Czy dużo użytkowników forum gra automatami ?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Obrazek

Jestem pewien że te wartości zbito .. Softy CEP musiały to uwzględnić takie oferty Tu akurat mowa o giełdach. Ale kilka firm oferujacych network dla banków chwali się lepszymi osiągami..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
xamael
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xamael »

green7 pisze:Taaa... a to ciekawe .....Fizykę miałem dosyć dawno ... ale zdawało mi się zawsze, że prędkość świata w próżni to coś czego przekroczyć się nie da, widzę że masz inne zdanie Smile
De facto: prędkość światła w światłowodzie to około 2/3 prędkości światła w próżni - więc około 200 tys km/h. Łatwo możesz to uwzględnić w powyższych obliczeniach ...
Chodziło mi o czas propagacji ;) czyli dokładnie o to samo co u Ciebie, innymi słowy że wolniej. Dodatkowo do samego czasu propagacji dochodzi także samo odbijanie sie od ścian, co sporo jednak przedłuża drogę światła przez swiatłowód. W zasadzie odległośc jest sporo większa niz 6k bo pewnie ponad 7 wyjdzie w prakyce.
green7 pisze:Taaaa... "Pan" Ci się pochwalił a Ty uwierzyłeś. Już tu na forum był kiedyś jeden "Pan" i kupa śmiechu z tego wynikła
Ja rozumiem że możesz uznawać mnie za "idiotę", to twoje własne osobiste zdanie, ale nigdzie nie napisałem że "uwierzyłem", a wręcz podałem w wątpliwość. W chwili obecnej bardziej zastanawiam sie co miało na myśli "moje źródło", kto wie może chodziło nawet o to że po synchronizacji sa różnice w 7 ms pomiedzy centrami. Inna kwestia że duże banki są zawsze położone obok ważnych węzłów, przez co po dedykowanym łączu mogą smigać w 2ms. Może własnie chodziło mu o synchronizację feed'ów, jak znajde maila to wrzuce cytacik. Opóźnienie to jednak szersze pojecie.

A co do pokonywania prędkości światła... nauka ma w tym względzie sporo problemów. Ogólnie informacje można nawet dzisiaj przekazywac szybciej niż światło (czyt. teleportacja kwantowa, stan splątany)
Trzymając się systemu: 82% skuteczności || Grając wbrew systemowi: 8% skuteczności. Dyscyplina jest autorem większości zwycięstw.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

xamael pisze:Chodziło mi o czas propagacji Wink czyli dokładnie o to samo co u Ciebie, innymi słowy że wolniej
Nie wiem o co Ci chodziło wiem, że napisałeś zupełnie coś przeciwnego:
xamael pisze:Jestem ciekawy na ile to prawda, bo jakby nie patrzeć to propagacja światła jest w światłowodzie większa niż w próżni.
ale ok, doszliśmy do porozumienia, że musi to jednak chwilę trwać :)
xamael pisze:Ja rozumiem że możesz uznawać mnie za "idiotę", to twoje
własne osobiste zdanie
Nic takiego nie napisałem. Chodzi mi jedynie o to by nie wierzyć bezkrytycznie "Panom" i różnego rodzaju ekspertom. Zwłaszcza w dziedzinie HFT - gdzie firmy zazdrośnie strzegą swoich tajemnic. Bo za tym idzie gruba kasa .... To że gość może pracuje w banku nie znaczy że wie cokolwiek na temat jak działają i co robią. A jak wie to nie licz na to że powie .....
xamael pisze:W chwili obecnej bardziej zastanawiam sie co miało na myśli "moje źródło", kto wie może chodziło nawet o to że po synchronizacji sa różnice w 7 ms pomiedzy centrami.
Po synchronizacji ? Synchronizacji czego? I co będzie jak się "rozsynchronizuje" ?
xamael pisze: Inna kwestia że duże banki są zawsze położone obok ważnych węzłów, przez co po dedykowanym łączu mogą smigać w 2ms.
A u mnie w mieście duże banki są położone przy głównej ulicy :)
Zapewne biega Ci o to, że banki kolokują swoje komputery w odpowiednich miejscach. Ale po co im to jak banki raczej nie zajmują się HFT .....
xamael pisze: Opóźnienie to jednak szersze pojecie
Ano.
xamael pisze:A co do pokonywania prędkości światła... nauka ma w tym względzie sporo problemów. Ogólnie informacje można nawet dzisiaj przekazywac szybciej niż światło (czyt. teleportacja kwantowa, stan splątany)
Wiesz co ..... informacje szybciej niż światło to ja przekazuję co dzień.
Zaraz właśnie to zrobię, klikając przycisk "wyślij" jak skończę pisać tą wiadomość.
I nie potrzebuję do tego żadnego stanu splątanego ani teleportacji :)
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

green7 pisze: Ale po co im to jak banki raczej nie zajmują się HFT .....
Skąd ta teoria ?

kilka ciekawostek jeszcze na dokładkę .. czyli walcząc o ms
http://thefinanser.co.uk/fsclub/2009/10 ... three.html
http://www.fiercefinance.com/press-rele ... al-trading
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

reptile pisze:green7 napisał:
Ale po co im to jak banki raczej nie zajmują się HFT .....

Skąd ta teoria ?
Bank zajmuje się inną działalnością, i raczej nie będzie się bawił bezpośrednio w HFT gdzie stosuje się praktyki nie do końca uznawane za etyczne ......
Zapewne większość banków bawi się w HFT poprzez powołanie do tego osobnych podmiotów .... tak sądzę.
Choć pewnie nie ma tu sztywnych reguł - sprawa z aresztowaniem programisty GS ponoć dotyczyła kodów źródłowych związanych z HFT ...
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Dzisiaj na SATRF Paweł Śliwa powiedział, że 15% klientów XTB używa robotów.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Dzisiaj na SATRF Paweł Śliwa powiedział, że 15% klientów XTB używa robotów.
Moim skromnym zdaniem słusznie.
Choć pewnie nie ma tu sztywnych reguł - sprawa z aresztowaniem programisty GS ponoć dotyczyła kodów źródłowych związanych z HFT ...
Przeceniasz tych programistów.
Moim skromnym zdaniem kartka,długopis,kalkulator,AT,AF wystarczy......

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

michalfx
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: michalfx »

Podepnę się do tematu i zapytam o jedną rzecz. Co myślicie o automatach oferowanych np na allegro. Dla przykładu link:

http://allegro.pl/gridscalp-automat-for ... 20073.html

Czy to działa? Czy jest to po prostu nabijanie klientów w butelkę?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

michalfx pisze:Czy to działa? Czy jest to po prostu nabijanie klientów w butelkę?
Zadajesz niewłaściwe pytania... Zapytaj sam siebie "czy sprzedawałbym przepis na pewne, duże zyski na allegro za 500zł?" I wtedy wszystko stanie się jasne ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

michalfx
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: michalfx »

A więc miałem takie przeczucia. Człowiek stara się szukać różnych sposobów. Zacząłem się interesować fx dopiero kilka miesięcy temu :)

ODPOWIEDZ