2x b/einwestor86 pisze:long ze wsparcia usdchf
long cadchf:
ostanio rozne cuda widuje na rynku, wiec nie zdziwil bym siethefear pisze:Nie wydaje Ci się, że za pięknie by było żeby ten long Ci wszedł
Z tym sie zgodze, że ostatnio jakoś nie mogą się zdecydować. Też w pewnym momencie sie pogubiłem ale dzisiaj rano dostałem piękny sygnał na longa na edziu i jestem odrobiony.. Jeśli chodzi o usdindex to moim zdaniem mozliwe że zadziała to wsparcie ale tylko krótkoterminowo. Wydaje mi się że dążą do linii trendu (rys.)inwestor86 pisze:ostanio rozne cuda widuje na rynku, wiec nie zdziwil bym sie Wink
inwestor86 pisze:oj szykuja sie spadki na edku... <zaciera rece>
byla dzisiaj proba ataku, ale nie starczylo sil nawet na 1.3820.. jest dobra okazja do szortow z ciasnym stopeminwestor86 pisze:moim zdaniem predzej przebijemy 1.35 niz 1.3850.. ale jak mowia starzy trejderzy: "czas pokaze"
powinno byc OK, wsparcie nie zostalo zlamane...MkubuxK pisze: Również indeksy tych par obserwuje. 3 razy pod rząd już mnie wyrzuciło po ładnej świecy na s/r.
Przestałem patrzeć na złoto, gdyż rozkorelowało się nam z Euro patrząc na dzienne zwroty.
Miesięczna korelacja: -0.18
Trzymiesięczna: 0.07
Tym razem dałem długą na indeksie dolara. Długoterminowo z ciasnym SL. Przeczy sobie ale dolar jest już dość nisko.