Czy dużo użytkowników forum gra automatami ?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

sonictune pisze:Ech ... wiesz , też testuję system , który wchodzi losowo , ale na razie kończy się na tym , że podczas konsoli drawdown zwala z krzesła . Nie wiem na czym ten dysonans polega . Może po prostu inaczej rozumiemy losowość Mr. Green Mógłbyś podszepnąć ile w Twoim "systemie" wynosi roczny profit / max.drawdown
Tu raczej testowałem nie system co narzędzie -a losowość to losowość:) Np. po każdym godzinowym słupku wchodzę (albo nie) z prawdopodobieństwem 0.5. Jeśli wchodzę to kierunek również jest losowy.
Profit ... również losowy :) Przykładowo: okres 2008-2010, EURUSD, 36,12% transakcji na plus co dało 14 tys grając stałym lotem...... DD jakieś 20% .... ale to tylko test, dosyć ułomny nie należy mu zbytnio wierzyć. Oczywiście kolejne odpalenie da całkiem inne wyniki ...
xamael pisze:Można też być wyśmienitym programista układów FPGA z specjalnie utworzonym interfejsem FIX podpiętym pod bezpośrednie łącze pomiędzy Chicago a Londynem. Dzięki temu o ile zdołam sie wstrzelić w okolice czasu matchowania zleceń to jestem w stanie bez wiekszej wiedzy kosić kase za samo programowanie ;)
Skąd wytrzasnąłeś taki pomysł ? Bo chyba nie z praktyki ?
I co to znaczy "wstrzelić się w czas matchowania" zleceń" ? Z tym nie powinno być problemu: np. dla NASDAQ (choć ono akurat nie ma serwerów w Chicago) czas matchowania zleceń to 9.30-16.00 czasu EST, wstrzelić się mogę używając nawet starego modemu i łącza TPSA :)
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

green7 pisze:I co to znaczy "wstrzelić się w czas matchowania" zleceń" ?
pewnie chodizło o ms i HFT :roll:
http://www.nasdaqtrader.com/Trader.aspx?id=colo
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
xamael
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xamael »

taa o HFT chodziło, najlepsze systemy (najszybsze) są właśnie zaimplementowane w postaci urządzeń na podstawie FPGA (w 99% Xillinx'y). Bo to jakby najszybsze rozwiązanie ;) Na interbanku przecież wlatują ofery zleceń i oczekują "wykonania". To czasem trwa ze 2 lub 3 ms w zależności które banki wysyłają zlecenia. To właśnie w tym momencie tworzy się spread i cena którą my dostajemy do naszych platform (oczywiście w zakresie platformy jest także odpowiednio modyfikowana). A że najwieksze "węzły" całej sieci międzybankowej opieraja sie na NY, Chicago i Londyn pod wzgledem infrastruktury... to jest tak a nie inaczej ;) Pan z ICAP EBS pochwalił mi sie kiedyś że u nich to latency to 7ms pomiędzy londynem a chicago ;) Jestem ciekawy na ile to prawda, bo jakby nie patrzeć to propagacja światła jest w światłowodzie większa niż w próżni.
Trzymając się systemu: 82% skuteczności || Grając wbrew systemowi: 8% skuteczności. Dyscyplina jest autorem większości zwycięstw.

anea
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: anea »

wracajac do tematu uzywania ea na platformach mt4

broker widzi ze uzywamy ea, czy moze widziec jego szczegoly?
"Po drugiej stronie monitora siedzą ludzie, którzy chcą waszych pieniędzy. Albo wy im je zabierzecie, albo oni zabiorą je wam. Bądźcie zimnymi sukinsynami. Cierpliwie czekajcie na swoją kolej......"

Awatar użytkownika
xamael
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xamael »

wie ze uzywasz ea, nie widzi ea, może sie domyślac co to za ea, albo na jakiej zasadzie działa. Różnica pomiedzy recznym a automatycznym obsługiwaniem platformy polega jedynie na innym sposobie informowania brokera co ma zrobić. Mozna to porównac do osbługi rachunku za pomoca telefonu i internetu, robi to samo, ale w odrobine inny sposób
Trzymając się systemu: 82% skuteczności || Grając wbrew systemowi: 8% skuteczności. Dyscyplina jest autorem większości zwycięstw.

anea
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: anea »

dziekuje za szybka odp.

a cos takiego: klient/mt4 xxx/copy/mt4 brokera/serwer

Dodano po 7 minutach:
xamael pisze:może sie domyślac co to za ea, albo na jakiej zasadzie działa
tak samo moze zweryfikowac nasz styl gry z reki, wiec takie copy chyba nic nie da

Awatar użytkownika
mohertrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mohertrader »

xamael pisze: Pan z ICAP EBS pochwalił mi sie kiedyś że u nich to latency to 7ms pomiędzy londynem a chicago Wink
To tak na pograniczu fizyki i czarów.

