2 + 2 * 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

2+2*2=

8
10
12%
6
74
88%

Liczba głosów: 84

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

guccon pisze: wejścia z już potwierdzonym odbiciem. SL może być przy tym większy niż stałe 4 pipsy a dokładnie sięgać ponad wsparcie/opór ale i TP będzie większe.
Czyli z nietypowego podejścia do FX przechodzisz do szablonowej gry. Nic w tym złego. Wprost przeciwnie. Chętnie będę obserwował by się czegoś nauczyć.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Chcę rozszerzyć możliwości ewentualnego wejścia. Znajduje w pracy np wolne pół godziny na obserwacje wykresu i jak idzie przez ten okres cały czas zgodnie z kierunkiem to kończe na samej obserwacji. Może uda się wykorzystać także takie zachowanie rynku.

Nie rezygnuje z dotychczasowego sposobu. Przy podsumowaniach dodaje zawsze opis więc będzie widać dlaczego wszedłem. Może postaram się także dorzucać screeny.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

+4 :568:
Trzy razy podchodzili pod poprzednią górkę i to już był ten moment na zgarnięcie moich kilku pipsów. Początkowo planowałem potrzymać to troszkę dłużej ale przyjmuje tą zasade dla zagrań z trendem a chwilowo mamy wzrostowy więc zgarnięte i moje.

Mój pierwszy ustawiony SL 8)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Gratulacje. Dobrze, że zdecydowałeś się w tym właśnie momencie bo następna próba skończyła się przebiciem poziomu 1.3769.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Na kolejną próbę już bym sie nie zdecydował. Jak pisałem chwilowo wyglądało mi na L a poza tym S/R są po to aby je łamać a nie tylko testować :) a szczególnie tak mało ważnych.
Nie zdecydowałem się na poszukiwania wejścia w L bo mój SL miałby problem aby to wytrzymać a wejścia po potwierdzeniu odbicia jeszcze sobie obserwuje zanim zaczne je realizować a że są znacznie bardziej dynamiczne to przekłada się to na gorszy poziom wejścia.
Gdybym miał więcej zdecydowania to przy drugim teście tego S/R były 3 pipsy do zgarnięcia ale wolałem zaczekać na pewniejszy poziom.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

+2 :568:
Chwilke musieli odpocząć i dało się złapać 2 pipsy. Zgarnięte i moje.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Tu to była jazda bez trzymanki. Na prawdę miałeś fuksa. Na moim wykresie (AM demo) cena była najniżej na 25 więc rozliczenie sell'a po cenie ASK dałoby 1 pips. Nie czekałeś na więcej? Zaskakujesz mnie swoimi tradami. Gratuluję skuteczności.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

To czekanie na więcej byłoby liczeniem na fuksa i jazdą bez trzymanki ;)
Po przebiciu 3821 mocno skoczył wolumen a cena stała w miejscu więc to była walka bez chwilowego roztrzygnięcia co dalej. Skoro nie mieli siły aby od razu iść do góry to był właśnie mój czas na zagranie.
Gdybym obserwował dalej wykres a nie pisał posta to przy 3835 znowu byłoby S ale tym razem przynajmniej na 4 pipsy.

Będę teraz szukał generalnie S na dłużej jako koniec UP albo przynajmniej korekta ostatnich wzrostów.

A na razie nie ma czego gratulować bo chyba każdy miał w swoim życiu trejdera serie 9 bez minusa. Najważniejsze aby się nie podpalać i spokojnie realizować plan. No i nie łamać zasad bo ja już raz to zrobiłem ale właśnie wtedy miałem fuksa że skończyło się na plus.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

guccon pisze: każdy miał w swoim życiu trejdera serie 9 bez minusa
Ja nie miałem. Za to na minus 9 z rzędu owszem.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

9 minusów z rzędu ... takiej chyba nie miałem.
Pamiętam że jako nowicjusz zrobiłem prawie 30 pod rząd bez minusa a że nigdy tego nie powtórzyłem potwierdza tylko że faktycznie byłem nowicjuszem i zadziałało szczęście początkującego oraz że jeszcze nie dorosłem na tyle jako trejder aby powtórzyć to z pełną świadomością :)
Zresztą nie to jest wajważniejsze ale dobra skuteczność na pewno pomaga.

I przy okazji znalazłem na kompie screena jak chciałem zrobić 100% w jeden dzień - i prawie się udało a seria bez minusa też całkiem całkiem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