Dukascopy - ECN
Sednem sprawy jest to że nie zadowolisz 100% klientów. Jeżeli uważasz że broker jest do bani - zmień.
W dukasie konto mam jakiś czas i zapewniam Cię że platforma rozwija się dość dynamicznie - to wiąże się z pewnymi błędami. Natomiast nigdy te błędy nie przeszkadzały w trejdowaniu. Jeżeli Tobie przeszkadzają i nie masz ochoty czekać na ich naprawienie - zmień brokera.
Nie dziwię się też że platforma webowa nie jest priorytetem. Gdy z jforex kożysta przykładowo 2 mln osób a z web 100.000 to co dla Ciebie byłoby priorytetem ? Wolisz ewentualnie stracić 2 mln klientów czy 100k ?
Strasznie irytują mnie ludzie którzy wytykają błędy, mówią że coś jest beee a dalej tkwią u tego samego broka...
Zgłosiłeś błąd ? To poczekaj na jego naprawę. Zawsze możesz użyć jforex. Nie możesz zarzucić że nie masz żadnej możliwości trejdowania na tej parze.
W dukasie konto mam jakiś czas i zapewniam Cię że platforma rozwija się dość dynamicznie - to wiąże się z pewnymi błędami. Natomiast nigdy te błędy nie przeszkadzały w trejdowaniu. Jeżeli Tobie przeszkadzają i nie masz ochoty czekać na ich naprawienie - zmień brokera.
Nie dziwię się też że platforma webowa nie jest priorytetem. Gdy z jforex kożysta przykładowo 2 mln osób a z web 100.000 to co dla Ciebie byłoby priorytetem ? Wolisz ewentualnie stracić 2 mln klientów czy 100k ?
Strasznie irytują mnie ludzie którzy wytykają błędy, mówią że coś jest beee a dalej tkwią u tego samego broka...
Zgłosiłeś błąd ? To poczekaj na jego naprawę. Zawsze możesz użyć jforex. Nie możesz zarzucić że nie masz żadnej możliwości trejdowania na tej parze.
Nie wątpię, że masz swoje doświadczenia, ale mają się one nijak do moich wcześniejszych relacji. Odwołam się ponownie do tego co napisałem wcześniej. Nie chodzi o zmiany innowacyjne, tylko o problem z podstawowymi funkcjonalnościami handlu na połowie dostępnych par walutowych. Polecam precyzyjniesze odniesienia do moich wypowiedzi.W dukasie konto mam jakiś czas i zapewniam Cię że platforma rozwija się dość dynamicznie - to wiąże się z pewnymi błędami.
Niewątpię, że masz wiaryogdne źródło tych liczb/danych, ale to sprawa wtórna.Nie dziwię się też że platforma webowa nie jest priorytetem. Gdy z jforex kożysta przykładowo 2 mln osób a z web 100.000 to co dla Ciebie byłoby priorytetem ? Wolisz ewentualnie stracić 2 mln klientów czy 100k
To przedewszystkim podkreśla, że Dukascopy traktuje pewne zagadnienia po macoszemu.
Nie wiem, skąd pomysł, że ciągle tkwię, u tego samego broka.Strasznie irytują mnie ludzie którzy wytykają błędy, mówią że coś jest beee a dalej tkwią u tego samego broka...
Ponownie podkreślam, co napisałem wcześniej (jak poniżej), że problemem jest długotrwały brak reakcji na zgłoszone problemy. Ponownie polecam Ci precyzyjnie odnosić się do cytowanych wiadomości. Oszczędzi Ci to irytacji.
chee pisze:Usterka, jak każda inna.
Dokładnie ją opisałem, i załączyłem screeny.
Account Manager zapewnił mnie, że została zgłoszona do działu IT.
W międzyczasie konto demo wygasło, a AM założył mi kolejne na 28 dni.
Byłem coraz bardziej zainteresowany otwarciem konta real, ale zastanawia mnie, że nadal nie było żadnej odpowiedzi w sprawie usterek.
Nie wdając się w zbędne spory wynikające z różnych podejść do niektórych spraw...
