Forexoholic

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

inwestor86 pisze:
MkubuxK pisze: Również indeksy tych par obserwuje. 3 razy pod rząd już mnie wyrzuciło po ładnej świecy na s/r.

Przestałem patrzeć na złoto, gdyż rozkorelowało się nam z Euro patrząc na dzienne zwroty.

Miesięczna korelacja: -0.18
Trzymiesięczna: 0.07

Tym razem dałem długą na indeksie dolara. Długoterminowo z ciasnym SL. Przeczy sobie ale dolar jest już dość nisko.
powinno byc OK, wsparcie nie zostalo zlamane...

mala S na AUD :

p.s. u jakiego brokera handlujesz na indexach?

BOSSA, przyjemniejsze niż na samym EURUSD. Trochę droższy ale coś za coś. I genialnie się uzupełnia, szkoda że wcześniej nie obserwowałem indeksów - sporo stratnych transakcji bym uniknął.
fx-forum

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

MkubuxK pisze:BOSSA, przyjemniejsze niż na samym EURUSD. Trochę droższy ale coś za coś. I genialnie się uzupełnia, szkoda że wcześniej nie obserwowałem indeksów - sporo stratnych transakcji bym uniknął.
ogolnie indexy i futursy bardziej respektuja poziomy w sensie, ze nie ma tyle szpil i takiego stop huntingu jak w fx.. tylko zazwyczaj depo trzeba miec sporo wieksze, zeby na tym handlowac

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

troche longtermowo o dolarze, obecnie zblizamy sie do waznego wsparcia na dziennym/tygodniowym, do tego bullish crab na h4, Euro bardzo wykupione, Funt pod tygodniowa linia trendu.. wszystko to bardzo wykupione

http://forexoholic.blogspot.com/2011/03/02032011.html
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

stworzylem specjalna strone na blogu, gdzie bede umieszal wpisy z long termowymi analizami zeby nie zgubily sie miedzy wpisami ;)

http://forexoholic.blogspot.com/p/long-term-views.html

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Wszystko ładnie pięknie. Też myślałem o tych wsparcaich i o umacnianiu sie dolara powiedzmy w tych dniach tylko jest jedno ale. Może zaczać miotać od jutra do piątku. Jutro stopy procentowe i wystąpienie Tricheta, w piatek stopa bezrobnocia w USA. Może to nam trohe nadruszyć wsparcia czy też opory :)
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

thefear pisze:Wszystko ładnie pięknie. Też myślałem o tych wsparcaich i o umacnianiu sie dolara powiedzmy w tych dniach tylko jest jedno ale. Może zaczać miotać od jutra do piątku. Jutro stopy procentowe i wystąpienie Tricheta, w piatek stopa bezrobnocia w USA. Może to nam trohe nadruszyć wsparcia czy też opory :)
Jasne, ze moze naruszyc poziomy, nawet powinno, bo tam sa ustawione zlecenia, ale wazne, zeby nie przelamalo ;) Umacnianie dolara to moja dlugoterminowa wizja na 2 - 3 tygodnie od momentu osiagniecia wyznaczonego poziomu 76.40 - 75.70 (ktore jeszcze nie nastapilo, wiec eurusd moglo by w miedzyczasie podciagnac pod 1.40 ;))

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

inwestor86 pisze: Jasne, ze moze naruszyc poziomy, nawet powinno, bo tam sa ustawione zlecenia, ale wazne, zeby nie przelamalo ;) Umacnianie dolara to moja dlugoterminowa wizja na 2 - 3 tygodnie od momentu osiagniecia wyznaczonego poziomu 76.40 - 75.70 (ktore jeszcze nie nastapilo, wiec eurusd moglo by w miedzyczasie podciagnac pod 1.40 ;))
piekne ruchy dzisiaj, dollar dotarl do rejonu wsparcia i zaczyna testowac, ale euro jeszcze troche brakuje do oporu, chociaz nie wiele ;) mam S 1.3962, juz na b/e :)

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Przed danymi miałem Elę a teraz tak samo odpaliłem S-kę. Ciekawe tylko czy jeszcze raz podejdą do góry czy już zaczynamy spadki. Ta Twoja S-ka to intraday czy na dłuzej planujesz ?
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

potencjal jest dzisiaj na ok. 70 - 80 pipsow i tam bylo zamknac super, ale jak juz pisalem maja tez miejsca w gore wiec trzeba obserwowac wykresy "trade what u see not what u think" :)

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

zaczyna mnie kusic, zeby przestawic SL powyzej 1.40 i dac TP na 1.37 (z czego polowe bym zamknal 1.385 jesli rynek pozwoli ;))..

dlaczego? dollar na waznym wsparciu, na indexie euro mamy bear butterly i cena zbliza sie do waznego oporu, na eurusd bear crab z punktem C w ok. 1.352, kabelek pod waznym oporem na dziennym (pisalem o tym wczoraj), S&P na tygodniowym zbliza sie do waznego punktu potencjalnej zwrotki.. to tak mniej wiecej tyle, jednak formacjami harmonicznymi nie sugeruje sie za bardzo, gdyz szczerze nie znam sie na nich za bardzo i wskaznik rysuje dla mnie, ale fajnie jak sie zgrywaja z moimi analizami ;)

ODPOWIEDZ