Jestem pewien że te wartości zbito .. Softy CEP musiały to uwzględnić takie oferty Tu akurat mowa o giełdach. Ale kilka firm oferujacych network dla banków chwali się lepszymi osiągami..
Chodziło mi o czas propagacjigreen7 pisze:Taaa... a to ciekawe .....Fizykę miałem dosyć dawno ... ale zdawało mi się zawsze, że prędkość świata w próżni to coś czego przekroczyć się nie da, widzę że masz inne zdanie Smile
De facto: prędkość światła w światłowodzie to około 2/3 prędkości światła w próżni - więc około 200 tys km/h. Łatwo możesz to uwzględnić w powyższych obliczeniach ...
Ja rozumiem że możesz uznawać mnie za "idiotę", to twoje własne osobiste zdanie, ale nigdzie nie napisałem że "uwierzyłem", a wręcz podałem w wątpliwość. W chwili obecnej bardziej zastanawiam sie co miało na myśli "moje źródło", kto wie może chodziło nawet o to że po synchronizacji sa różnice w 7 ms pomiedzy centrami. Inna kwestia że duże banki są zawsze położone obok ważnych węzłów, przez co po dedykowanym łączu mogą smigać w 2ms. Może własnie chodziło mu o synchronizację feed'ów, jak znajde maila to wrzuce cytacik. Opóźnienie to jednak szersze pojecie.green7 pisze:Taaaa... "Pan" Ci się pochwalił a Ty uwierzyłeś. Już tu na forum był kiedyś jeden "Pan" i kupa śmiechu z tego wynikła
Nie wiem o co Ci chodziło wiem, że napisałeś zupełnie coś przeciwnego:xamael pisze:Chodziło mi o czas propagacji Wink czyli dokładnie o to samo co u Ciebie, innymi słowy że wolniej
ale ok, doszliśmy do porozumienia, że musi to jednak chwilę trwaćxamael pisze:Jestem ciekawy na ile to prawda, bo jakby nie patrzeć to propagacja światła jest w światłowodzie większa niż w próżni.
Nic takiego nie napisałem. Chodzi mi jedynie o to by nie wierzyć bezkrytycznie "Panom" i różnego rodzaju ekspertom. Zwłaszcza w dziedzinie HFT - gdzie firmy zazdrośnie strzegą swoich tajemnic. Bo za tym idzie gruba kasa .... To że gość może pracuje w banku nie znaczy że wie cokolwiek na temat jak działają i co robią. A jak wie to nie licz na to że powie .....xamael pisze:Ja rozumiem że możesz uznawać mnie za "idiotę", to twoje
własne osobiste zdanie
Po synchronizacji ? Synchronizacji czego? I co będzie jak się "rozsynchronizuje" ?xamael pisze:W chwili obecnej bardziej zastanawiam sie co miało na myśli "moje źródło", kto wie może chodziło nawet o to że po synchronizacji sa różnice w 7 ms pomiedzy centrami.
A u mnie w mieście duże banki są położone przy głównej ulicyxamael pisze: Inna kwestia że duże banki są zawsze położone obok ważnych węzłów, przez co po dedykowanym łączu mogą smigać w 2ms.
Ano.xamael pisze: Opóźnienie to jednak szersze pojecie
Wiesz co ..... informacje szybciej niż światło to ja przekazuję co dzień.xamael pisze:A co do pokonywania prędkości światła... nauka ma w tym względzie sporo problemów. Ogólnie informacje można nawet dzisiaj przekazywac szybciej niż światło (czyt. teleportacja kwantowa, stan splątany)
Skąd ta teoria ?green7 pisze: Ale po co im to jak banki raczej nie zajmują się HFT .....
Bank zajmuje się inną działalnością, i raczej nie będzie się bawił bezpośrednio w HFT gdzie stosuje się praktyki nie do końca uznawane za etyczne ......reptile pisze:green7 napisał:
Ale po co im to jak banki raczej nie zajmują się HFT .....
Skąd ta teoria ?
Moim skromnym zdaniem słusznie.Dzisiaj na SATRF Paweł Śliwa powiedział, że 15% klientów XTB używa robotów.
Przeceniasz tych programistów.Choć pewnie nie ma tu sztywnych reguł - sprawa z aresztowaniem programisty GS ponoć dotyczyła kodów źródłowych związanych z HFT ...
Zadajesz niewłaściwe pytania... Zapytaj sam siebie "czy sprzedawałbym przepis na pewne, duże zyski na allegro za 500zł?" I wtedy wszystko stanie się jasnemichalfx pisze:Czy to działa? Czy jest to po prostu nabijanie klientów w butelkę?