2 + 2 * 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

2+2*2=

8
10
12%
6
74
88%

Liczba głosów: 84

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

+8 :568:
Piękna górka. Nie można było nie skorzystać na większy ruch.

+3 :568:
W złym momencie wszedłem ale tutaj od razu zakładałem trzymanie do powrotu. Jak długo bym trzymał ... już prawie wciskałem 'zamknij' jak szło w górę ale liczy się zgarnięte. Błędem było nie wejście ponowne na górce skoro spodziewałem się powrotu poniżej mojego kupna. Przegapiłem pewnie z 10 pipsów.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

0 :568:
W pipsach zero ale można uznać to jako pierwszy minus bo profit jest 11.46 a prowizja -15.97 więc trejd przyniósł stratę. Do SL trzy razy zabrakło poniżej pół pipsa a jak już wróciło do ceny kupna to chciałem zamknąć na 0 ale wyszło akurat tak że po wciśnięciu guzika lekko cofnęło i nie starczyło na pokrycie prowizji.

Teraz będzie mi łatwiej bo pomimo braku jakiegoś znaczenia gry bez straty i się tym nie przejmowałem to jednak podświadomie jakoś to działa. Przed tym ostatnim wejściem miałem już prawie naciskać guzik w 3 sytuacjach i się nie zdecydowałem bo brakowało mi czegoś. Chyba myślałem o tej serii i szukałem idealnego wejścia a nie takiego które ma duże szanse na plus.
Już po wszystkim więc teraz powinno być więcej wejść :lol:
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Mistrzostwo świata. W mega trendzie skalpować na Sell'ach. Masz jaja.

Tak mi jeszcze przyszło do głowy. Widzę, że prowizja jest wysoka w stosunku do zysków. Jaka więc jest korzyść z grania na koncie pro? Zlecenia wchodzą błyskawicznie, czy jakieś inne plusy?
Ostatnio zmieniony 03 mar 2011, 23:45 przez Fesiek, łącznie zmieniany 1 raz.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nie pisz takich rzeczy :P - pamiętaj że większość czytających dzienniki to początkujący, którzy chcą się czegoś nauczyć ;)

Nie ma uczynnych więc ja 'pouczę': przed, w trakcie i tuż po dla takich danych najlepsze rozwiązanie to stać obok. Jeśli ktoś chce potrenować takie wejścia to tylko na demo i zero łapania górek i dołków.
:lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Tak, każdy pisze, że na danych nie grać a po danych się chwalą ile to ugrali. :)
Edytowałem poprzedni wpis, bardzo proszę odpowiedz.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Grać można ale nie jest to zalecane jeśli nie ma się w tym odpowiedniego doświadczenia ;) ale tak jak piszesz: każdy jest mądry po fakcie :)

Odnośnie pytania: sama prowizja nie jest wysoka bo wynosi około pól pipsa ale w tym przypadku jest wysoka przy trejdach 3-4 pipsy. Nie ma chyba sensu abym powtarzał tutaj zalety ECN/STP nad MM bo na forum było sporo takich tematów. Zerknij chociażby do ostatnich stron wątku Admirala w którym mam właśnie konto.
Przy skalpowaniu w MM próba powtórzenia większości moich wejść zakończyłaby się minusem albo pewnie wszystkie bo nawet ten +8 był przy danych więc MM dałby bardzo fajne spready.
Najlepiej jest chyba uruchomić sobie obok okno MM i ECN/STP w momentach mniejszej płynności tzn tak aby wykres nie skakał za bardzo i zrobić wejście na 3-4 pipsy. Zobaczysz jak istotne jest to dla skalperów.