Poniżej trochę z życia.

http://www.telegeography.com/cu/article ... e_id=34610

Chicago to Petersborough 80.95ms (transmisja przez Atlantyk)

http://www.hiberniagfn.com/

oraz czasy realizacji zleceń z BATS (fix) w ich sieci lokalnej

http://batstrading.com/resources/featur ... atency.pdf

Czy coś koledze wiadomo na temat ich (ICAP EBS ) własnego światłowodu do transmisji sygnału?
Bo jeżeli korzystają z cudzej infrastruktury szkieletowej jest to te 7ms jest mało realne.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

http://www.computerworlduk.com/news/net ... ith-linux/

EBS w histori nie ma nic ponizej 250ms tick za tickiem.
Ale rzeczywsice połaczenia bankowe mają własna infra.. czy tyle osiągaja ?
ja pamietam rozmowe o 14-36 ms.. z technikiem jednej z firm.. a to było rok temu.
Dotyczyło 5 najwiekszych centrów fin.. w połączeniu jakouśrednienie.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

xamael pisze:taa o HFT chodziło, najlepsze systemy (najszybsze) są właśnie zaimplementowane w postaci urządzeń na podstawie FPGA (w 99% Xillinx'y). Bo to jakby najszybsze rozwiązanie ;) Na interbanku przecież wlatują ofery zleceń i oczekują "wykonania". To czasem trwa ze 2 lub 3 ms w zależności które banki wysyłają zlecenia. To właśnie w tym momencie tworzy się spread i cena którą my dostajemy do naszych platform (oczywiście w zakresie platformy jest także odpowiednio modyfikowana). A że najwieksze "węzły" całej sieci międzybankowej opieraja sie na NY, Chicago i Londyn pod wzgledem infrastruktury... to jest tak a nie inaczej ;) Pan z ICAP EBS pochwalił mi sie kiedyś że u nich to latency to 7ms pomiędzy londynem a chicago ;)
Taaaa... "Pan" Ci się pochwalił a Ty uwierzyłeś. Już tu na forum był kiedyś jeden "Pan" i kupa śmiechu z tego wynikła :)

Dla ustalenia uwagi:
- odległość w linii prostej Chicago - Londyn to ponad 6 000 km. "Kable" na pewno mają dłuższą ale przyjmijmy dla uproszczenia że jest to 6 tys. km.
- prędkość światła to (prawie, ale znowu uprościmy) 300 000 km/s.
- jaki więc czas potrzebuje światło aby dotrzeć z Londynu do Chicago ? 300 tys/6tys daje nam 0,02 s.
- sekunda ma 1 000 milisekund. 0,02 z 1 tys. to 20 milisekud ....

Tak więc niemożliwe jest aby "Pan" miał opóźnienie rzędu 7 ms.bo musiałby przekroczyć prędkość światła 3 krotnie :)
xamael pisze:Jestem ciekawy na ile to prawda, bo jakby nie patrzeć to propagacja światła jest w światłowodzie większa niż w próżni.
Taaa... a to ciekawe .....Fizykę miałem dosyć dawno ... ale zdawało mi się zawsze, że prędkość świata w próżni to coś czego przekroczyć się nie da, widzę że masz inne zdanie :)
De facto: prędkość światła w światłowodzie to około 2/3 prędkości światła w próżni - więc około 200 tys km/h. Łatwo możesz to uwzględnić w powyższych obliczeniach ...

Można TRANSMITOWAĆ dane z większą prędkością ale prędkość transmisji danych to już inna bajka.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
mohertrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mohertrader »

green7 pisze:Tak więc
Mapa z opóźnieniami dla Hiberni jest tutaj:
http://www.hiberniagfn.com/images/GFNlatencyLG.jpg

Pozdrawiam