Tu raczej testowałem nie system co narzędzie -a losowość to losowość:) Np. po każdym godzinowym słupku wchodzę (albo nie) z prawdopodobieństwem 0.5. Jeśli wchodzę to kierunek również jest losowy.sonictune pisze:Ech ... wiesz , też testuję system , który wchodzi losowo , ale na razie kończy się na tym , że podczas konsoli drawdown zwala z krzesła . Nie wiem na czym ten dysonans polega . Może po prostu inaczej rozumiemy losowość Mr. Green Mógłbyś podszepnąć ile w Twoim "systemie" wynosi roczny profit / max.drawdown
Profit ... również losowy

Skąd wytrzasnąłeś taki pomysł ? Bo chyba nie z praktyki ?xamael pisze:Można też być wyśmienitym programista układów FPGA z specjalnie utworzonym interfejsem FIX podpiętym pod bezpośrednie łącze pomiędzy Chicago a Londynem. Dzięki temu o ile zdołam sie wstrzelić w okolice czasu matchowania zleceń to jestem w stanie bez wiekszej wiedzy kosić kase za samo programowanie
I co to znaczy "wstrzelić się w czas matchowania" zleceń" ? Z tym nie powinno być problemu: np. dla NASDAQ (choć ono akurat nie ma serwerów w Chicago) czas matchowania zleceń to 9.30-16.00 czasu EST, wstrzelić się mogę używając nawet starego modemu i łącza TPSA