RaFiX
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: RaFiX »

Witam Wszystkich.
Guccon piszesz ze zgarniasz po kilka pipsow/dzien.
Na poczatku wydlo mi sie to smieszne, pomyslalem sobie gosciu zgarnia po 4 pipsy dziennie... ja pie...le!!!!
Po chwili pomyslalem : przeciez zgarnac 4 pipsy to nie jest jakis problem, tylko problem u mnie polega na tym ze chce zgarnac dziennie +100 pipsow!
Za wszelka cene chce miec target dzienny +100 a okazuje sie ze przez presje zysku dzien koncze na minusie.
Przy wiekszym depozycie pozycja kilku lotow mozna zgarnac kilka pipsow i koniec kombinowania.
Bede sledzil Twoje poczynania, mam nadzieje ze sie czegos jeszcze naucze. Pozdrawiam!
Jak zarobić 1 000 000 $ w 100lat??

guccon
Pasjonat
Pasjonat

RaFiX nie masz się czym przejmować bo to naturalna ewolucja trejdera. Nie będę pisał jak ma większość początkujących ale napisze na własnym przykładzie, który można uznać za 'typowy'.

Zainteresowałem się FX bo daje możliwość zrobienia miliona w tydzień/miesiąc przy bardzo małym wkładzie (to było jakieś półtora roku wstecz). Nie bawiłem się w demo za długo bo jakie są z tego korzyści ... po miesiącu byłem na rachunku real i przez pierwsze 3 dni zrobiłem rachunek prawie x4. Jak łatwo się domyślić wiedziałem wtedy jakie to proste i że jestem guru/bogiem ;) Dalej już wszystko potoczyło się według jakieś tam książkowej ewolucji trejdera.
Problemem nie jest zrobienie jak piszesz 4 pipsów nawet jeśli ma to być cały dorobek dnia. Problemem jest zrozumienie że coś takiego może przynosić korzyści oraz konsekwencja w realizacji planu i trzymanie się zasad.
Dodatkowo problemem trejderów (nie tylko początkujących) jest trzymanie pozycji zyskownych i pozbywanie się pozycji stratnych. Jak idzie w dobrą stronę to jak najszybciej chce się to zamknąć a jak idzie w tą złą to trzyma się jak najdłużej albo do SL licząć że może jednak wróci. Przy trejdach na poziomie 4 pipsów trudno jest coś takiego odczuć bo wykres może to zrobić w 10 sekund bez gwałtownych ruchów.

Jak to się przyjmuje: nikt nie jest w stanie za każdym razem określić gdzie rynek będzie jutro, za godzinę , za 10 minut czy za minutę czy jak w Twoim przykładzie za 100, 50 czy 20 pipsów. A przecież wydaje się że tylko coś takiego ma sens. Po co się męczyć zgarniając głupie 4 pipsy każdego dnia ... ile to może dać miesięcznie ... 10% miesięcznie :?: bez sensu bo po co mi 10$ jak mam konto 100$ ...
Reszte łatwo sobie dopowiedzieć ;)

Nie podaje konkretnego sposobu gry i zasady wejść bo po prostu nie opierają się na przecięciu jakiś wskaźników czy nawet PA. Chciałem pokazać w temacie bardziej samo podejście i co to daje. Jeśli chcesz(chcecie) zagłębić się w takim podejściu to polecam zaglądanie do DT gdzie Niemiaszek pokazuje i pomaga na przykładzie konretnego systemu jak zgarniając po kilka pipsów z trejda można odnosić korzyści z FX.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

+1 :568:
Za wcześnie wszedłem, nie widzę co może być za chwilę a jeszcze znikam więc zamknięte. Tak na początek dnia zgarnięte i moje.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Cały bajer polega na tym, że trzeba mieć na prawdę dobry system określający momenty wejść. Sam szukałem takich zależności i nie znalazłem, bardzo często chcąc upolować dwa pipsy rynek po prostu robił szczyt/dołek w miejscu mojego zlecenia. Cała rzecz znosi się do tego, że nie istotny jest interwał i proporcjonalna do niego ilość pipsów do zgarnięcia. Trzeba znaleźć takie zależności, które dadzą nam przewagę statystyczną. Przecież SL też się zdarza. Byle odpowiednio rzadko. Ilość kasy to odpowiedni dobór wielkości pozycji.

Co do niemaszka i jego systemu to postów już nie ma. Możemy jedynie liczyć na to, że zechce napisać to jeszcze raz. Jeśli możesz to może streść jego system w kilku słowach.

ODPOWIEDZ