Przypomnę dziś Dukascopy o występującym problemie, który opisałeś i postaram się ustalić z nimi datę do której usterka zostanie rozwiązana. Jednocześnie przeprazsamy w imieniu Dukascopy za niedogodności i w obecnej chwili pozostaje nam korzystać z wykresów tych symboli na pozostałych platformach, gdzie problem nie występuje.chee pisze:Ponownie podkreślam, co napisałem wcześniej (jak poniżej), że problemem jest długotrwały brak reakcji na zgłoszone problemy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Odkąd gram na koncie demo w dukasie irytuje mnie jedna rzecz. Chodzi o zmieniającą się każdego dnia Equity. Wstaję rano i otwieram platformę, a tam nawet 2k usd mniej lub więcej (średnio 1k z hakiem) niż było wczoraj, kiedy platformę zamykałem, a pozycji otwartych nie zostawiałem. I tak naprawdę nie wiem, jaki jest mój wynik.
Np wczoraj jak zamykałem było 103 tys $ z hakiem, dzisiaj otwieram i mam 101 390. Na koncie real grałem mniejszymi kwotami (ok 5k usd) i tego nie zauważałem. Chyba były jakieś różnice, ale w granicach kilku dolarów. Grałem pozycjami 10k, teraz gram 100k (czyli 1 standardowy lot), więc różnica w pozycji jest X10, a różnice w Equity są X1000.
Macie też ten problem? Jak sobie radzicie, bo chyba rozwiązaniem nie jest liczenie pipsów z wykresu
W menu Portfolio nie znalazłem opcji, gdzie by się wyświetlały jakiekolwiek informacje wyjaśniające sprawę...
Np wczoraj jak zamykałem było 103 tys $ z hakiem, dzisiaj otwieram i mam 101 390. Na koncie real grałem mniejszymi kwotami (ok 5k usd) i tego nie zauważałem. Chyba były jakieś różnice, ale w granicach kilku dolarów. Grałem pozycjami 10k, teraz gram 100k (czyli 1 standardowy lot), więc różnica w pozycji jest X10, a różnice w Equity są X1000.
Macie też ten problem? Jak sobie radzicie, bo chyba rozwiązaniem nie jest liczenie pipsów z wykresu

W menu Portfolio nie znalazłem opcji, gdzie by się wyświetlały jakiekolwiek informacje wyjaśniające sprawę...
freeman,
Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam. Nie dostałem powiadomienia o odpowiedzi w wątku... Już tłumaczę. Od początku.
Pozycje Dukascopy rozliczane są każdego dnia o godzinie 22:00 GMT (czyli 23:00 czasu polskiego). Jeśli zamkniemy pozycję o 21:59 GMT to zostanie ona rozliczona tego samego dnia. Jeśli zamknięcie nastąpi o 22:01 GMT to dopiero dnia następnego. W tym czasie kursy walut mogą się zmieniać, co skutkuje zmianą equity, jeśli transakcje były zawierane na parach z walutą kwotowaną inną niż waluta depozytowa konta, w której nastąpi ostateczne rozliczenie.Jeśli zawieramy duże transakcje, lub transakcje o dużym wolumenie (bądź to i to
) to widoczne mogą być większe zmiany w wielkości equity.
Może jeszcze kilka przykładów.
Posiadamy rachunek w USD
zawieramy transakcje na EUR/USD
niezależnie od momentu rozliczenia, equity nie zmieni się ponieważ nasza waluta depozytowa jest identyczna z walutą kwotowaną.
Ten sam rachunek w USD
zawieramy transakcje na EUR/CHF, GBP/JPY. W zależności od zmiany kursów USD/CHF i USD/JPY nasze equity może ulec zmianie do momentu rozliczenia.
Analogicznie dla pozostałych walut depozytowych i par walutowych.
Przy okazji dwie informacje o zmianach, które były wprowadzone jakiś czas temu.
Wcześniej można było posiadać tylko jeden rachunek w Dukascopy w jednej walucie z możliwością jej zmiany w każdym momencie. Ta opcja oczywiście pozostaje ale można już mieć więcej niż jedno konto w innej walucie depozytowej oferowanej przez Dukascopy. W celu otwarcia subkonta wystarczy zgłosić taką prośbę swojemu Account Managerowi.
