Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

freeman pisze:Prawie zawsze kończę grę o 17 naszego czasu. Jeśli przeciągam, to max do 19, więc po 19 nie miałem pozycji.
No ok, ale tak jak napisałem. Rozliczenie nastąpi dopiero o 22.00 czasu GMT, czyli od momentu zamknięcia transakcji do tej godziny kursy par walutowych ulegają zmianie, co może mieć wpływ w momencie rozliczenia.
freeman pisze:Grałem tylko na GU, żadziej na EU i sporadycznie na UsdChf, czyli wszystkie z USD, w którym mam konto.
W USD/CHF walutą kwotowaną jest CHF więc zmiana kursu tej waluty może mieć wpływ na późniejsze rozliczenie. Tak to wygląda.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
rysiekmilioner
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rysiekmilioner »

Dzięki za pomoc. :wink:

Jeszcze jedno pytanie. Chciałbym wkleić całóść transakcji w formie załącznika jednak pokazuje mi sam obrazek. Co musze zrobić aby wkleić? Po analizie tych transakcji chciałem sie spytac czy w realu tez bezproblemowo będzie mozna tak inwestować z góry dzieki za pomoc.

Raposo w końcu udało sie mi wrzucić wyniki. Mam pytanie czy twoi zdaniem pozwola mi tak skalpowac. Pytam, bo poszukuję broka, która pozwala na cos ataiego. Nie gram na długie strategie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

redik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: redik »

Jak to jest otwieraniem pozycji przeciwstawnych(hedge)
Z tego co czytałem to nie można,ponieważ aktualna pozycja, zostaje zamknięta przez przeciwstawną.
dzięks

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

rysiekmilioner,
Dukascopy Bank nie zabrania żadnego stylu gry. Możesz otwierać pozycje co sekundę i zamykać sekundę później z dowolnym bilansem, nawet 0,1 pipsa. Broker niczego nie zabrania.
redik pisze:Jak to jest otwieraniem pozycji przeciwstawnych(hedge)
Z tego co czytałem to nie można,ponieważ aktualna pozycja, zostaje zamknięta przez przeciwstawną.
Nie pamiętam już czy kiedyś tak było ale obecnie nic takiego nie ma, czyli można hedgować pozycje. Można też je potem bilansować za pomocą opcji Merge.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
rysiekmilioner
Stały bywalec
Stały bywalec

Na razie wygląda to lepiej niz przyzwoicie po doświadczeniach z X.. :lol: Czekałem, czekałem na rekwotowania a tu nic. Wsyzstko wchodzi z palca. Jeszcze ciut potestuję i do dzieła.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

rysiekmilioner pisze:Na razie wygląda to lepiej niz przyzwoicie po doświadczeniach z X.. Laughing Czekałem, czekałem na rekwotowania a tu nic. Wsyzstko wchodzi z palca. Jeszcze ciut potestuję i do dzieła.
Moim skromnym zdaniem broker rewelka....,dopracuj tylko drobne pierdoły które są istotne......

Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
rysiekmilioner
Stały bywalec
Stały bywalec

zz pisze:
rysiekmilioner pisze:Na razie wygląda to lepiej niz przyzwoicie po doświadczeniach z X.. Laughing Czekałem, czekałem na rekwotowania a tu nic. Wsyzstko wchodzi z palca. Jeszcze ciut potestuję i do dzieła.
Moim skromnym zdaniem broker rewelka....,dopracuj tylko drobne pierdoły które są istotne......

Pozdro.

Pod hasłem "drobne pierdoły" miałeś SL i TP? Mój znajmomy, który tym systemem czy metodą (jak kto woli) działa nie stosuje tego rodzaju zabezpieczenia. Wszystko robi z tzw. "palucha" zresztą sam określa, że jest to system "paluch", nie mylić ze STanisławem Paluchem z Misia :lol: :lol:

Jerdnak tutaj bym coś zmodyfikował, bo co jak net padnie? Oki system rezerwowy. Oczywiście nie gramy w okresie danych, tuż przed i po nich. Unikamy wiadomości medialnych mogących mieć wpływ.

Ale spoko, na razie 89% pożyjemy, zobaczymy. Raposo otworzył mi oczy na innych broków i jestem po prostu w szoku że jest taka egzekucja transakcji. :wink:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

W przypadku braku dostępu do internetu bądź komputera można składać zlecenia telefonicznie. Jest tez platforma na iPhone'a i niebawem rownież na androida.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
rysiekmilioner
Stały bywalec
Stały bywalec

raposo pisze:W przypadku braku dostępu do internetu bądź komputera można składać zlecenia telefonicznie. Jest tez platforma na iPhone'a i niebawem rownież na androida.
Wow no to super. Mam jeszcze pytanie, czy można przewdłużyć okres użytkowania demo?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Możesz poprosić o nowe.

ODPOWIEDZ