żółw na plaży gdzieś na wyspach Galapagos?
a jak Wasze wróżenie (z fusów) na przyszły tydzień? a może ktoś leje wosk? ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mylić się jest rzeczą ludzką.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Nowy film

"F jak forex" na niedzielny poranek.

Próba ujęcia podsumowania poprzedniego tygodnia + spojrzenie przez pryzmat psychologii. Nie wiem czy do końca udane lol

http://www.youtube.com/watch?v=C1EznGy1cVk

Komentować, oceniać, sugerować.

Happy Trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Dzięki Asmo!

Biorę się za słuchanie.. Kiedyś napiszę esej pt. "Czego nauczyłem się od Asmo". 8) Twoje uwagi przychodzą do mnie w ważnym momencie, bo chyba przesadnie zafascynowałem się formacjami harmonicznymi i gubię zasady PA, jak też równowagę psychologiczną w zarządzaniu ryzykiem.

Ps. Po pierwszym przesłuchaniu..:
1. Analogia ze skoczkami narciarskimi - po upadku należy jak najszybciej wrócić na skocznię i oddać kolejne skoki - to odnośnie twoich uwag o konsekwencji w stosowaniu strategii po zaliczeniu przykrej straty (stratach)...
2. Też sądzę, że głównym narzędziem w tym biznesie powinna być zasada daytradingu, czyli brać i wiać.. Long term to marzenia o geometrycznie spadającym prawdopodobieństwie. U mnie problem jest taki, że już parę pipsów wywołuje u mnie chęć realizacji.. :oops: (efekt wcześniejszych porażek)
3. Wspomniałeś o Jamesie i z tego powodu zacząłem sobie po prostu oglądać jego wykresy. On mam fajny zwyczaj, by uwagi pisać na wykresie. Jest to o tyle fajne, że jak widzę te 6000 tys. stron wątku James16 to instynktownie czytam tą "last", co niewiele daje.. Wykresy Jamesa uczą myślenia. Przykład http://www.forexfactory.com/attachment. ... 1213048019
Ostatnio zmieniony 06 mar 2011, 11:49 przez zbyszek_w, łącznie zmieniany 6 razy.

Awatar użytkownika
Guerrilla
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Guerrilla »

ebok? super sprawa! czekam z niecerpliwościa :)) Będzie jakiś rabat dla userów forum?:))
Perseverance, discipline, patience and determination...

Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

Asmo czy TY od nas też się czegoś uczysz?
Czy już raczej z wszystkim się zetknąłeś
Pozdrawiam
ChciwośćNiecierpliwośćBrak rozsądkuSzybie realizacje zyskuDuże stratyBrak:reakcji;planu;reguł;MM;sprawdzaniaR/R;ustawiania SL;znajomości siebie;wypoczynku;obiektywizmu,Zmiana systemu na żywoOvertradingOverleverageTF5minReakcja na bodźce zewnętrzne.

Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

Zbyszek W napisał:
Też sądzę, że głównym narzędziem w tym biznesie powinna być zasada daytradingu, czyli brać i wiać..
Wspomniałeś o Jamesie i z tego powodu zacząłem sobie po prostu oglądać jego wykresy. On mam fajny zwyczaj, by uwagi pisać na wykresie. Jest to o tyle fajne, że jak widzę te 6000 tys. stron wątku James16 to instynktownie czytam tą "last", co niewiele daje.. Wykresy Jamesa uczą myślenia.
A James pisze tak na swoich wykresach:
"Traduje prawie 22 lata, 90% mojego tradingu nie jest Intraday",
ale to wykres z przed 3 lat, mogło się zmienić.
Pozdrawiam
ChciwośćNiecierpliwośćBrak rozsądkuSzybie realizacje zyskuDuże stratyBrak:reakcji;planu;reguł;MM;sprawdzaniaR/R;ustawiania SL;znajomości siebie;wypoczynku;obiektywizmu,Zmiana systemu na żywoOvertradingOverleverageTF5minReakcja na bodźce zewnętrzne.

Awatar użytkownika
perykles
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: perykles »

whisper pisze:wyrysował mnie się jakiś harmonic, którego trudno jest nazwać, gdyż zniesienia nijak nie pasują do znanych formacji
Mam pytanie, używasz fibsów 44,7 i 68,5 spotkałem się z nimi u Danielewicza,
ale nie podaje on wzoru na nie, może ty znasz? I jak się spisują w boju?
Ostatnio zmieniony 06 mar 2011, 22:59 przez perykles, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
korba1000
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: korba1000 »

dodaje wlasne przemyslenie w sprawie waluty NZDUSD. Rozrysowalem to na szybko z nudow. Dodam ze to moja pierwsza analiza na dziennych. Jestem z duszy skalperem :D Jednak watek Asmo jest bardzo ciekawy i czesto go czytam :D Czasem mam ochote zagrac na dziennych z sl max10, aby uzyskac wysokie RR. Prosze o konstruktywny komentarz mojego screena. dzieki temu bede mogl wiedziec czy moje rozumowanie idzie w dobrym kierunku. Kto wie moze jak sie tego naucze i bede znal punkt zwrotny na dziennym wtedy uda mi otworzyc setup na m1 :lol:
"Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riker »

korba1000 pisze:dodaje wlasne przemyslenie w sprawie waluty NZDUSD. Rozrysowalem to na szybko z nudow. Dodam ze to moja pierwsza analiza na dziennych. Jestem z duszy skalperem :D Jednak watek Asmo jest bardzo ciekawy i czesto go czytam :D Czasem mam ochote zagrac na dziennych z sl max10, aby uzyskac wysokie RR. Prosze o konstruktywny komentarz mojego screena. dzieki temu bede mogl wiedziec czy moje rozumowanie idzie w dobrym kierunku. Kto wie moze jak sie tego naucze i bede znal punkt zwrotny na dziennym wtedy uda mi otworzyc setup na m1 :lol:
no hej sygnal jest, ale jak dla mnie nie potwierdzony jeszcze, ja narazie bym nie wchodził, a i z tym TP to troche za wysoko pierwszy problem masz okolice okolice 0.7450
"Wszystko co pojawia się w Twoim życiu, sam je do niego przyciągasz. A czynisz to za sprawą obrazów, jakie pojawiają się w Twoim umyśle. Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku"

Awatar użytkownika
Lex7
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lex7 »

Asmo
Od dłuższego czasu czytam Twój dziennik, obejrzałem wszystkie filmiki jakie dotychczasowo wrzuciłeś i muszę powiedzieć, że robisz świetną robotę.
Niestety moja gra w realu skończyła się razem z moimi porażkami.

Happy Trading
Pozdrawiam
Lex

ODPOWIEDZ