Druga sprawa. Nie ma już ograniczeń lewaru ze względu na wpłacony lub posiadany na rachunku depozyt. Innymi słowy, niezależnie od tego ile milionów mamy na rachunku to dźwignia zawsze będzie wynosiła 1:100. Można oczywiście ją sobie zmniejszyć na własne życzenie
.
Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam. Nie dostałem powiadomienia o odpowiedzi w wątku... Już tłumaczę. Od początku.
Pozycje Dukascopy rozliczane są każdego dnia o godzinie 22:00 GMT (czyli 23:00 czasu polskiego). Jeśli zamkniemy pozycję o 21:59 GMT to zostanie ona rozliczona tego samego dnia. Jeśli zamknięcie nastąpi o 22:01 GMT to dopiero dnia następnego. W tym czasie kursy walut mogą się zmieniać, co skutkuje zmianą equity, jeśli transakcje były zawierane na parach z walutą kwotowaną inną niż waluta depozytowa konta, w której nastąpi ostateczne rozliczenie.Jeśli zawieramy duże transakcje, lub transakcje o dużym wolumenie (bądź to i to

Może jeszcze kilka przykładów.
Posiadamy rachunek w USD

Ten sam rachunek w USD

Analogicznie dla pozostałych walut depozytowych i par walutowych.
Przy okazji dwie informacje o zmianach, które były wprowadzone jakiś czas temu.
Wcześniej można było posiadać tylko jeden rachunek w Dukascopy w jednej walucie z możliwością jej zmiany w każdym momencie. Ta opcja oczywiście pozostaje ale można już mieć więcej niż jedno konto w innej walucie depozytowej oferowanej przez Dukascopy. W celu otwarcia subkonta wystarczy zgłosić taką prośbę swojemu Account Managerowi.
Druga sprawa. Nie ma już ograniczeń lewaru ze względu na wpłacony lub posiadany na rachunku depozyt. Innymi słowy, niezależnie od tego ile milionów mamy na rachunku to dźwignia zawsze będzie wynosiła 1:100. Można oczywiście ją sobie zmniejszyć na własne życzenie

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- rysiekmilioner
- Stały bywalec
Mam pytanie. Od jakiegos czasu testuje demo na Ducascopy. Jak na razie bardzo dobrze wchodzi mi pewien system do szybkiego skalpowania. Dla grajacych w realu na ducasie pytanie. Czy wszystkie zlecenia wchodzą tak sprawnie na real? O której godzinie zwiększają spreed na eur/usd. Ponadto czy bardzo skomplikowane jest wypłacanie pieniędzy. Z góry dziekuję za odpowiedź.
Kurcze nie mogę dołączyć pliku z transakcjami
Kurcze nie mogę dołączyć pliku z transakcjami
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mt4 nie jest dostępne dla rachunków rzeczywistych i raczej nigdy nie będzie ponieważ platforma ta nie jest dostosowana do modelu ecn. W takiej sytuacji, jeśli to automat, można przepisać strategie na jave lub nawet jeśli handlujesz manualnie, skorzystać z mostu jforex-mt4. Opis w języku polskim oraz filmik pokazujący działanie jest na naszej stronie.
Odnośnie zwiększania spreadu. Dukascopy go nie reguluje, jest on zależny od sytuacji panującej na rynku (płynność). Można spodziewać się, ze w godzinach, kiedy główne światowe giełdy nie działają będzie on trochę większy niż w godzinach sesji europejskiej czy amerykańskiej.
Wypłata środków jest banalna. Należy wypełnić jedna kartkę z poleceniem wypłaty, podpisać ja, zeskanowac i wysłać mailem do swojego Account Managera. W ciagu jednej doby środki zostaną wycofane.
Co do szybkości realizacji zleceń. Nie ma tu mowy o rekwotowaniach. Nie zdążyło mi się tez bym czekał na zatwierdzenie transakcji dłużej niż sekundę. W najgorszym wypadku nasze zlecenie zostanie odrzucone na skutek braku drugiej strony transakcji. Odkąd mam tam konto zdążyło mi się to dosłownie tylko kilka razy i to przy testowych transakcjach na mikrolotach. Zalecam tez zapoznać się z artykułem o rodzajach zleceń i sposobie ich reallizacji - jest on dostępny na naszej stronie w dziale z poradami.
Odnośnie zwiększania spreadu. Dukascopy go nie reguluje, jest on zależny od sytuacji panującej na rynku (płynność). Można spodziewać się, ze w godzinach, kiedy główne światowe giełdy nie działają będzie on trochę większy niż w godzinach sesji europejskiej czy amerykańskiej.
Wypłata środków jest banalna. Należy wypełnić jedna kartkę z poleceniem wypłaty, podpisać ja, zeskanowac i wysłać mailem do swojego Account Managera. W ciagu jednej doby środki zostaną wycofane.
Co do szybkości realizacji zleceń. Nie ma tu mowy o rekwotowaniach. Nie zdążyło mi się tez bym czekał na zatwierdzenie transakcji dłużej niż sekundę. W najgorszym wypadku nasze zlecenie zostanie odrzucone na skutek braku drugiej strony transakcji. Odkąd mam tam konto zdążyło mi się to dosłownie tylko kilka razy i to przy testowych transakcjach na mikrolotach. Zalecam tez zapoznać się z artykułem o rodzajach zleceń i sposobie ich reallizacji - jest on dostępny na naszej stronie w dziale z poradami.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
STP to nie ECN. I właśnie dlategoSkoro mt4 nie jest dostosowana do modelu ECN to czemu niektórzy brokerzy ECN mają ją w swojej ofercie? (np FXSalt)

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Dzięki raposo za próbę wyjaśnienia, ale przypadki, które opisałeś nie pasują do mojej sytuacji. No chyba, że się mylę, ale po kolei:
Może jeszcze jedna sytuacja ma na to wpływ. Na początku założenia tego dema testowałem piramidowanie i wchodziły sumaryczne pozycje rzędu kilkunastu lotów. Tylko dziwne, że przez miesiąc (bo to było miesiąc temu) nie udało się tego zbilansować???
Sytuacja jest kłopotliwa, bo nie chciałbym, żeby to miało miejsce, kiedy wrócę na real.
Rozumiem, że wy tego nie macie, albo Wam to nie przeszkadza? Napiszcie, bo chcę wiedzieć, czy tylko ja mam z tym problem...
Prawie zawsze kończę grę o 17 naszego czasu. Jeśli przeciągam, to max do 19, więc po 19 nie miałem pozycji.raposo pisze:Pozycje Dukascopy rozliczane są każdego dnia o godzinie 22:00 GMT (czyli 23:00 czasu polskiego). Jeśli zamkniemy pozycję o 21:59 GMT to zostanie ona rozliczona tego samego dnia. Jeśli zamknięcie nastąpi o 22:01 GMT to dopiero dnia następnego. W tym czasie kursy walut mogą się zmieniać, co skutkuje zmianą equity
Grałem tylko na GU, żadziej na EU i sporadycznie na UsdChf, czyli wszystkie z USD, w którym mam konto.raposo pisze:jeśli transakcje były zawierane na parach z walutą kwotowaną inną niż waluta depozytowa konta, w której nastąpi ostateczne rozliczenie.
Gram stałym 1 lotem (100k waluty), liczba transakcji to średnio 10 sztuk - nie wiem, czy to dużo, czy mało, ale wydaje mi się, że nie zbyt dużo prawda?raposo pisze:Jeśli zawieramy duże transakcje, lub transakcje o dużym wolumenie
Może jeszcze jedna sytuacja ma na to wpływ. Na początku założenia tego dema testowałem piramidowanie i wchodziły sumaryczne pozycje rzędu kilkunastu lotów. Tylko dziwne, że przez miesiąc (bo to było miesiąc temu) nie udało się tego zbilansować???
Sytuacja jest kłopotliwa, bo nie chciałbym, żeby to miało miejsce, kiedy wrócę na real.
Rozumiem, że wy tego nie macie, albo Wam to nie przeszkadza? Napiszcie, bo chcę wiedzieć, czy tylko ja mam z tym problem...